2006 hírei

 

Az extraliga utolsó fordulójában is megmutatta Esztergom, hogy még egyenlőre nincs jobb csapat nála. Mivel veretlenül, 100%-osan fejezte be az őszi idényt a csapat. Szombaton Vácott lépett utoljára idén pályára a csapat. Sokáig a bíró tartotta "kezében" a meccset, aminek főleg az Elefántok örültek, hiszen sok büntető a javukra lett ítélve. A végeredmény 39-15 lett a Vitézek javára.
A csapat tagjai: Juhász István, Sinkovics Richárd, Nagy Roland, Marosi Tamás, Novák Péter, Crestici Catalin, Suiogan Károly, Deli Róbert, Bíró Gábor, Pfeiffer Tamás, Köbli István, Haspel Gergő, Kontics Viktor, Kiss Kálmán, Molnár János. Cserél: Hock István, Siroki András, Huszár Zoltán, Viola Ferenc, Kelemen Krisztián, Fehér Zsolt.

Most következik egy hét pihenő, majd utána valamikor elkezdődik a foci a sportcsarnokban.

 

 Nagyot emelkedett a vitt-kapott cél aránya az elmúlt fordulóban. Ugyanis a Székesfehérvár felnőtt csapata mindössze 11 !!! emberrel jött el Esztergomba. A 11 emberből később 10 lett, mivel az egyik fiatal játékos eltörte a kezét, és nem tudta tovább folytatni a mérkőzést. Székesfehérvárnak becsületére váljon, hogy ennyi emberrel pályára lépett. Hiszen az új pontrendszer szerint a vesztes csapat is kap egy pontot, ha pályára lép. Így nem vesztett sokat, sokkal rosszabb lett volna, hogyha nem lép pályára. Az esztergomiaknak többé kevésbé sikerültek az akciók, de a vége felé előjöttek az egyéni akciók is. A mérkőzés végeredménye 103-3 lett.

A csapat tagjai: Juhász István (40. Huszár Zoltán), Sinkovics Richárd (45. Hock István), Nagy Roland (45. Siroki András), Csákvári Gábor (65. Suiogan Károly), Marosi Tamás, Novák Péter, Crestici Catalin, Deli Róbert, Bíró Gábor, Pfeiffer Tamás, Köbli István, Haspel Gergő, Gódor András (40. Kiss Kálmán), Kontics Viktor, Molnár János.

 Az elmúlt szombaton (november 4-én) Extraligás csapatunk Pozsonyba utazott, hogy újabb 3 pontot gyűjthessen. A határon kisebb gondok adódtak útlevélhiány miatt, de megoldódtak a problémák. Végül is idejében megérkeztünk a Pozsonyi amerikai foci pályára. Esett a hó, később az eső is. Az első félidőben 24-0-ra vezetett csapatunk. Rengeteg tolongás volt, mivel a pálya és a labda is csúszott. Sok egyéni akció miatt lett ilyen kevés pont. Végül  a végeredmény 39-0 lett. A mérkőzést vezette Suiogan Károly (, akinek akkor volt a névnapja).

A csapat tagjai: Huszár Zoltán (60. Üveges Gábor), Sinkovics Richárd, Juhász István, Marosi Tamás, Csákvári Gábor, Crestici Catalin (65. Kiss Kálmán), Novák Péter, Deli Róbert, Bíró Gábor, Pfeiffer Tamás, Fehér Zsolt, Haspel Gergő, Kontics Viktor (68. Kelemen Krisztián), Viola Ferenc, Molnár János.

 

 

Óriási várakozás előzte meg az I. Magyar Rögbi Bajnoki Döntőt 2006. június 17.-én Kecskeméten a Széktói Stadionban, amelyet a Kecskeméti Atlétikai és Rögbi Club és az Esztergomi Vitézek Rögbi SE csapatai  játszottak. Vitathatatlanul a két legjobb hazai csapat került a döntőbe, hiszen a zsinórban 12 mérkőzést nyerő hazaiak Razvan Popovici játékos/edző vezérletével nagyon meggyőzően ponterősen játszottak az idei szezonban, míg a 7- szeres bajnok Vitézek néha-néha nyögvenyelősen hozta csak a mérkőzéseit, bár a pontarányaiban mindez nem mutatkozott meg.
 
