2005 hírei / 2005 news

 1. 2005.12.08. Az esztergomi rögbisek körében kiemelkedő ünnep a Mikulás érkezése. Hétfőn késő délután a klubházban a rögbisek kis gyermekei találkozhattak a piros ruhás, hószakállú Mikulás bácsival. A jó kedvű, daloló, verselő gyerekek nagy izgalommal várták a finomságokkal teli zsákkal érkező Télapót.
  Az általános iskolások részére idén először került megrendezésre a Mikulás Tag Rugby Kupa, amelyen 5 iskola csapata képviseltette magát szerda délután a városi sportcsarnokban. A gyerekek választhattak csapatuknak fantázia nevet, és a mérkőzéseik előtt buzdítás gyanánt - akár az igazi rögbisek - büszkén kiállthaták nevüket. Az izgalmas rögbicsaták után mintegy 35 gyerek vehette át a Mikulás csomagját.
  A torna végeredménye:

  1. József A. „Párducok”

  2. Petőfi S. „Kemény Acélok”

  3. Ferences Gimn. „Kecskék”

  4. Gyakorló „Ördögei”

  5. Babits M. „Krumpli Héják”

 2. Mivel az őszi szezon véget ért, rövid 1 hetes pihenést engedélyeztek az edzők a játékosoknak, majd decembertől hétfőnként 18.30-tól 20, csütörtökönként 18-20, péntekenként 18.30-19.30 óráig a Pézsa Tibor Városi sportcsarnokban tartunk alapozó edzéseket. Mindamellett a versenyszerű rögbi az  Városi Általános Iskolai bajnokságban tovább folyik, a rögbi szabályait a terem adottságaihoz igazított szabályrendszerrel; szalag rögbi. Eddigi eredmények: Ferences Gimnázium - József A. 1-4, Petőfi S. - Gyakorló 2-6, Babits M. - Ferences Gimn. 5-1, József A. - Petőfi S. 3-2, Gyakorló - Babits 3-4, Jószef -Gyakorló 6-4, Petőfi - Babits 4-7, József- Babits 4-1, Petőfi - Gyakorló 4-3.
  Tabella:
  1. József 4 mérkőzés 8 pont 4 győzelem - 0 vereség - 17/8 célarány
  2. Babits 4 m 6 p 3gy - 1 v -17/12 célarány
  3. Gyakorló 4m 2 p 1gy - 3 v - 16/16 célarány
  4. Petőfi 4 m 2 p 1gy - 3 v - 12/19 célarány
  5. Ferences Gimn. 2m 0p 0gy - 2 v - 2-9 célarány
  A tavaszi forduló februártól március közepéig lesz megtartva, de december 7.-én 15-17 óráig megrendezésre kerül az első Általános Iskolai Rögbi Mikulás Kupa, ahol a csapatok fantázianevük szerepeltetésével vesznek majd részt. Addig is a rögbisek családtagjaik, barátaik számára december 5-én 17 órától rendezz Mikulás ünnepséget, ami már több éves hagyománnal rendelkezik köreinkben. Mindenkit szerettel várunk!
 3. Egy hosszú és fárasztó idény van mögöttünk, amely lezárásaként hazai pályán fogadtuk a Kolozsvári junior csapatot. Tekintettel arra, hogy a román fiatalok előrébb járnak mint a mi hasonló korú játékosaink, így néhány felnőtt és több 16-19 éves játékos alkotta mi csapatunkat: Huszár, Sinkovics, Juhász, Üveges, Marosi, Crestici, Haspel 5p, Koller 5p, Bíró 4p, Kontics, Szever 5p, Köbli, Bőhm, Baragyin, Ladányi cserék: Molnár Balázs, Kurcz, Kelemen, Jó-Dobronya, Princz, Basa, Szakály, Fehér Zsolt. A mérkőzés 7-5 első 40 perc után, 19-12 hazai győzelmet hozott, ahol ez a vegyes csapat élvezetes összecsapást vívott a nagyon harcos erdélyi gárda ellen.
  Az NBI-es bajnokságot őszi másodikként zárta a csapat, bár a Batta-Fehérvár mérkőzés halasztásra került ebből a szezonból. Az NBII-ben 4. helyen áll a csapat 3 vereséggel, de még nagy esély nyílik a dobogóra kerülésre a bajnokság végéig. Az utánpótlás korosztályban a juniorok magasan elsők, míg a kadét korúak nagy harcot vívnak majd a battaiakkal a bajnoki cím megszerzéséért, hiszen ők ketten kiemelkednek az U15-ös korosztályból. A téli hónapok sem telnek el rögbi nélkül, hiszen most szerdán 15-17 óráig a Városi Általános Iskolai Tag Rugby 2. fordulójára keül sor a Pézsa Tibor sportcsarnokban. A december igazi pihenést nem enged a játékosoknak, hiszen a teremben focizni fog a társaság, majd januártól hosszú alapozás kezdődik Dr. Nagy József csapatorvos bevonásával!
  Várunk minden kedves régi és új csapattársat! Addig is mindenki vigyázzon magára, nehogy megártson a sok beigli!

 4. November közepén 19.-én kerül sor a 2005 esztergomi rögbis idényzáró mérkőzésére, amikor is a román bajnokság 5. helyén álló Kolozsvár fiatal csapata érkezik hazánkba. Az elmúlt meccsek eredményei nem úgy sikerültek mint azt terveztük, két-két vereség mind az NBI-ben, mind az NBII-ben, így hát itt az ideje, hogy javítsunk, és ne keserű szájízzel vonuljunk téli pihenőre. A vendég csapatról annyit lehet tudni, ami egyébként Deli Róbert esztergomi játékos nevelő egyesülete, hogy nagyon sok fiatallal érkeznek, és szeretnének egy erőfelmérő nemzetközi mérkőzést játszani. A mi csapatunk várhatóan vegyes összeállítású lesz, hiszen sok sérültünk van, akik helyére mi is szintén a fiatal, junior korú tehetségeket igyekszünk majd beépíteni. Reméljük, hogy az időjárás is kegyes lesz hozzánk, és egy jó iramú, látványos mérkőzést fogunk játszani.

 5. 2005-11-05 Nincs mit szépíteni, meg van a következő vereség is, hisz 20-10 arányban kikaptunk a K.A.R.C.-tól. A végig teljes erőbedobással küzdő alföldiek a hibáinkat eredményesen kihasználták. Sajnos most sem ment senkinek sem igazán a játék, de már valamivel jobb volt az összhang mint az előző meccsen. Reméljük a téli pihenő jól fog jönni a fáradt izmoknak, és kicsit rendet tesz majd a fejekben a téli fekészülés!

 6. Esztergomi Vitézek - Százhalombattai Bátor Bulldogok 0-5 (0-5)
  2005.10.29 14 óra Kolping pálya
  Nagy R., Juhász, Hock, Novák, Marosi, Koller, Sölösi, Deli, Bíró, Bőhm, Haspel, Suiogan, Molnár J., Kontics, Ardelán cserék: Siroki, Sinkovics, Crestici, Üveges, Viola, Gódor, Kisbalázs
   Az eddig magabiztosan a tabellát vezető Vitézek csapata nem várt vereséget szenvedett, a második helyezett Bulldogok csapatától. Az egész mérkőzésre jellemző volt az Esztergomiak dekoncentráltsága, míg a vendégek egységes csapatként óriási akarással szerezték meg a győzelemért járó két pontot. Folyamatosság egyik oldalon sem alakult ki, mert rengeteg hibával játszottak a csapatok. Az egyetlen ponttal végződő Battai akció, mely végén Harmat Ákos tette rá kezét a labdára a célterületen belül, ennek következményeként a játék egyáltalán nem volt közönségszórakoztató, bár a rögbis szemnek volt mit csodálni. Emberemlékezet óta nem fordult elő, hogy a hétszeres bajnokcsapat Esztergom egy mérkőzésen egyetlen pontot sem ért el, ami szintén bizonyítja, hogy ezen a napon semmi sem jött össze.
   A következő 8. forduló, már a tavaszról előrehozott ütközet lesz a Kecskemét csapata ellen, akik 8 ponttal állnak a tabella 3. helyén. Még nekik is csak egy vereségük van, mégpedig azt ellenünk szenvedték el a nyító fordulóban, de azóta minden meccsüket - közte a Battaiak ellen - zsinórban megnyerték. Sölösi László edző nyomatékosan felhívta játékosaink figyelmét, hogy az edzésmunka hiánya kiütközhet a csapat játékán, és mivel ez most bekövetkezett, itt az ideje minél gyorsabban javítani, ezért nagyon fontos lenne a Kecskemét elleni győzelem. Reméljük, hogy ez a korai pofon kellő motivációt ad a további alapszakaszbeli mérkőzéseinkre.
   Esztergomi Vitézek II - Leányfalui Yetik 14-50
  2005.10.29. 15.30 óra Kolping pálya
  A második vonalban játszó csapatunk elszenvedte második vereségét a rutinos játékosokból álló Yetik gárdája ellen. A mi csapatunkban csak a juniorok léptek pályára, és ezek a játékosok becsülettel helyt álltak, néha meglepő ügyességgel törtek át a vendégek védvonalán, míg védekezésben is sokszor törtek borsot a nagytermetű Yetik orra alá. A mérkőzés igazi rögbi látványosság volt az inkább küzdelmes NBI-es meccs után.
 7. Egy kis mementó a Kolping pálya emlékére:
  Volt egyszer egy pálya
  Nem véletlenül nem használtam birtokos jelzőt, hiszen igazából soha nem volt a miénk. Még akkor sem ha évek óta így éreztük.Valahogy úgy gondoltunk rá, mint egy mára már klasszikusnak számító filmben arról a bizonyos narancsról: „Kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk!”
  Megnyugtatóan hatott ránk a gondolat, hogy oly sok éven át volt egy hely, ahol lejátszhattuk a mérkőzéseinket, ellentétben sok más csapattal, akiknek szinte napi problémát okozott, hogy hol léphetnek pályára a következő hétvégén. Az elmúlt 22 évben sok csatát vívtunk rajta: Kezdetekben jobbára veszteseket, az utóbbiakban inkább győzteseket. Küzdöttünk rajta hazai csapatok ellen és külföldiek ellen is. Törtük magunkat össze a szikesre száradt talaján és dagonyáztunk rajta nyakig sárban. Játszottunk rajta strandrögbit és néha kajakoztunk is egy-egy áradáskor. Több mázsányi fűmagot szórtunk el rá az évek alatt, mégis sokszor szikes földön játszottunk. Mi a vérünket folyattuk rá, mások sört, bort, vagy éppen vizeletet. Játszottunk füves talajon és játszottunk hátra maradt sátorvasak, üvegcserepek, gyomortartalmak és használt óvszerek között. Tartottunk rajta esküvőt és locsoltuk pezsgővel és tartottak rajta sörfesztivált, rock fesztivált, cirkuszt, kutyabemutatót és került rá minden, ami ezekkel jár.Építettünk ki világítást, készítettünk rögbikaput, eredményjelző táblát és magasított kameraállást. Vágtunk füvet rajta és gereblyéztük a pálya körüli fák leveleit és termését.Része volt a mindennapjainknak, mint ahogy elválaszthatatlan része a pályának a 100 éves platánfa is a célterületen, amellyel sokszor sikerült ámulatot, döbbenetet vagy nevetést okozni az idelátogató csapatoknak. Része volt örömeinknek, bánatainknak, kudarcainknak és sikereinknek. Az elmúlt 7 év bajnoki győzelmeihez éppúgy hozzájárult, mint a csapat saját erőfeszítése és kitartása.
  Az október végi Buldogok elleni mérkőzés lesz az utolsó, amikor pályára lépünk rajta és azzal lezárul egy korszak. Kissé nyugtalanító a gondolat, hogy annak a játéknak, amelyet annyira szeretünk, egy fontos tartozékát veszítjük el. Közben azon törjük a fejünket, hogy hogyan tovább.
  Lesz sportiskola, új sportcsarnok és sportpályák a szigeten, de vajon nekünk lesz-e helyünk? Vajon beleillik-e a tervkészítők gondolatvilágába egy olyan sport klub, amely 22 éve öregbíti a város hírnevét hazai és nemzetközi versenyeken egyaránt? Használhatunk-e majd egy pályával kapcsolatban nyugodt szívvel birtokos jelzőt?
  Talán sok a kérdés.
  De lehet hogy csak a válasz kevés.