Név L G D V Vitt Kap Arány P B
KARC 12 11 0 1 448 125 323 22  
Vitézek 12 10 0 2 616 105 511 20  
Bulldogok 12 8 0 4 294 180 114 16  
Elefántok RSE 12 5 0 7 243 386 -143 10  
Vadkanok 12 4 0 8 236 368 -132 8  
Indiánok SK 12 2 0 10 209 673 -464 4  
Exiles RFC 12 2 0 10 164 373 -209 -2 *
* büntetőpont / penalty point
 
Az idén először play-off rendszerben lebonyolított Rögbi Magyar Bajnokságban, az alapszakaszban az 1-4 helyen végzett csapatok elődöntőt és döntőt vívtak: 1-4 K.A.R.C.- Elefántok 34-0, 2.-3. Vitézek - Bulldogok 13-5. Az így kialakult döntő párosítása igazi presztizs csatát hozott. Az alföldi gárda joggal érezhette nagyobb esélyét, hiszen hazai környezetben a Széktói center pályán fogadhatta azokat a Vitézeket, akiket tavaly novemberben az alapszakaszban 20-10 arányban legyőzött. Az észak Magyarországi csapat viszont egy napos edzőtáborban igen komolyan felkészült a mérkőzésre, mind taktikailag, mind fejben is.
A neves eseményhez méltóan külföldről, a nálunk jóval nagyobb rögbi kúltúrával rendelkező Csehországból, kért fel a Rögbi szövetség játékvezetőt, akik az első számú nemzetközileg is magasan kvalifikált Tomas Tuma úrat delegálták a mérkőzésre.
A nagyszámú közel 3000 fős nézősereg fergeteges hangulatot teremtett, és teljesen megbabonázta a résztvevő feleket, akik igen hamar belelendültek a játékba. A pszichés igénybevétel igen hamar kihozta sodrukból a járékoskat, és csak több kakaskodás után láthattak a szurkolók igazi rögbis eseményt. A szabálytalanságokat azonnal büntetővel honorálta a játékvezető, amelyből először a hazaiak próbálkoztak akpura rúgással sikeretlenül. Az első 20 perc végére átvette az irányítást az Esztergom, akik a láthatóan erősebb fizikumuknak köszönhetően tudták birtokolni a labdát és ezekből begyakorolt akciókat vezethettek. Egy visszafordítást követően ismét büntetőhöz jutthatott a Kecskemét, amit most az előbb hibázó Hegedűs Szabolcs helyett Nagyhegyesi Szabolcs rúgott sikeresen kapura, ezáltal 3-0 vezetést szerzett csapatának. Nem késlekedett a válasz, hiszen pár perccel később Bíró is betalált bünetőből és 3-3 -ra alakította a mérkőzés állását. Egyre nagyobb lett az esztergomi fölény, a taktikusan "csomagot" kialakító Vitézeket csak szabálytalaunl tudták megállítani, ami következtében egy gyors büntető megjátszása után Deli Róbert szerezte meg az 5 pontot, majd Bíró értékesítette a jutalom rúgást 3-10. A mérkőzésen tovább folytatódott a férfias, kemény küzdelem , - kisebb vérző sérülések, további egy-egy elleni csaták -,  és tovább örlődött a Kecskeméti tolongás ereje és idege is, ami 10 perces kiállításhoz (Kiss Balázs) vezettet. A teljesen a 22 m-esükre beszorított hazaiak nem ébredtek időben, és Bíró Gábor egy győnyőrűen kivitelezett drop rúgással további 3 ponttal növelte a címvédő előnyét 3-13. Egy erőteljes akció végén a csomagból kifordorduló Deli ismét 5 pontot szerzett, 3-18, amit idegileg nem bírtak elviselni a Kecskemétiek, és Borbély Mihály értehetetlenül rátámadt a játékvezetőre, aki egyből piroslappal küldte zuhanyozni. A félidő megnyugtató 18-3 esztergomi vezetéssel zárult.
Nagy ellánnal vetette bele magát a második félidőbe a Kecskemét, emberhátrányukban azonban nem voltak sikeres akcióik, egyedül a gyorsan megjátszott büntetőkkel tudtak valamelyest opreálni a gyors futójátékot erőltető K.A.R.C. osok, de jól zárt a jól figyelő esztergomi háromnegyed sor is. Nagy erőfeszítéseket tettek a felzárkózásra a Kecskemétiek, míg az esztergomiak kiválóan védekezve az ötösre beszorítva, Deli 10 perces kiállítása miatt egyenlő emberszámban, őrizték az előnyt. A félidő derekán felszabadult a nyomás az esztergomiak alól és kicsit fellélegezhettek, amikor egy buta hibát követően az esztergomiak csapatkapítányát Hockot 10 percre kiküldte a bíró, a labdát gyorsan megjátszó Razvan Popovici egyedül tört a védőfalba, ahol olyan szerencsétlenül esett, hogy súlyos sérülést szenvedett. A percekig álló játék kis levegőhöz juttatta csapatokat, míg a nézők továbbra is torka szakadtukból buzdították a szimpatizánsaikat. A vezérét vesztő Kecskemétiek megduplázták erejüket, és egy saját védőterületükről indított gyors elfuttással Beke révén sikerült pontokat szerezniük a második félidőben 8-18. A jutalomrúgást ugyan kétszer is megpróbálhatta értékesíteni Hegedűs, de ez elmaradt. Az utolsó percekre két kérdés maradt: sikerül-e még pontot szerezni valamelyik csapatnak?, és hogy a sérülések miatt mennyit hosszabít a játékvezető?
Tovább folytatódott a színvonalas nagyiramú, izgalmas mérkőzés, ahol ismét a Vitézek uralták többet a labdát és Bíró kétszer is sikertelnül próbálkozott droprúgással, sőt a Vitézek több és veszélyesebb akciókat alakított ki mint a felzárkózni akaró KARC-osok. Mindkét csapat a játékot erőltette, mindkettő további pontokat akart szerezni, de ez már a hátralévő időben nem sikerült senkinek sem. Az utolsó 5 percben aztán már az Esztergom pályára küldhette a tartalék embereit is, hiszen a 10 pontos előny már nem forgott veszélyben.
Ezzel a határozott játékkal elérte célját a címvédő, és 18-8 as eredménnyel immár a zsínórban a nyolcadik aranyérmüket akaszthatták a nyakukba az Esztergomi Vitézek. Gratulálhattak a nézők is mindkét csapatnak, hiszen minketten igazi hazánkban rég nem látott szinvonalú rögbit játszottak, ahol az erőssebb, rutinosabb csapat győzött! A harmadik helyett a Battai Bulldogok szerezték meg az Elefántok RK előtt.