 8. 2005.10.23. Vác, Felnőtt 7's Magyar Köztársaság Kupa
   Mit is irhatnék? Ismét 7's Magyar Kupa, ismét Vitézek győzelem! Van ebben valami különleges? Hát igen! A csapatunk rengeteg hiányzóval küszködött, hiszen a tavalyi kupagyőztes 7-es csapatból hiányzott Köbli István, Molnár Tamás, Koller Zoltán, Heckel Zoltán, Sölösi László, és a még szóba jöhető emberek - Pfeiffer Tamás, Molnár János, akiknek futóteljesítményük alapján helyük lenne a gyors csapatban -  sem álltak rendelkezésre. Mindössze 9 játékossal, plusz egy vésztartalékossal (Crestici Catalin) vágtunk bele a tornába. Na de milyen 9 játékos: ott volt Bíró Gábor: a tavalyi kupasorozat legjobbja, a bajnoki meccseinken eddig a legtöbb pontot szerző játékos, ő a csapat motorja, most sem lehetet rá panasz. Nagy Roland a bivaly, a bajnokikon ugyan kevesebb lehetőséget kap, de itt ahol gyorsan kell cselekedni, erőssen, keményen kell szerelni, itt igazán fekszik neki a pálya, a döntőben (kétperces kiállítása ellenére) is  megállíthatatlannak bizonyult. Szintúgy mint pillér párja Deli Róbert, rettenthetetlen, minden ellenfelet megfélemlítő, húsig hasító ütközések mellett, az erejét jól beosztva, mindenhol játékba avatkozott. Novák Péter a számára kicsit szokatlan gyors játék kihívásainak jól megfelelelt, és igazi zongoracipelőként segítette a csapatot. Suiogan Károly játékos-edző-játékvezető ezen a tornán mind a három téren helyt állt, sőt; mozgatta a csapatot, írányította a mozgásokat, és jól választotta meg az egyes meccsekre a taktikát. Bőhm Balázs nagy élvezettel vette ki a részét a meccsekből, hol a támadásban vitte előre a labdát, hol a védekezésben mentett magát nem kímélve utolsó emberként. És akkor jöjjön az ifjú sztár: Ladányi Gergő, a kadét csapatunk, illetve az U16  válogatott csapatkapitánya, megkapta tőlünk is azt a megtiszteltetést, hogy ő vezesse fel a pályára 7's felnőtt csapatunkat; a mindössze 15 éves vékony dongájú srác, megdöbbentő magabiztossággal, szélvész gyors futásával  kuszálta össze az ellenfelek védelmét, védekezésben biztosító hátsó emberként szedte össze a rúgott labdákat. A szintén nagyon fiatal 17 éves, Kelemen Krisztián egyelőre csereként nem tudta kamatoztatni azt a tudását, amit már edzéseinken jó párszor bemutatott, de idővel, sok biztatással igazi erősségé fog nőni. A minden meccsen pályára lépő Haspel Gergő, minden alkalommal tökéletesen simult be csapatunk gépezetébe, fáradságot nem ismerve tört előre, majd embertfogott biztosan, ezzel segítve győzelmeinket. A záró ceremónián megérdemelten "Lada" emelhette magasba a kupát és ezzel már zsinórban 6-szor szereztük meg  a felnőtt Magyar Köztársaság Kupát. A minket itthonról elkísérő szurkolók a nap végén nyugtázhatták, hogy a legjobb, legenergikusabb csapat nyert, hisz négy mérkőzés alatt 87 szerzett pont 5 kapott ellenében mutatóval senki más nem rendelkezett. Csoportmeccsek: Budapesti Exiles: 0-22, Szentesi 91-esek: 0-35, elődöntő: Fehérvári Vadkanok 5-15, döntő: Battai Bulldogok 0-15.
  A szombati napon az utánpótlás korúak számára kiírt kupán kadét csapatunk a dőntőben kapott ki a Bulldogoktól, míg a bajnokságot eddig veretlenül vezető juniorok nem várt vereséget szenvedtek már a csoportkörben és csak az ötödik hely maradt számukra.
  A következő hétvégén igazi nagy derbi vár ránk utolsó hazai mérkőzésünkön, hiszen a Bulldogok csapata érkezik, akik a tabella második helyén állnak, eddig mindössze egy  vereséget szenvedtek, de pontarányuk figyelemre méltó, a mienkéhez hasonló. Ezidáig mindig látványos, jó iramú, borzasztó kemény összecsapásokat hozott ez a párosítás, reméljük most is ez lesz látható. Várunk minden kedves szurkolót, hiszen ez lesz valóban egy jó ideig az utolsó hazai meccsünk, mert Esztergom városa egy sportkomplexum építésébe kezd és még nem tisztázódott helyeztünk a munkálatok idejére.

 9. A Magyar Köztársaság Kupa különleges esemény a magyar rögbi életében, hiszen a versenykiírásnak köszönhetően, itt nyílik lehetőség a 7 fős rögbi játszására. Ez a látványban gazdag rögbiválfaj igazi nézőcsalógató, hiszen a teljes pályán 7-7 játékos küzd 2X7 perc alatt a minél több pont eléréséért. A többi játékszabály ugyan az mint a 15-ös rögbiben, csak az álló szituációkat alkalmazták a 7's-re. A nagy terület kedvez a gyors futó játékosoknak, és a védekezési hibákat könyörtelenül ki lehet használni, így rengeteg esemény zsúfolódhat be ebbe a 14 percbe. A kupa immár hagyományosan Vácott kerül megrendezésre most vasárnap 10.23.-án, és a 7's válogatottba való játékos kiválasztás alapjául szolgál amellett, hogy a győztes csapat mondhatja magát a Kupagyőztesnek. Az elmúlt 5 évben ezt is az Esztergomi Vitézek csapata nyerte, így címvédőként ismét a kupa elhódítása a cél. A más csapatoktól minket ért kritikák, miszerint csak az erős tolongásunk révén érjük el a sikereket a bajnokságban, csúnyán meg lett cáfolva, hiszen már tavaly is az egyik legjobb háromnegyeddel rendelkező Fehérváriakat gyűrtük le szoros csatában. A kupának köszönhetően a másodligás csapatok is felvehetik a versenyt az NBI-es gárdákkal szemben, így ettől is különlegesen fűszerezett a Magyar Kupa. Mi magyar rögbisek minden évben igykeszünk méltó körülmények közt, rangos eseménnyel ünnepelni a Magyar Köztársaság napját. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, és ne feledje senki, további rögbis információk az mrgsz.hu-n, és TOTAL RUGBY - minden kedden a Sport1-en .

 10. 2005.10.15 Székesfehérvár, Vadkanok - Vitézek
  junior  23-33
  A tavalyi junior bajnokság pont a fehérvári mérkőzésen dőlt el az Esztergom javára, amikor is több mint 10 ponttal győztek fiataljaink. Mivel az akkori csapatunk szinte alig változott - több fiatal került fel a junior korosztályba - joggal remélhettük ismét a két pont begyűjtését. A fogadó csapat játékosai elég összeszedetlenül érkeztek a mérkőzésre, ennek ellenére magukhoz ragadták a kezdeményezést és az első 10 percben végig uralták a meccset. A védekezésünkön itt-ott hézagok tátongtak, amit ki is használt ellenfelünk, viszont támadásban csak a harmadik sorból indított rohamok okoztak bonyodalmat a vendéglátok soraiban. Aztán magára talált a háromnegyed sor is, és Jó-Dobronya Gyula vezérletével sikerült is áttöréseket elérni, amit a lendületből érkező tolongás játékosok tudtak pontokkal befejezni. Változatos, lüktetű iramú volt a mérkőzés, jellemzőek voltak a tért ölelő hosszú rúgások, és az azokból való vissza támadások. Végül is mindkét csapat tagjai rendesen kihajtották magukat, a Vitézek győzelme a nagyobb csapatmunkának és néhány U20 válogatott játékos (Sinkovics 10p, Haspel, Kontics 5p, Szakály 5p) tudásbeli különbségének volt köszönhető. További pontszerzők: Bozó 5p, Kelemen 8p.
  kadett 0-77
  A múlt heti előrehozott Érd elleni vesztes csata után (20-10), a legkisebbeknek nem maradt más hátra, minthogy győzelemmel feledtessék a fiaskót. A nagyon fiatal fehérváriak nem tudtak igazi ellenállást kifejteni a keményen áttörő esztergomi kadett csapat tagjai ellen. A múlt héten távozott edző helyét Deli Róbert vette át és igazán sikeres bemutatkozáson van túl, de ez a mérkőzés még nagyban Zsugyó Sándor munkáját dícséri. Reméljük, hogy a Magyar Kupa címvédőjeként sikerül visszavágni az érdieknek a bajnoki vereségért, és ismét megszerzi korosztályos csapatunk a Magyar Kupát. A csapat pontszerzői: Csépke T. 2p., Dobosi 15p, Mogyorósi 15p, Ladányi 10p, Princz 5p, Rab 5p, Strobl 5p, Barát 5p,Gelecsák 5p, Roósz 10p.
  felnőtt 14-76 (8-38)
  A meccs előtt úgy érződött, hogy akár mindkét csapat győzedelmeskedhet ezen a szép szombati rögbis délutánon, bár tisztában volt mindenki az erőviszonyok alapján az Esztergomnak van erre nagyobb esélye. A Fehérvári Vadkanok csapata a három utolsó bajnokiát szorosan ugyan de megnyerte, így jó formában készültek ellenünk Az első percben rögtön nagy elánnal kezdtek a csapatok, és a nagyobb játéktudást képviselő esztergomi tolongás az öt méteresig szorította be a vendéglátókat, akik egy hirtelen kipasszolt labda után technikai hibát vétetek és rögtön céllal bűnhődtek miatta. Tovább nyomott a Vitézek csapata, akik kegyetlenül kihasználták a rutinnal még nem rendelkező fehérvári irányító hibáját, és máris 0-14 volt a mérkőzés állása. Valamelyest kiszabadultak a Vadkanok a nyomás alól, és még az erősebbnek tűnő tolongásunkat is megtolták, amiből indították a futókat, akik tetszetős támadást vezettek, bár nem jutottak el pontszerzésig. Aztán egy eladott labda a mi háromnegyedünkben és ők is behúzták első pontjaikat 5-14. Ezzel meghúzták az oroszlán bajszát és gyorsan berámoltunk még pár célt, amelyben nagy szerepet játszott a csapat egység, többszöri támadáshullámokkal szétziláltuk a keményen védekező fehérvári védővonalat, és kihagyhatatlan heylzetbe hotuk üresen maradó társunkat, így az első félidő után 8-38 mérkőzésállásnál vonultak pihenőre a csapatok.  A rövidke pihenő után tovább ontottuk a pontokat, amivel nem tudtak lépést tartani a koronázó városbeliek, csak 3 biztos bűntető rúgást értékesítettek. A válogatott hiányzóink (Marosi, Pfeiffer, Molnár J.) ellenére sikeresen vettük ezt az akdályt, több poszton is kipróbálhattuk játékosainkat, és taktikai elemek gyakorlására is kiváló lehetőség nyílt a sportszerűen küzdő, egyébként a saját játékát jól játszó Fehérvárral szemben. a csapat és a pontszerzők: Heckel 10p, Juhász, Hock, Deli 10p, Novák 5p, Suiogan, Koller 5p, Sölösi, Bíró 17p, Bőhm 5p, Kontics, Köbli 5p, Molnár T. 5p, Haspel, Ardelán 4p, cserék: Siroki 5p, Nagy R., Üveges, Crestici, Viola 5p.
  NBII Békéscsabai Benny Bulls - Esztergomi Vitézek II
  2005.10.16. Békéscsaba 14.00
  Az NBII 6. fordulójában Békéscsabára kellett látogatnia a másodosztályban játszó csapatunknak, ami elég megterhelő volt ezen a hétvégén, hiszen mindhárom csapatunk Székesfehérváron játszott előző nap, ami eleve sokat kivett a játékosokból. Vasárnap a 7 órai indulásnál összegzett Suiogan Károly edző, amikor is 8 játékos szállt fel a buszra, a többiekért busszal kellet menniük, de így is csak 16 számításba jöhető ember gyűlt össze. Juniorjaink többsége azért tudta vállalni az oda-vissza több mint 500 km-es utazást. Az utazás maga siri csendben történt, mert odafele az előző szombat esti bulit próbálták kipihenni a játékosok, visszafele pedig a fáradság nyomta álomba a társaságot. Minden esetre a mérkőzés úgy alakult ahogy vártuk, és egy nagyon szimpatikus, jó vendéglátó Bikákat sikerült 29-14 arányban felülmúlni
  .

 11. 2005/10/14 Mindhárom csapatunk teljes erőbedobással készül a Fehérvári Vadkanok elleni következő bajnoki fordulóra. A kadét csapatunk múlt héten 20-10arányban kapott ki az érdiek fiataljaitól, viszont most a fehérváriakat nagyon szeretnék megverni. Szintúgy mint a juniorok, akiknek sajnos nagyon kevés korosztályos mérkőzésük adódik, ebből eredően itt is izgalmas meccsre van kilátás, hiszen Gyolcsos Ferencnek, az ellenfél korosztályos edzőjének, mindig igen erős játékosai vannak, akiket egyedül csapatjátékkal múlhatunk felül.
  A felnőtt csapattól bajnokesélyesként idegenben is elvárható a győzelem, ezért itt is 30-70% a győzelmi esély, bár mindannyian emlékszünk még kemény fehérvári ütközetekre, ahol nem mindig jött ki a papírforma. Reméljük, hogy a 11 válogatott játékosunk még nem fáradt ahoz, hogy a bajnokság illetve a kupa mérkőzésein kihozzák magukból ami még bennük van. Örömteli események is zajlanak csapatunknál, ami a közösség szempontjából annyira nem előnyös, de örülnünk kell csapattársaink sikerének. Pfeiffer Tamás ezen a héten kedden, Zsugyó Sándor kadett edző szerdán, Heckel Zoltán pedig jövő héten szerdán utazik Angliába. Mindannyian a rögbitudásuk további elmélyítését és a nyelv tanulását tűzték ki célul az elkövetkezendő fél évre. Természetesen a pénzszerzés is fontos számukra, azért reméljük, hogy jól fogják érezni magukat idegen országban, és visszatértükkor hihetetlen élménybeszámolókkal látnask el minket.

 12. SZENZÁCIÓS MAGYAR SIKER SZLOVÉNIA VÁLOGATOTTJA ELLEN!
  Sikerült a bravúr Ljubjanában, ahol 12-5 hazai vezetés után a második félidőben fordított a Magyar Rögbi Válogatott, így 15-12 arányban megnyerte a 3B divizíó első mérkőzését. Méghozzá nem is akárki ellen, hanem a csoport favorit, 9 éve számunkra legyőzhetetlen Szlovénia ellen. A sikeres felkészülés alapját képezte a "kémek" ténykedése az ez előtti hétvégén, amikor teszt meccsen lesték meg az ellenfelünket. A mérkőzésről többet olvashattok az mrgsz.hu, illetve a Fira-Aer hivatalos honlapján is.

 13. Az elmúlt szombaton a Magyar Válogatott irányítói, Neuzer András szövetségi kapitány és Sölösi László edző Szlovéniába látogatott, egy felkészülési mérkőzésre, melyet az ellenünk készülő szlovénok vívtak a szerbek elleni világkupaselejtezőre készülő horvátok ellen. A mérkőzésen két erős gárda feszült egymásnak, mindkét csapat fegyelmezetten játszott, betartották az előre eltervezett taktikájukat. A mérkőzést végülis az igazi rögbitalentumokat felsorakoztató vendégek nyerték 34-11 arányban. A visszatérő magyar "kémek" elismerően nyilatkoztak a leendő ellenfelünkről, bár hozzátették, hogy legyőzhetőek, és mindenképpen javíthatunk a múlt évben elszenvedett 40-0 vereségen. Az utazó keret nem változik a két héttel korábbi bosnyákok elleni csapathoz képest, senki sem jelentett sérültet, viszont erősítésnek számít, hogy csatlakozhat az esztergomi Deli Róbert. A 30 fő csütörtöktől együtt készül Esztergomban, majd pénteken utaznak Ljubjanába, és szombat délután mérkőznek Szlovéniával. Reméljük sikerül igazi meglepetést okozni!
  Vitézek II - Szentes 33-10 (19-0)
  2005.10.01. 15.30. Esztergom, Kolping pálya

  Esztergom: Juhász, Szakály, Nagy R. 5p., Crestici, Kurcz, Kiss, Molnár B., Deli 10p., Csépke Cs., Bíró 13p., Ladányi, Köbli 5p., Gódor, Fehér Zs., Kelemen cserék: Gerendás, Huszár, Üveges, Princz, Bozó, Baragyin, Basa.
  Sárga lap: Deli, Bíró
   Az első októberi nap délutánja igazi rögbis időnek bizonyult, hiszen még a napocska is előbújt erre az igazi NBII-es rangadóra. A Szentes csapata viszonylag tartalékosan érkezett a megmérettetésre, bár tudták hogy nem lesz könnyed játszadozás a fiataljaink ellen. A mérkőzést végig uralta a hazai gárda, míg ellenfele csak hibát-hibára halmozott, semmi sem sikerült az alföldi játékosoknak. A félidőben magabiztos Vitézek előnnyel fordultak a csapatok, a második játékrészre a pálya szélén végig eksztázisban lévő Suiogan Károly edző sok cserét eszközölt, ezzel játéklehetőséget biztosított mind a 22 játékosnak. A 70. perctől enyhült a figyelem, így a szentesi csapat is tudott 10 pontot szerezni, amivel kialakult a 33-10 végeredmény.
   Vitézek - Exiles 57-12 (47-0)
  2005.10.02. 15.00. Esztergom, Kolping pálya

  Esztergom: Heckel 5p., Juhász, Hock, Novák, Marosi, Koller 5p., Suiogan, Deli 10p., Pfeiffer 5p., Bíró 17p., Gódor 5p., Köbli , Bőhm, Tauber 5p., Molnár J. 5p. cserék: Siroki, Viola, Üveges, Fülöp, Crestici, Sölösi
  Sárga lap: Deli, Koller
  Piros lap: Koller
  A vasárnap is tartogatott rögbit az esztergomi nézők számára, hiszen az NBI tabellán az utolsó eddig pontot is alig szerző Exiles külföldiekből verbuválódott csapata látogatott el hozzánk. A tavalyi szezonban 28-21 arányban kikaptunk tőlük idegenben, és ez a fájó vereség mindenkiben erősen élt a mostani meccsen is. Ennek megfelelően irtózatos lendülettel kezdtük a mérkőzést és tetszetős célokat szórtunk a célterületükre, így már az első játékrész felénél 42-0 volt az állás javunkra. Ezután érthetetlen módon görcsösen, egyénileg akartuk megoldani a játékszituációkat, amely pesze nem úgy sült el ahogy vártuk. Az ellenfél idegesítő szabálytalanságai felhergelték  a csapatot és gyakori verekedések kerekedtek a pályán. A második 40 percben 12-10 arányban győzött az Exiles, hiszen már senki sem tőrődött a rögbivel. Minden kontaktus csete-patét rejtett magában, mígnem a 36. percben tömegverekedés szakította meg a játékot és ezzel a játékvezető lefújta a mérkőzést, a végeredmény 57-12. A sérüléséből felépült Pfeiffer Tamás a mérkőzés végeztével összehívta a csapatot, és bejelentette, hogy sikerült neki egy londoni másodosztályú csapatot találni, és ott szeretné folytatni pályafutását. Már most a héten elutazik Angliába, így az őszi szezonban már nem lép pályára a Vitézek színeiben. Sok sikert kívánunk neki tervei teljesüléséhez!
  A magyar rögbis társadalom óriási erőfeszítéseket tesz, hogy sportágunk nagyobb nyilvánosságot kapjon hazánkban, ezért előkészítettek egy olyan programot mely keretei közt a Sport1 televizóban keddenként 21.30-tól jelntkezni fog a TOTAL RUGBY, először 2005. október 04.-én kedden 21.30-kor. A hat október 18-tól adás 50 perce magába foglalja a nemzetközi rögbi híreit, az aktuális Magyar válogatottal kapcsolatos eseményeket, és néhány perces bejátszást is tartalmaz a magyar bajnoki fordulókról, kupa mérkőzésekről. Esztergomi részről rengeteg segítséget kapunk az EsztergomTv-től, így nekik is  köszönjük munkájukat. Tehát senki se felejtse: " Total Rugby - Minden kedden a Sport1-en".

 14. A szombati NBI-es mérkőzés másnapra halasztását kezdeményeztük, mivel edzőnk Sölösi László és Neuzer András Ljubjanába látogat, ahol egy felkészülési mérkőzésen tekinti meg a jövő hétvégén a magyar válogatott ellenfelét adó Szlovénia csapatát; Szlovénia-Horvátország teszt meccs kerül megrendezésre.
  Az NBII-es és az NBI-es keretünk is elég szűkös, de remélhetőleg nem okoz csalódást egyik csapat sem. A másodosztályban a tavalyi bajnok Szentes csapatát fogadja fiatal csapatunk. Az utóbbi években ez a két csapat mindig nagyon küzdelmes mérkőzést játszott, általában a nagyobb rutinnal rendelkező alföldi csapat győzedelmeskedett, bár most is szeretnénk megkeseríteni a dolgukat. Sajnos még most sem számíthatunk a junior csapat meghatározó tagjaira, akik még mindig az U20 válogatottal tartózkodnak Heidelbergben, ahol az 5. helyért fognak játszani szombaton Svájc csapatával, mivel 43-26 ra legyőzték német tartományi válogatottat.
  Az NBI-ben azt a kiszámíthatatlan Budapesti Exilest fogadjuk, akik a tavalyi szezonban bepiszkitották 100% teljesítményünket. A mérkőzés esélyesei azért mi vagyunk, hiszen ha tabellára pillantunk láthatjuk, hogy még nekik 3 meccsből nem sikerült pontot szerezni, és igen váratlan vereségekbe futottak bele, míg az Esztergom bajnokesélyeshez méltón hibátlanul áll a tabella élén!
 15. Magabiztos győzelemmel harcolta ki a feljutást a 3. divízió B-csoportjába a magyar rögbi-válogatott. A mieink 27-8-as félidő után 56-8-ra nyertek Esztergomban Bosznia-Hercegovina ellen.
  FIRA-AER Európa-bajnoki mérkőzés, 3 divízió
  Magyarország - Bosznia-Hercegovina 56-8 (27-8)
  Esztergom, 3000 néző. Vezette: Slavec (szlovén), Partjelzők: Baranyi Gábor és Törőcsik Sándor
  Magyarország: Heckel, Hock (Juhász, 55.), Lakatos - Koller, Novák - Suiogan (Marosi, 65.), Jéga-Szabó (Varga, 40.), Sőlősi (Csapó, 55.) - Pásztor (Ódor, 50.) - Bíró - Kendi, Lloyd, Hegedűs (Nagy, 40.), Molnár - Holzl (Simon, 55.).
  Pontszerzők: Cél: Heckel (11.), Sőlősi (22.), Koller (37.), Kendi (40., 45., 77.), Molnár (48.), Lloyd (65.), Simon (75.)
  Jutalomrúgás: Holzl (22., 37., 48.), Bíró (65.)
  Büntető: Holzl (28.)
  Bosznia-Hercegovina: Halilovic (Ljutvijevic, 31.), Ajanovic, Danovic - Dzanic, Mosinovic - Selimbekogovic, Smriko, Uzumbvic - Kodic (Samrja, 55.) - Subasic (Beslic, 60.) - Selimspahic, B. Kopic, Tufekcic, Basic (Hrapovic,40.) - A. Kopic.
  Pontszerzők:
  Cél: Kodic (24.)
  Droprúgás: Subasic (28.)
  A magyar gárda ugyanis két hét múlva már a 3/B divízióban kezdi meg szereplését, az igen kemény ellenfélnek ígérkező Szlovénia otthonában, mely 25 hellyel van előttünk a világranglistán. \"A mai találkozótól inkább szoros győzelmet reméltem, de a több kulcsembert is nélkülöző fiatal csapatom meglepően jól helytállt. Ebben nagy szerepe volt a jól sikerült felkészülésnek, illetve a biztos szponzori háttérnek. A következő napokban előbb ki kell pihennünk a mecset, aztán a megfelelő pszichikai ráhangolódás lesz a lényeg. A szlovénok ugyanis korábban 41-0-s vereséget mértek ránk, így a lelki felkészüléshez ezúttal egy pszichológus segítségét is igénybe vesszük\" - összegzett Neuzer András.
  Az előző beharangozóban említett Mirza Kapic feje nemcsak a sajnálatos sérülések miatt fájhatott, a 3c csoportba jutásuk anyagilag megerőltető utazásokat jelent várhatóan abban a csoportban.
  A mérkőzés létrejöttében, bizton állíthatom, magyar történetünkben példátlan szervezői és önkéntes segítői háttér állt rendelkezésre a pályán játszók és a közönség szolgálatában egyaránt.
  A válogatott felkészülése is az eddigieknél sokkal szisztematikusan történt.
  A szisztéma kiépítésben nemzetközi tapasztalat szintén bevonásra került, Daniel Mitrea személyében, aki a román szövetség egyik vezető szakembere.
  Ne feledjük, román barátaink is hasonló eszközhöz fordultak, amikor közel egy éve \"felfogadták\" a világhírű francia szakembert, Robert Antonint.
  A pélyán kívüli szervezettség részben a Média és Marketingbizottság önkéntesei \"számlájára\" írható.
  Mézes Csaba, aki a Diverto Kft. báziasát is csatasorba állította, három fronton \"támadott\". Stratégia építés, szervezett szponzorszerzés, médiamegjelenés.
  Még ha a mostani megszólalás sem lehet akkora durranás, mint egy átlag focimeccs körüli felhajtás, az eddigieknél sokkal intenzívebb előzetes médiamegjelenés zajlott TV-ben, rádióban, újságokban és internetes médiában.A szponzorszerzésben még nem történt áttörés, ez a megjelenések finanszírozásában komoly gondot okozott. A közvetítés finanszírozásához arra is szükség van, hogy többen saját pénztárcájukhoz nyúljanak, a hiányzó 110 ezer fedezésére még lehet jelentkezni 5-10 ezer forintokkal Mézes Csabánál :-)
  Eddig soha nem látott mennyiségű VIP vendég került meghívásra, de úgy látszik ezt az aktivitást is tovább kell fejleszteni, a számos potenciális üzleti partner, érintett nagykövetség és önkormányzati veeztő közül csak keveseket üdvözölhettünk a lelátó jobboldalán felállított VIP páholyban (ld. fénykép lent).
  A legnagyobb \"durranás\" a TV közvetítés megszervezése, mely Mézes Csaba és Nemes \"Csaby\" nevéhez kötődik számos, de még nem elegendő létszámú önkéntes mellett.
  Hétfő este a Sport1-en 10.00-tól látható az egy óra hosszú összefoglaló.
  Szponzorszerzésben áttörés csak a válogatott körül történt. Neuzer András erőfeszítéseinek köszönhetően a K&H Bank támogatja némi pénzzel több éven át a válogatottat. Remélhetően új lehetőségeket nyitva illetve enyhítve a szövetségi kincstár végzetes túlterheltségét.

 16. Diákolimpia VÉGEREDMÉNY
  2005. évi Őszi Területi Döntője, Esztergom

  Iskola
                                                  Város                                                     Korosztály
  1. Állatorvosi Főiskola (külföldiek)     Budapest                                         Egyetemi és Főiskolai
  2. Pécsi Tudományegyetem                Pécs                                                Egyetemi és Főiskolai
  3. Dunaújvárosi Főiskola I.                Dunaújváros                                     Egyetemi és Főiskolai
  4. Dunaújvárosi Főiskola II.               Dunaújváros                                     Egyetemi és Főiskolai

  1. Kápolnásnyéki Vörösmarty Gimn   Kápolnásnyék                                  Junior I.
  2. Kandó Kálmán SZKI                     Kecskemét                                      Junior I.
  3. Lővey Klára Gimnázium                 Pécs                                                 Junior I.
   

  1. Kós Károly SZKI                          Érd                                                  Junior II.
  2. Gróf Széchenyi SZKI                     Székesfehérvár                                 Junior II.
  3. Temesvári Perbál Ferences Gimn    Esztergom                                        junior II.
  4. Géza Fejedelem SZKI I.                 Esztergom                                       Junior II.
  5. Géza Fejedelem SZKI II.                Esztergom                                       Junior II.
  6. Vörösmarty Mihály SZKI               Székesfehérvár                                Junior II.
  7. Kandó Kálmán SZKI                     Kecskemét                                      Junior II.
  8. Bánki Donát SZKI                         Tatabánya                                        Junior II.