Íme a  2006 csapataink helyezései: 2006 Felnőtt arany,  2006 Junior arany, 2006 Kadét ezüst

 

Kialakult az első Magyar Rögbi Play-off mezőnye és párosítása, amely az elvárásoknak megfelelően igazán éles meccseket hoz. Az alapszakasz győztese az a Kecskeméti A.R.C., amely idén zsinórban 11 meccset nyert a bajnokságban, és ezzel a kiegyensúlyozott, magabiztos játékkal nagy esélyese a vasárnapi elődöntőnek, amelyet azzal - a régebben szebb időket is megélt, 90-es években 4 bajnokságot is nyert - Elefántok csapatával vív, akik az utolsó fordulóban az Exiles elleni győzelmükkel tették biztossá részvételüket a rájátszásban.
A másik párosítás nem ennyire egyértelmű! Az elmúlt 7 évben mindig bajnokságot nyerő Esztergomi Vitézek - akik a 12. fordulóban pont a Bulldogok elleni győzelmükkel szerezték meg a második pozíciót a tabellán - , amennyiben hozzák a jó játékukat, akkor nagy eséllyel hazai pályán verhetik azt a Battai Bátor Bulldogok csapatát, akik pont a Kolping pályán leckéztette meg őket még tavaly októberben (0-5 volt az eredmény). A vendégek a tavasszal nem nyújtották azt a formát amit ősszel elkezdtek és idén is várható lett volna, de sok tartalék rejtőzhet a nagyszámú tagból álló csapatban, akik rákészülhetnek erre az ízig-vérig presztizs csatára.
1. Esztergomi Vitézek - Battai Bátor Bulldogok Esztergom, 2006. június 3. szombat 16 óra
2. Kecskeméti Atlétiaki és Rögbi Klub - Elefántok RSE Kecskemét, 2006. június 4. vasárnap 16 óra
 
A junior és a kadét magyar bajnokság is eldőlhet a héten, hiszen mindkét korosztályban az Esztergomnak van meg az esélye kiharcolni a bajnoki aranyat. Csütörtökön június 01.-én csütörtökön 17 órakor játszanak a Fehérvári Vadkanok ellenegy ki-ki meccset hiszen, ha nyer a Fehérvár több mint 10 ponttal akor ők lehetnek a bajnokok, amennyiben szombaton a 15 órai Vitézek - Bulldogok meccsen is kikap a tavalyi bajnok Esztergomi Vitézek junior csapat.
A kadétok igazi harcosokként készülnek már több hete az utolsó bajnoki összecsapásra a kis Bulldogok ellen, akiket több mint 10 ponttal kellene legyőzniük ahoz hogyők hódíthassák el a 2006-os bajnoki aranyat. A mérkőzés szombaton 17.30-kor kerül megrendezésre!

A későn ébredő tavasz beindulásával elkezdődik az egyik legnagyobb érdeklődéssel várt hazai rögbis esemény, amely mostmár hagyományosan május első felében, idén május 13.-án megrendezésre kerülő 2. Nemzetközi "Wilkinson Pub" Rugby Kupa. A nemzetköziséget a román bajnokság 5. helyezett Kolozsvár C.S.U. B.T Agresione Rugby Cluj, az angliából érkező US Portmouth, és a Havant Mariners csapatai képviselik, míg esztergomi oldalról 3 csapat készül az egész napos rögbifiesztára: Esztergomi Vitézek, Esztergomi Vitézek Öregfiúk, és az 1999-2004 években az NBII-es, illetve az akkori junior csapatot alkotó, mára már nem aktív játékosokból ismét összeálló Sárkányok csapata.

A délelőtt 11 órakor kezdődő tornára bizonyára rengeteg régi rögbist, nézőt fog vonzani a jó idő, a színvonalas rögbi meccsek és a kitűnő hangulat. Napközben sült kolbászzal, a záró ceremónia után pedig bankett vacsorával és zenés bulival szolgálunk minden kedves érdekődőnek.
Szeretttel várunk mindenkit!

2006.04.11. Hála Istennek visszahúzodott a Duna a pályánkról, és gőzerővel mehet a takarítás mind a klubházból ahol 1 méteres víz állt, és mind a pályáról ahol több mint 1,5m víz állt két héten keresztül. Még mielőtt a sok hordalék, iszap lerakódna, megpróbáljuk mihamarabb leszivattyúzni a vizet, és több időt hagyni a talajnak száradni, hogy a májusi meccseket már saját környezetbe tudjuk rendezni, mint például a 2. Wilkinson Pub Nemzetközi Rugby Kupát.
A bajnokság közben egy érthetetlen meccsvisszamondás miatt az Exiles meccset 26-0 eredménnyel abszolváltuk, ezért április 8.-án egy hazánkba látogató, meglepetésre elég erősnek mutatkozó angol csapattal az Edwardians-szal játszottunk Kecskeméten. A mérkőzést az utolsó pillanatban szereztük meg, ezért jó néhány játékos el sem tudott jönni velünk, ezért a komplett kezdő első sor hiányában kellett megoldani az elénk tárulkozó erőteljes angol tolongás ellen, ahol hellyel-közel sikerült is helyt állni. Egyébként a mérkőzés 42-0 eredményt hozott, ami nem teljesen mutatja a valós képet, hiszen nagyon váltakozó, izgalmas, nagy iramú találkozóra került sor, ahol mindenki komolyan vette a mérkőzést. Külön kiemelendő Haspel Gergő hasznos és pontszerző játéka, és egy sajnálatos dolog is Bíró Gábor súlyosnak tűnő sérülése.
A hétvégén szombaton kerül megrendezésre az elhalasztott Elefántok elleni mérkőzés, amelyen csak a győzelem az elfogadható a felnőtt és a korosztályos csapatainktól is. A rájátszásba kerülésünk már biztosnak mondható, de nem mindegy hányadik helyen zárjuk az alapszakaszt, míg a mostani ellenfelünk óriási versenyben van a Fehérvári Vadkanokkal a 4. hely elérésében. A juniorok eddig veretlenek és amennyiben most is győznek akkor már szinte bizonyos, hogy ismét aranyéremmel zárják a szezont. A kadétoknak muszáj győzni, és akkor az utolsó kadét fordulóban hazai pályán fogadják a Batta kadét csapatát, ahol ha 10 pontnál nagyobb arányban győznek akkor szintén bajnokok lehetnek.