  1. Bolyai János Ált. Iskola                  Érd                                                  Kadett
  2. Temesvári Perbál Ferences Gimn    Esztergom                                        Kadett
  3. Anikó utcai Ált. Iskola                    Pécs                                                Kadett
  4. Lánchíd úti Ált. Iskola                     Kecskemét                                      Kadett
  5. Petőfi Sándor Ált.Iskola                  Esztergom                                        Kadett
  6. Babits Mihály Ált. Iskola                 Esztergom                                        Kadett
  7. Békéscsabai Benny Bulls RC          Békéscsaba                                      Kadett
  8. Péch Antal SZKI                            Tatabánya                                         Kadett

  1. Bolyai János Ált. Iskola                   Érd                                                  Kölyök
  2. Békéscsabai Benny Bulls RC           Békéscsaba                                     Kölyök

  1. Bolyai János Ált. Iskola II.               Érd                                                  Mini
  2. Bolyai János Ált. Iskola I.                Érd                                                  Mini

 17. KÉSZÜL A MAGYAR RÖGBI VÁLOGATOTT
    
  30 fős kerettel készül a Magyar rögbi válogatott a sorsdöntő 2005. szeptember 24.-i Bosznia elleni mérkőzésre. A meccs nagy jelentőséggel bír a magyar rögbi életében, mert a 3. divízió B csoportjába kerül a győztes, a vesztes viszont a 3. divízió C csoportjába esik vissza. A magyar válogatott Neuzer András vezérletével a 2000-2004 időszakban a C csoportból az A csoportig verekedte magát, Michael Cowan irányításával 2004-2005 között a csapat a gyenge szereplés miatt most erre a megmérettetésre kényszerül. A régi-új szövetségi kapitány ismét megpezsdítette a magyar rögbi mezőnyét, és várhatóan a Michael Cowan csapatához képest egy szervezettebben, jobban játszó csapatot fog látni a közönség. A csapat felkészülése jól sikerült, összesen 42 játékos vett részt a felkészülési edzéseken. Az erőnléti tesztek és az edzőmeccsen nyújtott teljesítmény alapján 30 játékos lett kiválasztva a bosnyákok elleni keretbe.
    A ¾ csapatrészbe kellemes gonddal küzd a szövetségi kapitány, mert két csapatra való játékosból kell kiválasztani a pályára lépő keretet. A válogatott új felfedezettje a székesfehérvári Nagy Szabolcs és a nagy visszatérő immár veterán korú Molnár János (38). Utóbbi az esztergomi NBI-es bajnokcsapat valamennyi mérkőzésén kitűnő teljesítményt nyújtott olyannyira, hogy a válogatott munkáját segítő román sztáredző, Daniel Mitrea a játékát látva egy magasabb, francia klubcsapatba való játék lehetőségét is kilátásba helyezte. Ennek kizárólag a játékos életkora az akadálya. A válogatott fullbackje Matthew Holz Abu-Dhabiból érkezik a csapathoz, mivel még szerdán bajnokit játszik, így csütörtökön csatlakozik a kerethez. Az elmúlt 3 mérkőzésen 8 elfutásból ért el pontot, így csapata legeredményesebb játékosa. A tolongásirányító poszton sajnálatos mód Pfeiffer Tamás sérülése még nem jött rendbe, így Pásztor Tibor játéka kerül előtérbe.
     A tolongás csapatrészben a legnagyobb gondot az elsősor összetétele okozza, több játékos sérülés miatt nem tud a válogatott rendelkezésére állni, ezért meghívást kapott erre a mérkőzésre Hock István, aki mentálisan és fizikálisan is erősséggé tud válni. A jobb pillér pozíciójára más lehetőség híján, Marosi Tamás kerül előrébb a második sorból, aki fiatal kora ellenére kiváló erőnléttel és játéktudással rendelkezik a számára szokatlan pillér poszton is. A válogatott kiemelkedő képességű második soros játékosát Vinkó Balázst, az angliai Portsmouth csapata a fontos bajnoki miatt nem engedte el, így őt az esztergomi Novák Péter helyettesíti majd. (Sajnos a Magyar Rögbi Szövetségnek nincs megfelelő ráhatása a nyugati klubokra, hogy engedjék haza a válogatott játékosokat.) Visszakerül a nemzeti csapatba Koller Zoltán, a legdinamikusabb magyar rögbijátékos, aki az előző 3 meccsen családi elfoglaltság miatt nem állhatott a válogatott rendelkezésére. Még két angliai idegenlégiós Ódor Tamás és Varga István részt vesz az edzőtáborozáson, de ez edzők csak az edzőtáborban döntik el, hogy melyikük kap játéklehetőséget. Ódor Tamás mindenképpen erőssége a válogatottnak, de a szövetségi kapitány szerint lehetőséget kell adni a magyar fiataloknak a megmérettetésre, így elképzelhető, hogy a nézőtéttől fogják végig nézni a mérkőzést.
  A 22-es keret kihirdetése a péntek délutáni edzés után várható.
  A 30-as edzőtáborban résztvevő keret:
   

  Százhalombattai Bulldogok:

  Elefántok:

  Esztergomi Vitézek:

  Pfeiffer Tamás

  Csapó Norbert

  Jéga Szabó Zsolt

  Bíró Gábor

  Sölösi László

  Kendi Gábor

  Lakatos Sándor

  Deli Róbert

  Fitt World Szeged:

  Kendi Géza

  Fehérvári Vadkanok:

  Heckel Zoltán

  Varga János

  Budapesti Exiles:

  Madarász Viktor

  Juhász István

  Szilágyi Csaba

  Garett Lloyd

  Nagy Szabolcs

  Suiogan Károly

   

  Pásztor Tibor

  Ódor Tamás

  Molnár János

   

  Kecskeméti A.R.C.:

  Simon Zsolt

  Hock István

   

  Beliczai Zsolt

  Varga István

  Koller Zoltán

   

  Hegedűs Szabolcs

  Abu-Dhabi:

  Marosi Tamás

   

  Gerő Dániel

  Matthew Holz

  Novák Péter

   
 18. Válogatott meccsre készülnek az Esztergomiak
  2005. szeptember 24.-én 15 órai kezdőrúgással indul a Magyarország – Bosznia-Hercegovina Európabajnoki válogatott mérkőzés, melyre nagy előkészületeket folytatnak az esztergomi rögbisek. A válogatott keretben sok esztergomi játékos található, akikkel a közönség egy nyílt edzésen is találkozhat 23.-án pénteken 10 órakor a rögbi pályán. Neuzer András szövetségi kapitány két esztergomi edzőt Sölösi Lászlót, és Suiogan Károlyt foglalkoztat a válogatott mellett, amelyben szerepel majd: Heckel Zoltán, Hock István, Marosi Tamás, Pfeiffer Tamás, Bíró Gábor, Juhász István, Koller Zoltán, Deli Róbert, Molnár János, Novák Péter. A 30 fős keret együtt készül majd csütörtöktől egy Búbánatvölgyi szálláshelyen, és az edzéseiket az esztergomi rögbipályán tartják. A nemzetközi rögbiszövetség honlapjáról értesülhettünk, hogy a leendő ellenfél sem tétlenkedik, hiszen szeptember 10.-én egy Belgrád melletti városban felkészülési mérkőzésen 22-22 döntetlent ért Szerbia csapatával szemben. Beharangozóként csak annyi, hogy a magyarok 81., míg a bosnyákok 94. a világranglistán, és az eddigi 3 egymás elleni mérkőzésen 2 magyar 1 bosnyák győzelem született. Tehát mindenképpen parázs mérkőzés várható, reméljük magyar sikerrel, mert az említett két győzelmet hazai, esztergomi környezetben sikerült megszerezni.

 19. PÉCSI INDIÁNOK SK –EDZTERGOMI VITÉZEK RSE 14-90
  Rögbi NB-I. Pécs, MATÁV pálya
  2005-09-17 1500
  Vezette:
  Priskin Cs
  Pécsi Indiánok SK:
  Herke A, Gutheil I, Knausz M, Závoczky, Reisz D, Kamarics V(5), Axt R, Havasi Zs, Nagy G (5), Molnár J, Lépold G, Kanyik Gy Dányi-Nagy K, Csontos R, Winkler A (4)
  Csere
  : Rozina S, Tóth B
  Edző:
  Durucskó József
  Edző:
  Rozina Sándor

  Esztergomi Vitézek RSE:
  Heckel Z., Juhász I., Hock I., Novák P., Üveges Gábor, Koller Z., Sőlősi L., Deli R., Bíró G., Bőhm B., Haspel G., Suiogan K., Köbli I., Viola F., Molnár J.
  Csere:
  Kontics V.
  Edző:
  Sőlősi László
  Pécsi szemszögből: A bajnok Esztergomi Vitézek nagyszerű játékkal simán léptek át a harcosan küzdő és a mérkőzés nagy részében csak védekező pécsi csapaton. Két esztergomi hibát kihasználva sikerült a hazai csapatnak pontot szerezni, ez azonban csak a szépítésre volt elegendő. Az összeszokott, profi szemléletű bajnokcsapat tetszetős játékkal és az utolsó percig küzdve magabiztosan aratott nagyarányú győzelmet Pécsett. A Pécsi Indiánok megtették amit lehetett harcosan védekeztek és igyekeztek lassítani a vendégek játékát. A pályaedzőként bemutatkozó Rozina Sándor szerint mindenki elfogadható teljesítményt nyújtott, ma ennyit tehetett a pécsi csapat. Most két hét pihenő következik majd utána fogadjuk a Bulldogokat verő Kecskemét csapatát.
  Esztergomi szemszögből:
  A múlt heti edzéseken sajnos néhányan már jelezték, hogy nem tudnak velünk tartani Pécsre, ezért mindösszesen 16 játékos utazott a Mecsekbe. Így kerülhetett sor Üveges Gábor debütálására a nagycsapatban, aki nem okozott csalódást, könnyen felvette a csapat ritmusát, sőt az első sikeres akcióban rögtön nagy szerepet játszott. Az első perctől bajnokcsapathoz méltóan átvettük a mérkőzés irányítását, és kemény ütközésekkel, áttörésekkel feltörtük az ellenfél védelmét. Az alsóházhoz tartozó hazai gárda bátran, harciasan küzdött, aminek köszönhetően a végére rendesen elfáradtak. Most is szembetűnő volt a mi részünkről a koncentrációs hibák sokasága, hiszen rendre megcsináltuk a támadás nehezét, azaz emberfölényt teremtettünk, de az utolsó passzok nem sikerültek. Mindezek ellenére elégedettek lehetünk, mert mindenki kivette a részét a győzelemből, és sikerült megvalósítani az előzetes terveket, köztük elérni a 70 pontos különbséget is. A hétvége további eredményeinek köszönhetően ismét a tabella élére ugrottak a Vitézek, hiszen a Battai Bulldogok Kecskeméten 23-8 arányban veszítettek, míg a Fehérvári Vadkanok meglepően simán nyertek 54-5 -re az Elefántok ellen.
  Küzdelmes mérkőzésen kaptak ki a Kisindiánok

  PÉCSI INDIÁNOK SK –ESZTERGOMI VITÉZEK 7-22 (Félidő 0-12)
  Rögbi NB-I. Kadett (14-16 éves korosztály)
  Pécs, MATÁV pálya

  2005-09-17 1300

  Vezette:
  Priskin Cs
  Pécsi Indiánok SK:
  Dohány G, Perényi K, Daruka G, Erdő G, Dányi-Nagy, Tóth R, Kovács Sz, Kovács K, Horvát K, Csajbók D, Mischl , Cizhat M , Gács, Talló, Csegezi, Szőts L
  Csere: Kiss P, Csécsei, Kovács L
  Edző: Durucskó József
  Esztergomi Vitézek RSE:
  Willem P., Nagy R., Lekics F., Jámbor A., Mogyorósi D., Csépke T., Szegedi Z., Szatmári D., Rab R., Roósz G., Majorosi G., Gelecsák D., Ladányi G., Horváth Cs.
  Edző:
  Zsugyó Sándor
  Pécsi szemszögből:
  A Kisindiánok ellenfele a kadettbajnokság egyik legjobb csapata a (kis) Vitézek látogattak Pécsre. Küzdelmes mérkőzésen végül is a vendégek szerezték meg a győzelmet, de a pécsi fiatalok ha továbbra is így játszanak akkor odaérhetnek a dobogós helyezések egyikére. Egyre jobban összeszoknak a játékosok és ez időnként nagyon tetszetős és folyamatos játékhoz vezet. Védekezésben kiválón teljesített a csapat a támadásokon kell még javítani az eredményes játék érdekében. Az edzéseken elvégzett kemény munka egyre jobban látszik már a mérkőzéseken is.Csak így tovább fiuk.....
  Esztergomi szemszögből:
  Végre egy vérbeli kadét meccset játszhattak a csapatok, és szurkolhatott végig a közönség közvetlen a felnőtt ütközet előtt. A srácoknak sikerült végrehajtani azokat az elemeket, amelyeket edzéseken gyakoroltak, és ennek meg lett az eredménye. Zsugyó Sándor edző a pályaszélén állva hangosan dirigálta csapatát, és a végén gratulálhatott a győzelemért.