2006.03.27. Rajtra kész az Esztergomi Vitézek rugby csapata, hiszen április 1.-én 14 órakor végre játszhat a bajnokságban a Pécsi Indiánok ellen. Felkészülési mérkőzésnek beillett a két angol öregfiú csapat ellen vívott mérkőzés ( bár jellemzően nem az egész csapat szerepelt, hanem az egyes csapatrészek próbálgatták egy-egy rövid időre a variációkat) , illetve az Arad elleni március eleji edzőmeccs. Úgy néz ki, hogy mindenki egészséges, az ősszel az angol bajnokságban szereplő játékosok visszatértek, és néhány új játékos is csatlakozott a kerethez. Az utánpótlás korúak is igen felkészültek már a bajnoki nyitányra, míg a juniorok a Buckingham RFC (angol felnőtt) csapata ellen játszanak vasárnap 15.30-kor.

2006.03.24. pénteken 15 órai kezdettel ismét Öregfiúk meccs lesz a Calvertoni (Anglia) Old Boys csapata ellen. Reméljük hasonlóan jó hangulatú, jó iramú mérkőzést láthatunk az esztergomi Kolping pályán, mint az elmúlt hétvégén.
2006.03.19. Igazi rögbis idő!- mondták az Esztergomi Vitézek öregfiúi múlt vasárnap a klubház előtt. És igazuk volt. Végre sütött a nap, a plusz 7-8 fokot szinte már melegnek érezték, és a pályát sem tarkították jégkásás pocsolyák. Már csak az ellenfél hiányzott, de végül Ők is megérkeztek, egyenesen Angliából, egészen pontosan Alnwick csapata érkezett. Az angolok magabiztos, határozott megjelenése nem hagyott kétséget a felől, hogy nem lesz könnyű meccs, ezért a hazai „vének” a lehető legerősebb csapattal kezdtek. Számos poszton a még mindig aktív játékosok kaptak helyet. Nagy iramban kezdődött a mérkőzés és az első esztergomi cél nem is váratott magára sokáig. Ahogy múlt az idő, egyre egyértelműbbé vált, hogy a hazai csapat diktálja az iramot és szinte minden támadásukat céllal fejezték be. Az angolok keményen küzdöttek, de jól felépített támadásaikat vagy a védelem blokkolta, vagy egyéni hibákat vétettek. A félidőre tetemes előnyt szereztek az öregfiúk, és megérdemelten szusszanhattak néhány percet. Már az első félidő vége felé is történtek cserék, amik a szünetben is folytatódtak. A csapat vezetői fokozatosan vonták ki az aktív játékosokat és helyükre kevésbé rutinos játékosok kerültek. Talán ennek is köszönhetően kiegyenlítettebbé vált a játék, és bár még mindig az Esztergomiak irányítottak, de a szigetországiak is eredményesek voltak és háromszor jutottak el az esztergomi célterületre. A végeredmény , na azt már nem is számoltuk.
Összegzésképpen elmondható, hogy jó mérkőzés volt. Küzdelmes és kemény, de végig sportszerű. A játék végét jelző sípszó után barátságos kézfogások és hátbaveregetések, majd közös fotózás következett, később pedig megkezdődött a „harmadik félidő”, finom ételekkel és italokkal a klubházban.

A 2006. március 22.-én sorra kerülő általános iskolai Tag Rugby bajnokság play-off első helyéért a József és a Babits, míg a harmadik helyért a Petőfi, Gyakorló, Franka trió fog megküzdeni! Szeretettel várunk mindenkit a forduló után a klubházban tartandó tombola sorsolásra is!