 20. Az elmúlt hétvégén szombaton a Gyöngyösi Farkasokhoz látogatott NBII-es csapatunk. A mérkőzés sima 55-0 esztergomi győzelmet hozott, a fiatal, jóval kisebb termetű játékosaink könnyedén kerülték ki a zömök, kevésbé mozgékony ellenfeleket. A jutalom rúgások elvégzését megakadályozta az az egyszerű ok, hogy nem volt megfelelően kialakítva a rögbi kapu, ugyanis a két függőleges póznához nem tartozott keresztléc! Ennek ellenére jó hangulatú mérkőzés volt. Esztergom II: Üveges, Szakály, Huszár 10p, Fülöp, Kurcz, Molnár B., Kiss, Nagy R. 5p, Bíró 5p, Siroki ifj., Jó-Dobronya, Köbli I. 10p, Molnár T. 5p, Szever 10p, Molnár J., cserék: Juhász, Havasi, Princz 5p, Baragyin 5p, Kelemen, Ladányi, Basa.
  A következő második ligás szereplésünket kénytelenek voltunk elhalasztani, mivel a juniorok zöme edzőtáborozáson vesz részt a válogatottal, ezért a Szeged-Vitézek II találkozó november 5.-én vagy 6.-án kerül megrendezésre.
  Az első csapatunk pihent ebben a fordulóban, így mód nyílt arra, hogy megméretesse magát a városi vizilabda gálán, ahol 4-4 es igazságos döntetlent játszott a Városháza csapata ellen. A kis társaságunknak nem volt elég a vizes ütközet, megméretette magát a halászlé föző versenyen is, ahol a 18-as mezőnyből a csodálatos 3. helyett szerezte meg!
  Vasárnapra maradt az U20 válogatott felkészülési meccse, amely délután 17 órakor kezdődött az akkor még száraz pályán. A sérült játékosaink kihagyták ezt a meccset, így sok poszton az öregfiúk segítségét vettük igénybe, a csapat: Huszár, Glummercz, Hock, Novák, Fülöp, Suiogan, Koller 5p, Szöllössi 5p, Viola, Bíró, Kisbalázs 5p, Bőhm, Molnár T., Szegi, Molnár J. 5p, csere: Siroki. Ahogy a csapatlista mutatja, igen különös volt az összeállításunk, de ennek ellenére komolyan kellett venni a mérkőzést, hiszen az ellenfél is komolyan vesz minden megmérettettést az EB előtt. Mi is csak úgy tudunk segíteni nekik a felkészülésben, hogy keményen, célratörően játszunk! Nem telt el 5 perc és már vezetett is csapatunk, és a felálláshoz képest meglepően jól ment az összjáték. Aztán megérkezett a hatalmas zivatar, amely teljesen elöntötte a pályát, és 80 percen keresztül szakadt az égi áldás. A nagy cseppeket a mégnagyobb cseppek váltották fel, a pályánkon pedig bokáig jártak, fülig csúsztak a vízben a játékosok! Így ismét "vizilabda meccset" játszottunk, amit most meg is nyertünk 4-2 célarányban, így a vége 20-10 az Esztregomnak! Persze az ekkora zápor nem kedvezett a látványos játéknak, de a rögbi szépsége ilyen időjárási körülmények között semm veszik el, tehát maradt a brusztolás. A csúszós labda rengeteg előreejtést eredményezett, a tócsás pálya megakadályozta a rúgott labda pattogását, a teljesen átázott szerelésekben a játékosok nem tudtak gyorsan futni, és a kevés számú néző is inkább fedezékbe vonult, persze kivéve azt a pár fanatikust, akik a lefújásig buzdították a csapatokat. Reméljük hogy sikeres volt az U20 számára ez a mérkőzés, és sok sikert kívánunk a 24.-én kezdődő heidelbergi EB-re.
  Előrejelzés: A hétvégén Pécsre utazik kadét és felnőtt csapatunk, ahol hozni kell a kötelezőt! Legalábbis ez az elvárás, majd aztán kiderül, hogy a sérült játékosaink mennyire jönnek helyre, és milyen csapattal tudunk kiállni a várhatóan harcos Indiánokkal szemben. A kihagyott bajnoki forduló miatt lépéselőnybe került a Batta, és nem szabad leszakadni tőlük, mindamellett hogy a pontarányt is meg lehet növelni a fiatal játékosokat felvonultató házigazdák ellen. A kadétok végre játszhatnak egy igazi élesnek mondható mérkőzést, amelytől szintén győzelmet várunk!

 21. Gyöngyösi Farkasok-Esztergomi Vitézek II
  Suiogan Károly edző a hétvégi fordulóra a Gyöngyösi Farkasok ellen egy nagyon fiatal kerettel készül, hiszen 5 huzó junior játékosa az U20-szal edzőtáborozik. A csapatba meghívott néhány rutinosabb volt NBI-es játékost is, hogy kilegyen a 22 fős csapat. Az elmúlt években már megismertük a Mátra aljai csapatot, tudjuk miként lehet kihasználni hibájikat, ugyanakkor figyelnünk kell a nálunknál nehezebb tolongásukra. Azért reméljük gond nélkül elhozzuk a két pontot!
  Amíg az NBII-ben folyik a bajnokság a hétvégén, addig az első csapatunk szabadidejét töltheti, már ha a szombati meghívásos vizilabda gálát, és az utánna következő halászlé fözőversenyt annak lehet nevezni :-). Vasárnap viszont edzőpartnerei leszünk az edzőtáborből érkező a Heidelberg-i EB-re készülő junior válogatottnak.
 22. 2005.09.05. Túl vagyunk a második meccsünkön is, és itt is sima győzelem született. 2005.09.03 15 óra Vitézek - Elefántok 73-5, 14 óra kadét 26-00. Játékvezető: Törőcsik
  A rendkívül enerváltan kezdő hazai csapat a 15. percben kezdett magára találni, amikor is a tolongás ereje dominálni kezdett, addig csak a háromnegyedben megállíthatatlannak bizonyuló Molnár János szerezte a pontokat. A fonalat elkapó hazai játékosok egymás után rohantak át a védővonalon, és itt-ott tetszetős akciókat vezettek, majd a félidő végére lecsendesült ismét a mérkőzés. A második félidőben aztán ismét pörgött a játék, nagy tapsot aratva a közönség soraiban. Nem volt ritka a 40-60 méteres elfutás után szerzett cél, sőt többször az ellenfél kezdőrúgsából indított támadás fejeződött be pontszerzéssel. A kombinatív játék, az akciók végig játszása, a támadások pontos befejezése jellemezte a mérkőzés ezen szakaszát. A jóval nagyobb arányú győzelmet a játékosaink koncentrációs hibái gátolták meg. Egy rosz védelmi felállást viszont kihasznált a nagyon vegyes játékosokból (fiatal-idősebb játékosok elegye) álló Elefántok gárdája, így nem mentek haza szerzett pont nélkül. A csapat:
  1.Heckel 5p, 2.Juhász, 3.Siroki, 4.Marosi, 5.Novák, 6.Koller 5p, 7.Szőllősi 5p, 8.Deli 10p, 9.Bíró 13p, 10.Bőhm 5p, 11.Viola, 12.Suiogan 5p, 13. Köbli I. 5p, 14. Tauber, 15.Molnár J. 15p, cserék: Ardelán 5p, Fülöp (Mészáros, Kontics, Sinkovics most pihentetve voltak az U20 válogatott felkészülési meccsére). Kadétjaink sima 26-0-ás győzelmet arattak, mivel az ellenfél csapatába több játékost is mi adtunk :-( .
  Vasárnap kezdődött az NBII-es bajnokság, és az első mérkőzést itthon játszotta a második ligás csapatunk a Budapesti Medvék ellen. Két küzdeni akaró csapat állt egymással szemben, de a játékvezető átvette a főszerepet és teljesen szétszabdalta a meccset. Ennek köszönhetően csak egyetlen látványos 40m droprúgást láthatott a népes közönség, amely döntőnek is bizonyult, hiszen a 0-0 első játékrész után a vendégek két büntetőt értékesítettek 0-6, míg a junior és néhány rutinosabb játékossal felálló esztergomiak egy célt értek el 5-6, és 10 perccel a vége előtt a csodálatos 3 pontot érő találatot megszerezték 8-6 (pontszerző Bíró 8p). Sajnos összességében egyik fél sem lehetet elégedett, mert a rögbi szépségéből vajmi keveset mutathattak meg a játékosok, mivel a bíró teljesen széttördelte a játékot; 7 másodpercnél hosszabb akció nem nagyon akadt! A következő idegenbeli mérkőzésen nem lehet csak a győzelem a cél, hiszen a tavalyi utolsó Gyöngyösi Farkasok otthonában lép pályára a csapat.
  Az U20 válogatottba 5 esztergomi fiatal van meghívva (Kontics Viktor, Haspel Gergő, Mészáros Benjamin, Labancz Ákos, Sinkovics Richard). A szövetségi edzőpáros (Tóth István, Stiglmayer Gábor) igyekszik minél több összetartást, edzőmeccset szervezni nekik, így az adott bajnoki fordulóban az aktuális pihenő csapat ellen készül a nemzeti junior csapat. Most hétvégén a Kecskeméti A.R.C. nyert ellenük 27-18-ra, a következő vasárnap mi fogadjuk őket 16.30-kor, ugyanis nekünk szabadhétvégénk van. Már amennyire szabadnak lehet nevezni, hiszen szombaton a szokásosnak nevezhető vizilabdagálára vagyunk hivatalosak, illetve aki nem kívánkozik vízbe az a halászléföző versenyben vitézkedhet. Szóval az U20-as csapat készül a 2005-09-24-től 10-02.-ig a németországi Heidelbergben megrendezésre kerülő Európa bajnokságra, ahol 24 résztvevő nemzet lesz. Nagyon összeszedett, kemény csapatról van szó, akiknek van esélye egy kiúgró eredmény elérésére, reméljük sikerül!

 23. Sziasztok elnökségi tagok!
  Meghívó a 2005-09-08.-án 20 órára elnökésgi űlésre a klubházba! Azt tudom, hogy sajnos a Koller József és a Takács Gábor nem tud ott lenni, így légyszíves jöjjön mindenki aki seígteni tud a felmerülő témákban: - rendezési feladatok, -iskolai rögbi, - őszi szezon, - egyéb rendezvények.

 24. 2005.08.29. 2005/2006 Bajnoki nyitány
  Esztergomi Vitézek - Kecskeméti A.R.C. 52-0 (36-0)
  2005-08-27 Esztergom, Kolping pálya 16.00
  A nyári felkészülési idő elég rövidre sikerült a korai bajnoki rajt miatt, így a régi és a néhány visszatérő játékos formába hozása nagy feladatnak ígérkezett Szölössi László edző számára. Két tehetséges játékosunk (Pfeiffer Tamás, Bíró Gábor) egy hetes aradi edzőtáborozáson is részt vett, melyből remélhetőleg nemcsak ők, de csapatunk is profitál a későbbiekben. A csapat tagjai ritkán szállingóztak le edzéseinkre, de az augusztusi 25-től 27-ig tartó 2 napos pilismaróti edzőtáborba szép számmal ellátogattunk. Az egész klubunk együtt utazott a közeli falu ifjúsági táborába, ahol a 45 fő jó hangulatban készült a hétvégi erőpróbára. A körülmények nagyon jók voltak az elmúlt hónapban, hiszen a sok esőzésnek köszönhetően pályánk talaja soha nem látott állapotú volt; már messziről zöldellt rajta a FŰ. (nem vicc, van rajta fű). Nagyon reméltük, hogy a Duna áradása nem fogja tönkretenni jó időre az esztergomi sportlétesítményeket, és szerencsénkre ez nem következett be, 20cm alacsonyabban tetőzött a folyó, íyg nem öntötte el a víz a rögbipályát. Sajnos a tavalyi fárasztó szezon még néhányunkban nyomot hagyott, ráadásul az utolsó edzéseken a meghatározó játékosaink összeszedtek igen kellemetlen sérüléseket, így nem is gyakorolhatott együtt a csapat.
  A pályára kifutó 15 (1.Heckel 10p, 2.Juhász, 3.Siroki, 4.Marosi, 5.Novák, 6.Suiogan 10p, 7.Koller 5p, 8.Deli 5p, 9.Bíró 12p, 10.Bőhm, 11.Haspel, 12. Nagy R., 13. Köbli I., 14. Tauber, 15.Molnár J. 5p) még nem játszott így együtt soha ezelőtt, bár már rutinosnak mondható a keretünk, mindenki kíváncsian várta a csapat öszhang alakulását. Az első percben rögtön sérülés történt és már át is alakult csapatunk: a bokasérülést szenvedő Nagy Roli helyére kivált a tolongásból Sui, és leválóként pályára lépett Szőlő 5p. A következő támadásunkban, pedig már megállíthatatlanul hatolt át a védővonalon a régi-új belső center Sui, és vezetéshez jutottunk, amelyet Dugó biztos lábbal értékesített 7-0. A kezdőrúgást megkaparintva a toli játékosok újra helyzetbe hozták háromnegyedünket, így megint célt értünk el. A fölényünk állandósult az első félidőben, amely következtében hamar elhúztunk, míg ellenfeleink csak egyszer veszélyeztettek egy szélső akcióval, amikor kihasználták egy 10 perces emberhátrányunkat, bár pontot nem szereztek, mert az utolsó méterben állította meg őket a hátrafutó Dugó. A gyors akciókat csapatként hajtottuk végre, így szinte minden támadásunk céllal ért véget. A szünet után cserékkel frissítettünk, így mindenki szóhoz juthatott: Viola, Fülöp, régi öreg harcosok, Molnár T. alias „Hosszú” is pályára lépett Sinkovics Ricsi , Mészáros Benji pedig bemutatkozhatott a nagycsapatban. Sajnos a második félidőben lankadt a koncentráció, és az egyénieskedéseknek köszönhetően nem szereztünk annyi pontot, mint az előző játékrészben, de védelmünk továbbra is jól működött. A gyors kecskeméti játékosoknak kevés tér jutott így nem sikerült nekik pontot elérni. A mérkőzés látványos volt, amelyen meglepően kevés szabálytalanság történt, jellemző volt a folyamatos játék, a többszöri hullámindítások, és visszafordítások. A jó iramú mérkőzésen mindkét csapat a játékkal törődött, bár a végére alaposan elfáradtak a csapatok. Pontszerzők: jegyzőkönyv alapján, sárga lap: Köbli István.
  Az idén a kadét csapatból felkerült kadétok által megfiatalodott juniorok az Elefántok junior gárdáját fogadták 14 órai kezdettel, amely meccsen hazai győzelem született: 29-17. Suiogan Károly edző kiválóan összerakta a csapatát, és megfelelő taktikát alkalmazott az ellenfél húzó játékosainak a közömbösítésére, akik ezáltal megérdemelt győzelmet arattak.A kadét korosztályban is sima esztergomi győzelem született a korosztály alsó határát elérő alföldi játékosokkal szemben 28-00.

  Második forduló előretekintő

  Vitézek – Elefántok 2005-09-03 14 óra, kadét, 15 óra NBI, Kolping pálya.
  Remélhetőleg ott folytatjuk, ahol a Kecskemét ellen abbahagytuk! Szölössi gratulált a csapatnak az első mérkőzés első félidejében mutatott játékért, amelyet szeretne látni az Elefántok ellen is. Mivel a junior mérkőzést az elmúlt hétvégén már lejátszották a mostani fordulóba összesorsolt csapatok, így a váci felnőtt csapatban nagy szerepet kapó ifjúsági csapatban játszó játékosok, biztosan nagyobb erőkifejtésre fognak minket kényszeríteni mint a múlt bajnokág utolsó fordulójában, ahol 63-21 arányban győztünk. Reméljük, hogy Fefi sérülése nagyban javul, és a múltkor sérült játékosok is tovább regenerálódnak, sőt visszatért csapatunkhoz Ardelán Kornél is, és jelentkezett egy szélvészgyors ifjú atléta csapatunkba, aki technikáját fejlesztve további erősítést jelenthet számunkra. A már tavaly is bomba erős keretünk tovább erősödött, amitől joggal remélhetjük a kiváló eredményeket.
  Vitézek – Medvék 2005-09-04 15 óra, Kolping pálya.
  Az első fordulóban fogadjuk a Budapesti Medvék csapatát, akik tavaly már jó játékkal rukkoltak ki ellenünk és egyszer meg is vertek. Ezért a mostani bő keretünkből a legerősebb csapatot fogjuk kiállítani, amelytől győzelmet várunk, így remélhetőleg az egész szezonra meghozza a fiatal játékosaink önbizalmát!

 25. 2005.08.07. Mindenkit várunk edzéseinken!!!
  Edzőtábor 2005.08.25.-27. jelntkezési határidő augusztus 19., részvételi díj 2000Ft/fő, két nap ellátással! Jelentkezni lehet az edzőknél! A 3. tagdíj befizetési határideje 2005.08.15., melyeket szintén az edzőknél kell befizetni.

 26. 2005.07.20. MEGHÍVÓ!
  ÜDV VITÉZ BAJTÁRS!
  MINDENKI JÖJJÖN IDÉNNYITÓ KÖZGYŰLÉSRE 2005.08.06.-ÁN SZOMBATON 17.30-RA AZ ESZTERGOMI VITÉZEK KLUBHÁZÁBA /ÉRKEZÉS 17 ÓRÁTÓL /. LESZ SOK BESZÉD A JÖVŐRŐL MEG A MÚLTRÓL, PLUSZ LÁTHATJUK AZ ÉRMEKET, VAN AKI MEG IS KAPHATJA! AZTÁN AZZAL FOLYTATJUK AMIHEZ KEDVÜNK VAN!
  NÉHÁNY BEMELEGÍTŐ A VÁRHATÓ MŰSORBÓL:

  ADDIG IS ELSŐ HIVATALOS EDZÉS AUGUSZTUS 2.-ÁN KEDDEN. TESSÉK KÉSZÜLNI!TERMÉSZETESEN AZ ESEMÉNYEN MINDENKINEK KÖTELEZŐ NYAKKENDŐBEN MEGJELENNI! A WEBOLDALRA MINDEN CSAPATRÓL SZERETNÉNK KÉSZÍTENI ELEGÁNS, ÉRMES FÉNYKÉPET, ENNEK ÉRDEKÉBEN KÉREK MINDENKIT, HOGY MEGFELELŐEN RÖGBISHEZ MÉLTÓAN IDŐBEN JELENJEN MEG!

  RÖGBI-HEJ-RÖGBI-HEJ-RÖGBI-RÖGBI-RÖGBI-HEJ-HEJ-HEJ

  EGYÉB KÉRDÉSEKKEL FORDULJATOK KÖZVETLEN HOZZÁM! BŐHM BALÁZS

 27. 2005.07.18. Sajnos a 7's Rugby nem került fel az Olimpia műsorára! Óriási lökést adhatott volna a sportágnak, ha Singapurban beszavazzák az olimpiai sportágak közé, sajnos ez még a másik négy sportágnak sem jött össze, és kikerült a baseball és a softball is a programból.

 28. 2005.07.04. Vége a szezonnak! Nyári szünet! A felkészülés augusztus elején kezdődik, a bajnokság várható kezdési időpontja 2005. augusztus 27. A nyári közgyűlés augusztus 6.-án lesz a klubházban. Addig is kellemes pihenést mindenkinek!

 29. 2005.06.28

  Sajnos a hétvégén Splitben kétszer veszítettünk, azért mondom így, mert nem az ellenfeleink nyertek, hanem mi hibáztunk döntő helyzetekben. Ezért van nekünk szükségünk minél több kiélezett, fontos, téttel bíró mérkőzésre. A Split ellen 20 (2 cél+jutalom+2 büntető)-10 (2 cél) arányban kaptunk ki, a 80 percből 70 percet a 40 méteresükön belül tartottuk őket, folyamatos nyomás alatt tartottuk őket. Sajnos két buta célt kaptunk ( a tízest rúgás közben blokkolták 22m belül, majd célterületen belül rátenyereltek, a másik a bedobást megszerezve egy 120 kilós pillér átsétált egyedül ( elméláztunk a nyilt toli mellett)). Rengeteg akciót végig vittünk, de a cél terület előtt nem koncentráltunk megfelelően, sajnos a rúgások sem mentek.

  A Partizan Belgrád ellen már mindenképpen nyerni kellett volna, de ismét 9 pontot (2 büntető 1 dropp) rúgott össze az ellenfél plusz két célt értek el, tehát 21-7 lett a vége. A fáradtság ellenére ismét egy nyerhető meccsen veszítettünk. Roppant mérges és elkeseredett volt mindenki, hiszen érezhető volt, hogy nyerhetőek a meccsek. Mindhárom csapat kiválóan védekezett, különbség a rúgó játékosok között volt a legfeltűnöbb, de nem szabad a mi tizesünk nyakába varrni semmit, hiszen az erős tolinkkal magasan több akciót kellett volna ponttal befejezni. A felkészülés első mondata az volt, hogy nem kapunk pontokat, és aztán majd csak szerzünk! A védekezésünkkel különösebb gond nem volt (az első meccsen kapott két célt eltekintve), de a támadás befejezésben volt egyénieskedés. Sajnos, mint az útobbi pár évben mindig, megint a rúgásokkal győztek ellenünk nemzetközi szinten. Ugyan így van ez válogatott szinten és nemzetközi kupa meccseken is!

  A torna kiválóan volt megszervezve, bár a bosnyák Celik csapata az utolsó pillanatban lemondta a részvételt, így nekünk pénteken 6-kor és másnap 7-kor kellett játszani a friss csapatokkal. A szállásunk ugyan ott volt ahol a 7-es válogatottnak is, Splittől 15 km-re egy kőbungalow-os szállóban, a kaja mindig bőséges volt, a tenger kiváló, bár köves a partja. A szombati privát bulink is igazán jól sikeredett. Vasárnap a NADA Split - Partizan Beograd meccsen 28-14 eredmény született, így minden a papírformának megfelelően alakult. Bár a hivatalos bankett elég vékonyra sikeredett....

  Az is hozzá tartozik, hogy mi 21 játékossal utaztunk el a tornára, míg a házigazdák legalább 30 hadra fogható játékossal rendelkeztek, a szerbek is összeszedtek vagy 30 játékost egész Szerbiából, bár köztük volt néhány öregebb matuzsálem is.

  Szeretnénk jövőre mi rendezni a tornát és akkor biztosan tudunk nyerni.

  Egy kis adalék az eredmények értékeléséhez: 2000-ben 74-5 re veszítettünk Splitben, 2 éve ugyan 35-10-re nyertünk Belgrádban. Mindenképpen fejlődés mind a mutatott játék és mind az eredmény is. Plussz alap emberek nem utaztak el velünk a tornára: Koller Zoli, Juhász Pisti, Nagy Roland, plusz az érettségi miatt itthonhagyott junior tehetségek. A csapat tagjai: Heckel Zoltán, Hock István, Siroki András, Marosi Tamás (5p), Novák Péter(5p), Deli Róbert, Szölössi László, Nagy Zsolt, Pfeiffer Tamás, Bíró Gábor (2p), Molnár János, Suiogan Károly (5p), Molnár Tamás, Tauber György, Bőhm Balázs,  cserék: Kiss Viktor, Madarász Viktor, Tolnai István, Crestici Catalin,  Viola Ferenc, Fülöp József

   

  A klubbunk július 2-án tartja az évadzáró buliját ott megbeszéljük a következő szezon terveit! 

   

 30. 2005.06.16. FELKÉSZÜLÉSI EDZÉSEK A SPLIT-I TORNÁRA

  Az edzéseket Daniel Mitrea (ROM) FIRA fejlesztési biztos tartja, külső megfigyelőként tanácsokkal látja el csapatunk edzőit, játékosait.

 31. 2005.06.09. A tegnapi elnökségi ülés döntése alapján:
  A Magyar Felnőtt Rögbiválogatott megbízott szövetségi kapitánya: Neuzer András – határozatlan időre, de 2006. júniusában az Elnökség által ismét tárgyalva a kérdést.
  A Verseny Bizottság: Harmath Ákos – Mao elnök
                                       Závóczky Szabolcs - Pécs
                                       Böhm Balázs
  - Esztergom
  A Média Bizottság elnöke:
  Mézes Csaba,  tagok érkezési sorrendben: Zentai Zsolt - Yeti, Vida-Sz.L., Velkovics Vilmos – Pécs, Nemes Csaby – Pécs, Mátay Balázs – Székesfvr, Stohl András 

 32. 2005.06.07. Íme a véglegesnek mondható tabella, legalábbis a mi csapatainkat már nem befolyásolják a hátralévő meccsek eredményei:

  Tabella


   

  NB.1

  13. Forduló

   

  H

  Név

  L

  G

  D

  V

  Vitt

  Kapott

  Arány

  Pont

   

  1.

  Esztergomi Vitézek RK.

  12

  11

  0

  1

  567

  126

  441

  22

   

  2.

  SZVSE Battai Bulldogok RK.

  11

  6

  1

  4

  208

  168

  40

  13

   

  3.

  Kecskeméti Atlétikai és Rugby Club

  11

  6

  1

  4

  248

  221

  27

  13

   

  4.

  Bp. Exiles RFC.

  11

  5

  0

  6

  260

  248

  12

  10

   

  5.

  Elefántok RSE.

  10

  5

  0

  5

  223

  220

  3

  10

   

  6.

  Fehérvár RK.

  11

  3

  0

  8

  166

  280

  -114

  4

  *

  7.

  Pécsi Indiánok RFC

  10

  1

  0

  9

  140

  549

  -409

  0

   

   

  *= büntetõpont / penalty point        

   

   

   

   

   
             

   

   

   

     
  NB.2

  Végeredmény NEM HIVATALOS

   

  H

  Név

  L

  G

  D

  V

  Vitt

  Kapott

  Arány

  Pont

   

  1.

  Szentesi VSC 91-esek RK.

  10

  8

  0

  2

  402

  170

  232

  16

   

  2.

  Szeged Fitt World RC

  10

  7

  0

  3

  465

  208

  257

  12

  *

  3.

  Esztergomi Vitézek RK.

  10

  6

  0

  4

  317

  140

  177

  12

   

  4.

  Békéscsabai RK.

  10

  5

  0

  5

  386

  218

  168

  10

   

  5.

  Budapest Bears RC.

  10

  4

  0

  6

  189

  365

  -176

  6

  *

  6.

  Gyöngyösi Farkasok

  10

  0

  0

  10

  167

  714

  -547

  -2

  *
    *= büntetõpont / penalty point        

   

   

   

   

   
                     

  *

   

   

   
  Junior

   

  *

  *

  13. Forduló

   

   

  H

  Név

  L

  G

  D

  V

  Vitt

  Kapott

  Arány

  Pont

   

  1.

  Esztergomi Vitézek RK.

  5

  5

  0

  0

  108

  23

  85

  10

   

  2.

  Fehérvár RK.

  4

  1

  0

  3

  88

  89

  -1

  2

   

  3.

  Kecskeméti Atlétikai és Rugby Club

  3

  1

  0

  2

  67

  94

  -27

  2

   

  4.

  SZVSE Battai Bulldogok RK.

  0

  0

  0

  0

  0

  0

  0

  0

   

  5.

  Elefántok RSE.

  2

  0

  0

  2

  0

  57

  -57

  0

   
    *= büntetõpont / penalty point        

   

   

   

   

  *

  *

   

   

   
             

   

   

   

   

   
  Kadett

  13. Forduló

   

  H

  Név

  L

  G

  D

  V

  Vitt

  Kapott

  Arány

  Pont

   

  1.

  SZVSE Battai Bulldogok RK.

  6

  6

  0

  0

  221

  23

  198

  12

   

  2.

  Esztergomi Vitézek RK.

  8

  5

  0

  3

  216

  40

  176

  10

   

  3.

  Fehérvár RK.

  7

  4

  0

  3

  159

  90

  69

  8

   

  4.

  Elefántok RSE.

  1

  0

  0

  1

  5

  19

  -14

  0

   

  5.

  Pécsi Indiánok RFC

  3

  0

  0

  3

  0

  204

  -204

  0

   

  6.

  Kecskeméti Atlétikai és Rugby Club

  5

  0

  0

  5

  20

  245

  -225

  0

   
    *= büntetõpont / penalty point        

   

   

   

   

   
 33. 2005.06.06. A szombati Elefántok elleni derbi hármas Vitézek sikert hozott. A kadétok 19-05, a juniorok 13-00, a felnőttek 63-21 arányban diadalmaskodtak. Mindhárom csapatunk magabiztosan hozta a kötelezőt, és kétség nem fért a győztes kilétéhez. A felnőtt meccsen a juniorokkal teletűzdelt Elefántok csapata rögtön az első percben kapitulált, a szélen ellenállhatatlanul játszó Moles előtt, aki a mérkőzésen egyébként 3 célt is elért. A csapategységeink kiválóan értették meg egymást, és egymásutánban értük el pontjainkat. Sajnos a szokásos buta hibáknak köszönhetően elkerülhető célokat kaptunk, de ezek nem zökkentettek ki a ritmusból és újult erővel növeltük tovább előnyünket. Ezt a mérkőzést tekintettük a spliti torna első felkészülési meccsének, ami jó alaphangulatot ad az elkövetkezendő munkának. Addig is edzésreformot vezetünk be: ezen a héten csütörtök 7-től lesz edzés, a jövő héten szintén héttől lesznek edzések, amelyen részt vesz Daniel Mitrea román szakember, aki a továbblépést fogja segíteni megfigyeléseivel. Csapat tagok: Heckel 10 pont, Juhász, Hock, Marosi, Novák, Koller 10p, Szölösi, Deli 5p, Pfeiffer, Bíró 13p, Molnár J. 15p, Suiogan, Nagy R., Tauber 10p, Bőhm cserék: Siroki, Viola, Kisbalázs, Haspel.
  Az NBII-ben az utolsó mérkőzés is lezajlott, ahol többszöri egyeztetés után végül is Budapesten játszottunk a Medvék ellen, méghozzá úgy, hogy az első félidő is és a második félidő is egy-egy mecsnek számított. A végeredmény 28-28 lett de az első "meccset" a Medvék, a másodikat mi nyertük 21-7 arányban. Így izgulhatunk, hogy sikerült-e a második helyett megszerezni a tabellán.

 34. 2005.06.03. A hét végén a nagy rivális Elefántok csapatait fogadjuk hazai környezetben. Bár egyik mérkőzésnek sincs különösebb jelentősége, de a preztizs az kötelez, így győzelmet várunk mind a három csapatunktól. Kadét: 15, felnőtt 16, junior 18 órakor kezdődik!
  Az elnökségi ülés jegyzőkönyve, mint az eddigi határozatok is, a klub új székhelyén, 2500 Esztergom, Eötvös u. 48. szám alatti irodában bárki rendelkezésére áll.

 35. Tisztelt Esztergomi Vitézek RSE elnöksége, edzői!
   
  Tisztelettel míghívom az elnökség tagjait, és az egyesület edzőit a soron következő elnökségi ülésre!
  Helyszín: Esztergomi vitézek klubház, időpont: 2005. június 1. 20 óra
  Az ülés főbb témái:
  Kérek mindenkit készüljön ezekből a témákból!
 36. 2005.05.30. Zsínórban hetedszer Bajnok az Esztergom!
  A múlt hét pénteken Mrgsz közgyűlés volt a szövetségi székházban, ahol személyi változás nem sok történt:
  A következő elnökséget választották a klubok képviselői: Fehérvári Tamás elnök, Magyarovics Gyula alelnök, Stohl András alelnök, Vida-Szűcs Lajos alelnök, az elnökség további tagjai: Mátay Balázs – Fehérvár javaslata alapján, Neuzer András, Priskin Csaba, Tóth István, Tóth Sándor
  A hétvégi fordulóban több mérkőzés került megrendezésre, és több pályán is elhangzott: "Mindjárt megdöglünk, olyan meleg van" kifejezés, ami teljes körűen jellemezte az időjárási körülményeket. Kezdjük hát a legfontosabb eseménnyel: Pécsi Indiánok-Esztergom 21-99 ( félidő 0-44), ezzel a győzelemmel már biztos a hetedik bajnoki címünk, mert bár az utolsó fordulókban 8 pontos előnnyel álltunk, de a matematikai esély még meg volt az üldöző bolynak, hogy beérjen minket, ez a győzelem viszont biztossá tette az aranyérmet számunkra. A hosszú fárasztó "Ikaruszos" utazás, és a tikasztó hőség eléggé megvislet a csapatot, és ez a mérkőzés elején meg is látszott, hiszen koncentrációs hibáknak köszönhetően csak döcögősen értük el pontjainkat. A második játékrészben igazi örömjáték volt, tudtuk gyakorolni figuráinkat, további pontokat értünk el, és amikor hibáztunk az éber Indiánok rögtön kihasználták azt. Csak gratulálhatunk nekik, mert tényleg az utolsó percig helytállóan küzdöttek. A Pécs elleni csapat tagjai: Heckel, Juhász, Hock, Marosi, Novák, Koller (15 pont), Szölőssi (15 p), Nagy Zs. (20 p), Pfeiffer, Kisbalázs (7 p), Molnár J.(15 p), Köbli I., Nagy R., Tauber (22 p), Bőhm (5 p), cserék: Siroki, Girhiny, Fülöp. A bajnok csapat tagjai!

  A kadétok nagyon tiszta győzelmet arattak házigazdáik fellet, így a 68-0 végeredmény megérdemelt. A csapatból jó néhányan kiemelkedően játszottak (Kelemen, Jó-Dobronya, Ladányi, Fehér, Princz, Marlok), akik közül sokan jövőre a junior csapatban próbálhatják ki magukat. Szinte az is biztos, hogy ezzel a győzelemmel elnyerték a Magyar Bajnokság ezüst éremét. Az ezüst éremes csapat tagjai!

  A hátralévő Elefántok elleni junior mecstől függetlenül a juniorjaink már bajnokok: A bajnok csapat tagjai!
  Az U18-as válogatott Brnoban vasárnap az EB döntőbe jutásért győzte le Ausztria válogatottja mellett a kissé pártos játéklvezetőt is 9-7 arányban. A válogatottban Szakály Ádám képvislte az esztergomi csapatot!
  A 7-es válogatott a 10 csapatos sopoti (Lengyelország) tornán 6. helyet szerzett. A válogatottban 3 esztergomi játékos jutott szóhoz: Suiogan Károly (játékos-edző), Deli Róbert, Bíró Gábor.
  Gratulálunk minden sikeres csapatnak!!!

 37. 2005.05.23. A hétvégén a másodosztályban nyertek a Vitézek 40-5 arányban, és ezért "rossz" vendégek voltak Békéscsabán, hiszen magabiztosan nagy arányban győzték le riválisukat. Miközben a Szentes is vereséget szenvedett a  Szegedtől, ezáltal az élmezőny nagyon összezsúfolódott, egyedül a Gyöngyösi Farkasok maradtak le a másik 5 csapattól. A hátralévő mérkőzésen kötelező a győzelem, amellyel biztosítani lehet az NBII-es bajnoki ezüstöt.
  A hétvégi Székesfehérvárott megrendezett Diákolimpián a Babits kadét első, a Géza Fejedelem junior I. második, a Géza Fejedelem kadét második, a Gyakorló kölyökkel egyetemben, míg a Petőfi 3. lett. Gratulálunk az elért eredményekért!
  Az Európai Bajnok Csapatok Kupájának első selejtező fordulójára Splitben, Horvátországban kerül sor. A június 24-26 között megrendezésre kerülő tornán az Esztergomi Vitézek, a Partizan Beograd, a bosnyák bajnok, és természetesen a favorit NADA Split vesz részt. A megerősített csapatunk csütörtökön indul útra, hogy pénteken 17 órakor az elődöntőt, majd remélhetőleg a vasárnapi döntőt megnyerve tovább juthasson a kupában.

 38. 2005.05.11. Most két hét pihenőt kapott a játékosok zöme, hiszen 28.-án idegenben lépünk újra pályára. Addig is néhányan az NBII-ben gyakorolhatják a rögbit, mindamellett a junior válogatottak az U20-szal egy felkészülési tornán vesznek részt, az U17 Ausztriában méri össze erejét az Európai Kupa selejtezőben. A múlt héten óriási bravúrt hajtottak végre az U18 nemzeti csapat tagjai, mert kiváló játékkal megnyerték  a négyes tornát Moldávia, Szlovénia, és Bosznia-Hercegovina előtt. Gratulálunk mindenkinek a sikerhez! Reméljük más korosztályban is hasonlóakra számíthatunk!

 39. 2005.05.09 Hatalmas pofon érte NBI-es csapatunkat az elmúlt fordulóban Exiles-Vitézek 29-21 ( félidő: 17-14). A lélektelenül játszó esztergomi egyletet már a mérkőzés elején állva hagyták a fővárosiak, így nehezen sikerült csak felébrednünk 10-0, majd 10-7, 17-7, 17-14 a félidőre. A szünetbeni fogadkozásnak nem lett igazi áttütő ereje bár 21-17-re átvettük a vezetést, de a védekezésben rengeteg buta hibát vétettünk, így az ellenfél 3/4-e akkor jött át a védővonalunkon, amikor csak akart 29-21. Támadásaink élettelenek voltak, védekezésünk fegyelmetlen és sokat hibázó volt, megérdemlt eredmény született, nekünk csak az ellenfélnek való gratuláció adás maradt, a bajnokavatás a következő Pécs elleni fordulóra maradt (05/28 Pécs). Csapat: Heckel (10p), Juhász, Siroki, Crestici, Novák, Koller, Szölössi, Deli (5p), Pfeiffer, Bíró(6p), Molnár J., Suiogan, Molnár T., Tauber, Bőhm, Kisbalázs, Viola  
  NBII-es játékosaink 42-14-es győzelmet arattak az előkelő helyen tanyázó szegedi rögbisek ellen, ezáltal alaposan összekuszálódott a másodosztály élmezőnye. Következő forduló: 05/15 15óra Esztergom II. - Bp Medvék.

 40. 2005.05.05. A következő NBI-es fordulóban (szombat 13.-kor Chinoin pálya) biztossá válhat az Esztergomi Vitézek felnőtt csapat 7. bajnoki címe, amennyiben idegenben legyőzi a Budapesti Exiles csapatát. A juniorok már Fehérvárott ünnepelték az idei junior bajnoki aranyérmet, de nekik az NBII-ben is helyt kell állniuk, hiszen hazai pályán (vasárnap 14 óra) fogadják azt a szegedi rögbi csapatot, akik a másodosztály élmezőnyébe tartoznak. Reméljük minél többen megtisztelnek jelenlétükkel!

 41. 2005.04.30. 1st Nemzetközi "Wilkinson Pub" Rugby Kupa óriási küzdelmeket hozott, kiváló csapatok részvételével, szinvonalas szervezéssel. Bővebben a képcsarnokban olvashatsz!

 42. 2005.04.23 Magyarország-Horvátország 15-44. A válogatott végig küzdött a nagyobb játékerőt képviselő horvátok ellen, így érték el ezt a jónak mondható eredményt. Sajnos több hiba csúszott a védekezésbe, az esetleges nagyobb összhanggal szorosabb is lehetett volna az eredmény. Az első félídőben csak kerestük a helyünket a pályán 27-0 oda, csak elvétve hoztuk el saját bedobáysainkat is, míg a horvátok klasszisait nehezn birtuk tartani. Aztán a második félídőben nagy elánnal sikerült célokat elérnünk, de a fáradó magyar védelmet újra meglepték a horvát támadások, így 17-15 re ezt a játékrész is a déli szomszédaink nyerték. Először fordult elő, hogy országosan fogható tévé a Sport 1 közvetítte a rögbimérkőzést, 05.05.03 kedd 17.óra. Többszöri ismétlés várható!

 43. 2005.04.18. Teljes sikerrel zártuk a hétvégét, ugyanis minden csapatunk megnyerte mérkőzését. Székesfehérvárról elhoztuk mind a 6 pontot, a kadétok 14-11, a juniorok 13-22 arányban győztek, a juniorok ezzel a győzelemmel már biztosan bajnokok. Gratulálunk! Felnőtt csapatunk már csak egy gőzelemre a bajnoki címtől, hiszen 53-10-re törtük le a Vadkanok agyarát, félídő 10-24. Csapat: Heckel (5p), Juhász, Hock, Crestici (5p), Novák, Koller (5p), Sölössi (5p), Deli (10p), Pfeiffer, Bíró (4p), Haspel, Suiogan (14p), Molnár T., Molnár J., Bőhm (5p) cserék: Siroki, Kiss, Köbli I.
  A vasárnapi találkozókon a Gyöngyösi Farkasokat verte 75-0-ra az NBII-es gárda, az NBI és néhány régi rögbis alkotta alkalmi csapatunk pedig egy holland csapatot páholt el 45-0 arányban Esztergomban. A záró banketten remek hangulat mellett baráti kapcsolat épült ki a két klub között, és az amszterdami menedzser ígérete szerint a kadéttjaink új szerléshez jutnak!

 44. 2005.04.10. A tegnapi bajnoki forduló fontos pontja volt az idei rögbis évadnak, hiszen a múlt héten általunk legyőzött "kecskék" lelépték az "Elefántokat" 24-8, és az "Elefántokból" nagyot harapó "Bulldogok" (25-0) foga alaposan beletört a "Vitézek" páncéljába 36-3. Tehát az előnyünk 6 pontra nőtt a minket üldözőktől, így a hátra lévő 4 mérkőzésből ha kettőt megnyerünk már hetedszerre is mienk a bajnoki cím. Na de mindig csak az előttünk álló mérkőzésre figyeljünk; április 16.-án Székesfehérvárott csatázunk a Vadkanok ellen, akik 10-5 arányban kaptak ki a Budapesti Exilestól, majd vasárnap 15.30-kor egy holland csapatot AAC Amsterdam fogadunk.
  Lássuk a Batta elleni meccsek történetét: a régóta együtt készülő kadét csapatunk igazán nagy erőpróbára készült, hiszen a kadét bajnokságot vezető battaiak ellen játszott. Az őszi mérkőzésen kis szerencsével nyert a mostani vendég gárda (10-7), így itt volt az idő a visszavágásra! Sajnos az utolsó percekig kiváló támadásokat vezető Esztergom, ezúttal is kikapott 7-5 -re, de ez a balszerencse remélhetőleg előbb-utóbb megfordul, és elkapják a csodálatos esztergomi győzelmi fonalat!
  NBI: A vendégek előzetes nyilatkozatai alapján a Batta régóta nem érezte azt a erőt magában, hogy győzhet Esztergomban, de most állították, hogy eljött az ő idejük! A mérkőzés a hagyományosan nagy elánnal, és indulatokkal kezdődött, a vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést és jól irányzott mezőnyrúgásokkal próbáltak operálni, de hátsó alakzatunk biztosan hárította kísérleteiket. Aztán az első adandó alkalommal a háromnegyed kiváló támadásából célt értünk el az ifjú titán Haspel Gergő révén 5-0. A Batta nem adta fel ismét rúgásokkal próbálkozott, majd a mezőnyben sokszor előforduló büntető rúgások közül egyet kihasznált 5-3. A vendégek tolongása egyre fáradtabban mozgott és a kiváló erőben lévő tolongásunk a megszokott játékát mutatva újabb célokat szerzett. A fordulás után kapkodóvá vált a játék, rengeteg büntető szakította félbe a játékot, a Bulldogok mindent egy lapra feltéve gyorsan próbálták megjátszani a büntetőket, de ez sem hozott számukra eredményt, mégcsak az esztergomi térfélre sem jutottak el. A védekezésünk biztos volt, sajnos a folyamatos szabálytalanságok emberhátrányba is kényszeríttetek minket, 20 percig emberhátrányba játszottunk, egyszer páros kiállítás is volt, ez a vehemencia már hagyományosan jellemző az összes Vitézek-Bulldogok mérkőzésre. Viszont az elképzelés nélkül játszó ellenfél ellen további pontokat értünk el így 36-3 arányban biztosan húzta ki a Vitézek a Bulldogok méreg fogát. A csapatunk fejben és testben is jobban fel volt készülve erre a mérkőzésre, és a technikai utasításokat betartva, jó játékot mutatva, a 200 nézőnek örömet okozva gyűjtötte be a győzelemért járó pontokat. A csapatban több kimagasló teljesítmény is akadt, a hosszú erős cserepadunknak köszönhetően mindvégig frissen mozogtunk a pályán, és mindenki a legjobbját hozta a mérkőzésen. Csapat tagjai: Heckel (10 pont), Juhász, Hock, Deli (5p), Marosi, Koller (5p), Szölössi, Nagy Zs., Pfeiffer (5p), Bíró (6p), Haspel (5p), Suiogan, Molnár T., Molnár J., Bőhm cserék: Siroki, Crestici, Pálfi, Nagy R., Kiss, Szegi, Novák

 45. 2005.04.09.-én hazai pályán fogadjuk azt a Battát, aki a hétvégén 25-0 -ra lelépte a minket szorosan üldöző Elefántokat, így minden bizonnyal óriási rögbis csemege lesz a szombaton 15 órakor kezdődő rangadó. Előtte a kadétjainknak is helyt kell állni a battai listavezető fiatalok ellen, kezdőrúgás 14.00.
  De ne rohanjunk ennyire előre, hiszen a Kecskemét elleni bajnoki fordulókkal elkezdődött a tavaszi szezon, méghozzá nem is akár hogyan! A kadétok 72-0 arányban győzedelmeskedtek az alföldi apró legényekkel szemben. A felnőtt mérkőzés nagy esztergomi nyomással kezdődött, az első húsz percben mé gcsak momentuma sem volt az ellenfélnek 20-0, de a félidő végére kiengedtünk és a kecskemétiek ismét eszünkbe jutatták, hogy ők is a pályán vannak, félidő 20-7. A második játékrészben aztán újra elkaptuk a fonalat, és zsinórban alakítottuk ki a szebbnél szebb támadásokat, melyek közül több célt is sikerült elérni, bár a hírős városi srácok egy szép variáció végén bejutatták a labdát a célterületünkre. A vége mindenesetre 42-12, ami hűen tükrözi a két csapat közti különbséget. Szőlősi László vezető edző az eredményért dicsérte a csapatot, de a videós elemzésből tanulnunk kell! Csapat: Heckel 5p, Juhász, Hock, Crestici, Deli 5p, Koller 10p, Szölösi 5p, Nagy Zs., Pfeiffer, Bíró 2p, Molnár J. 5p, Köbli I. 5p, Molnár T., Tauber, Bőhm cserék: Siroki, Pálfi, Nagy R. 5p, Marosi, Suiogan, Haspel, Kiss .
  Az Öregfiúk összecsapása mostantól hagyományosnak mondható, hiszen a felek megállapodtak, hogy az éves kiírás során, mikor a két klub egymás ellen játszik, akkor az öregfiúk is megmérkőznek egymással. Ezúttal is a jó hangulatú mérkőzésen a játék volt a lényeg, bár a kecskemétiek az eredményre is figyeltek, így 15-35 lett a végeredmény. A harmadik félidő a klubudvaron mulatozásba fulladt, de ezt senki sem bánta!

 46. 2005.04.02.-én Esztergomban mérkőzünk a Kecskemét kadét, felnőtt és öregfiúk csapataival, majd vasárnap Szentesen vitézkedik az NBII-es csapat. Reméljük a bajnoki nyitányt sok néző tiszteli meg jelenlétével. Közben megkezdődtek az április 30.-i Wilkinson Rugby Kupa előkészületei, melyen a három angol csapat Millwall, Birchfield, Trafford  mellett a cseh Brno, a Budapesti Medvék, és az Esztergomi Vitézek vesznek részt. De addig is mint mindig a soron következő ellenfélre kell koncentrálni! Hajrá Esztergom!

 47. 2005.03.19-én Romániában a fiatal játékosokból álló Temesvárral mérkőztünk, melyet 20-10 arányban megvertünk. A következő fellépés április 2-án lesz Kecskemét csapatai ellen, reméljük, hogy az időjárás is úgy akarja (nem fogja elönteni az ár a pályánkat). Sajnos az e hétvégi Yetik elleni NBII-es mérkőzés elmarad az ellenfél visszalépése jóvoltából.

 48. 2005.03.12.-én reggel nagy meglepetésünkre teljesen játékra alkalmatlannak találtuk az ígért dági pályát, így Esztergomban a Vasas pálya melletti téli edzőpályán tudtuk lejátszani a ránk váró mérkőzéseket. Az NBII-es csapat hivatalosan 26-0-ra nyert, a csak 11 igazolt játékost felvonultató Budapesti Medvék ellen, bár a barátságos mérkőzésen 42-24 arányú győzelem született.
  A felnőtt csapat a jó erőkből álló Exilest fogadta edzőpartnernek, és az eredmény ismeretében valóban csak edzőpartnerek voltak a külföldiekből verbuválódott gárda tagjai: 55-0. Az idei év első összecsapását mindenki nagy akarással várta, ahol itt-ott tetszetős játék is kialakult, de ismét bebizonyosodott, hogy a labdabiztosságon sok javítani valónk van. Kiváncsian várjuk a szombati Temesvár elleni idegenbeli mérkőzésünket.
  Kadétjaink Székesfehérott játszottak felkészülési mérkőzést, ahol a házigazdák ellen melegítettek be az idei kemény szezonra. Egyébként nekik is sikerült legyőzni  vendéglátóikat.

 49. 2005.03.12.-én Dágon kerülnek megrendezésre az idei év első rögbis esményei. Az NBII-es mezőny első meccse a Budapesti Medvék ellen lesz 12-kor, majd 13.30-kor az Exiles ellen felkészülési mérkőzést játszik a felnőtt csapat.
  A múlt hétvégi nagyon sikeres sportbál után remélhetőleg mindenki kipihenve várja az elkövetkezendő tavaszt.

 50. 2005.03.05.-én szombaton hét órától Sportbál, azaz Rögbisbál lesz a Körössy László Kollégium nagytermében. Az eseményre mindenkit szeretettel várunk 3000Ft/fő jegyár ellenében, ami tartalmaz egy vacsorát és hajnalig játszó zenekart. Kérünk mindenkit az alkalomhoz illően megjelenni (nyakkendő kötelező).
  A tavaszi események meglehetősen késnek, mivel a szokatlanul hosszúra nyúlt tél közbeszól. Sajnos még mindig nem tudunk a pályára kimenni, és egyelőre a teszt meccsek se mondhatóak biztosnak a mi pályánkon.

 51. 2005 rögbis világeseményei: A Föld északi féltekén a múlt hét végén már a második fordulót bonyolították a Hat Nemzet Tornája elnevezésű Kupán, ahol a résztvevő csapatok az Európai élmezőny, azaz Anglia, Franciaország, Írország, Skócia, Wales, Olaszország. A körmérkőzésekben lebonyolított torna első forduló eredményei Wales-Anglia 11-9, Franciaország-Skócia 16-9, Olaszország-Írország 17-28.
  A 02/12.-i második fordulóban már lehetet arra számítani hogy mely mérkőzések lesznek az igazán fontosak, ki milyen játékerőt képvisel, ezért roppant fontos mérkőzésnek igérkezett az Anglia-Franciaország összecsapás. Amennyiben a világbajnok Anglia megint veszít biztosan nem végezhet az élen, sőt a tavalyi évben kétszer is kikaptak az örök ellenféltől Franciaországtól. A Twickenham-i derbin az angolok 17-6-ra elhúztak a félidőre, folyamatosan erőltetve az erős tolongás játékot, de a kihagyott kapurarúgásokból következtetni lehetett arra, hogy nem lesz sima a vége. A második félidőre teljesen megváltozott a játék képe, a szigetlakóknak semmi sem sikerült, miközben a „kékek” Dimitri Yachvili kiváló büntető rúgásaival felzárkóztak, és átvették a vezetést 17-18. Az utolsó percben a Jonny Wilkinsont sérülés miatt helyettesítő Hodgson a kapu közeptől 22 méterre elhibázta a drop rúgást és ezzel 1997 óta először nyert Franciaország az angol rögbis szentélyben.
  Az Olaszország-Wales római ütközete a vártnak megfelelően alakult, hiszen a walesiek az angolok felett aratott győzelmen felbúzdulva lerohanta ellenfelét és már a mérkőzés elején egyértelművé tette a meccs kimenetelét. Végülis kényelmes tempóban 38-8 ra diadalmaskodott az új játékosokat is tesztelő „Azzurik” ellen.
  A harmadik mérkőzésen a skótok megpróbálták meglepni a nagyobb játékerőt képviselő ír ellenfelüket, ami az első percekben gyönyörű akció végén Paterson passzából célt eredményezett. Az írek kerete még Brian O'Driscoll nélkül is erős, nem véletlen, hogy most meg akarják nyerni a Hat Nemzet Tornáját, és O'Gara irányításával 40-13 arányban nyertek. A torna nyomon követhető a www.rbs6nations.com weboldalon.
  A déli féltekén ugyanebben az időben indult a Super12 torna, ahol 5 új-zélandi, 4 ausztrál és 3 dél afrikai klub csapatai küzdenek a trófeáért. Ez a világ legjobb provincionális bajnoksága, nagyon nagy iramú, mindenki számára élvezhető küzdelem minden mérkőzésen! A www.scrum.com -on nyomon követhető!
  Egy kis hazai hír: lemondott Michael Cowman az új-zélandi nemzetiségű magyar szövetségi kapitány, egyelőre nem tudni ki lesz a következő kapitány, elnökségi ülés 02/18.-án pénteken. A válogatott RWC csoportjában a spanyolok 36-14 arányban győzték le Andorrát!
  A hazai bajnoki nyitán kora márciussal kezdődik, 12-én szombaton már edzőmérkőzést játszik az NBI-es Esztergom, míg a másodosztály bajnokságában a Budapesti Medvék lesznek az ellenfelek. Addig is gőzerővel folyik a felkészülés, sajnos a mostoha időjárási körülmények miatt a városi Sportcsarnokban. Miközben a csapat együtt készül, addig néhány játékos Angliába utazik próbajátékra: Heckel Zoltán január végén töltött egy hetet Portsmouthban, Bőhm Balázs február közepén játszik mérkőzést a Millwall csapatában, és március elején Pfeiffer Tamás látogat majd Londonba. Az utánpótlás csapataink edzései a játék elemek begyakorlásával, az erőállapot fejlesztésével zajlik, hiszen tavasszal rengeteg kemény ütközet vár majd rájuk. Reményteli szezon elé nézünk, hiszen minden csapatunk versenyben van a legfényesebb érem megszerzésében. Addig is Sportbál megrendezésén fáradozik a csapat, 2005. március 5.-én a Körössi kollégium nagytermében szervezünk összejövetelt. Várunk minden sportbarátot, szurkolót, szórakozni vágyót!

 52. 2005.02.02. Lassan az alapozás felénél járunk! Ideje felhívni a figyelmet a február 15.-i határídőre, amikor is esedékessé vállik az első negyedéves tagdíj (1000Ft) befizetése minden tagunk számára. Ezt megtehetitek az edzőknél!

 53. 2005/01/21 új cím: www.esztergom.rugby.hu

 54. 2005.01.15.-én megtartottuk tisztújító közgyűlésünket! Egyhangúlag elfogadtuk az alapszabálymódosítást arról, hogy közhasznú szervezetté nyilvánítottuk magunk. A szokásos évértékelő beszédek után, ünnepélyes 2004 év játékosai díjátadás következett, kölyök Nagy Róbert, kadét Gerendás László, Junior Mészáros Benjamin, felnőtt Pfeiffer Tamás. Majd az elnökség, a felügyelő bizottság , és a felnőtt csapat kapitányi posztja került megszavazásra: elnök Neuzer András, titkár Bőhm Balázs, elnökségi tagok Heckel Zoltán, Koller József, Takács Gábor, Felügyelő Biz. elnöke Fülöp József, tagok Pálfi Zsolt, Dr. Magyarovics Gyula, a kapitány Hock István lett. A közgyűlés után került sor Sölösi László kislányának Sölösi Erika Raluka "pisiltető" bulijára...
  A hét végén 01/22.-én 10 órától pályamunka lesz, minden segítő kézre szükség van, így paprikás krumplival várunk mindenkit!

 55. 2005.01.05. Boldog Új Évet! Indul az alapozás!
   

  MEGHÍVÓ!

  Az Esztergomi Vitézek RSE tisztelettel kér, hogy jelenj meg a hagyományos tisztújító közgyűlésen 2005. január 15.-én szombaton 16.00 órai kezdettel, érkezés 15.30-tól. Kérünk mindenkit, az illendőség kedvéért, öltse magára nyakkendőjét!
     Az éves tagdíj hátralékok befizetésére a megnyitó előtt van lehetőség! Kérünk igyekezz a megnyitó előtt aláírni a jelenléti ívet!
  Napirendi pontok:

  Az eseményen megvásárolhatók az egysületünk új felnőtt, és öregfiúk kimenő mezei 7.800,-Ft egységáron.
  Mérsékelt mulatozás, amíg a kedvünk tartja!
  Az esemény fontosságához méltóan számítunk minden esztergomi rögbis jelenlétére!