2006. március 11.-én 15 órakor a Magyar Felnőtt Válogatott, a romániai Arad, és az Esztergomi Vitézek RSE edzőmérkőzést játszik a Kolping pályán. Nagy kérdés, hogy mennyit ereszt addig az időjárás, hiszen még az éjaszakai fagyok, és a várható havazás könnyen beleszólhat az elképzeléseinkbe. Reméljük, hogy sikerül a pályát olyan állapotúra felkészíteni, hogy ne okozzon gondot a meccs megrendezésében. Várhatóan nem tudunk minden játékosra számítani, hiszen akik télen sérültek voltak, azok éppen csak el kezdték az edzéseket, és a mostani kedvezőtlen időjárás is több megfázásos esetet okozott.
A szokásos Március 15.-i városi megemlékezésen idén is képviseljük a klubot. 2006. március 15.-én 9.30-kor indulunk a 48-as temetőbe és elhelyezzük a koszorúnkat a 11 órakor kezdődő ünnepségen. Szeretettel várunk mindenkit!

ÁLTALÁNOS ISKOLAI TAG RUGBY TAVASZI FORDULÓI
Sziasztok srácok!
Itt az új év, itt a rögbi ismét!
A Pézsa Tibor városi sportcsarnokban folytatódik a Tag Rugby bajnokság

2006. február 22. szerda 15-17 óra

2006. március 8. szerda 15-17 óra

2006. március 22. szerda 15-17 óra

Minden forduló után a Vitézek rögbiklubházában vendégül látjuk a résztvevőket. Szeretettel várunk minden régi és új rögbis társunkat! Az edzések az iskolások számára a már megszokott időpontban zajlanak, az egyesületnél pedig kadét korosztályban hétfőn, csütörtökön és pénteken 18 órától a sporiban. A tavaszi Diákolimpia területi illetve országos döntője 2006. április 29.-én, és 2006. május 20.-án lesz, készüljetek arra is!

A 2006-os évben mi magyarok még csak az alapozásnál tartunk, de az igazi nagyok a 6 Nemzet Tornáján mérik össze ereiket. Az Esztergomi Öregfiúk csapata - kiegészülve néhány kecskeméti rögbissel - a hétvégén ellátogatott Rómába az Olaszország - Anglia mérkőzésre. Rögbitúráról lévén szó azért egy mérkőzést is játszottak a Róma közeli Calleferro csapatával és 15-15-ös döntetlen eredményt értek el a 2x30 perces mérkőzés alatt. A csapat tagjai: Juhász István, Hock István, Siroki András, Csákvári Gábor, Somogyi Sándor, Sütő László, Asztalos Csaba, Borics Egon, dr. Magyarovics Gyula, Túri Pál, Lévai Csaba, Neuzer András, Farkas József, Fülöp József, Molnár János, ifj. Siroki András, Benkó László, Körmöczi Béla.
Az olasz fővárosban szinte fittyet hánytak a Tórinó-i téli Olimpára, az egész város az olasz - angol rögbi meccs lázában égett, többek között köszönhetően a nagyszámú angol szurkolónak, akik alaposan felízzították a levegőt Rómában. A 25 ezres stadion teljesen megtelt fanatikusokkal, és a B középen megtalálható volt a magyar rögbirajongók 25 fős tábora is. Az első félidőben alaposan meglepte az esélyesebb világbajnokot a hazai gárda és egésszen a 33. percig 3-0 vezetés állt az eredményjelzőn, aztán a nagy szigetországi nyomás meghozta eredményét és siekrült pontokat szerezniük, mégis a szünetben 6-7 volt az állás. A nagyon kemény férfias küzdelemben lassacskán felőrlődött az olasz csapat, akik azért néha-néha kiszabadultak a célterületük közvetlen közeléből, de nem tudták tartani a lépést a szinte minden pontot érvényesítő angol csapat ellenében, de helytállásukat viharzó tapssal jutalmazta a közönség, a végeredmény 16-31 lett.
További eredmények a Föld északi féltekének legerősebb rögbis nemzeteinek tornájából (
http://www.6nations.net/resultsandstandings_england.htm):
2006/02/04 Írország - Olaszország 26-16. Érdekesség, hogy egyedül a rögbiben indul Írország és Észek-Írország egy zászló alatt valamely nemzetek közti eseményen. Az esélyeknek megfelelően ír győzelemmel zárult a találkozó, de a viszonylag szoros idegenbeli olasz vereség jelzi a folyamatos fejlődést az olasz rögbiben.
2006/02/04 Anglia - Wales 47-13.  A világbajnok Twickenhamben a rögbi szentélyben látta vendégül a tavalyi 6 Nemzet Torna győztes Wales-et, és meglepően nagy arányban győzedelmeskedett.
2006/02/05 Skócia - Franciaország 20-16. Az útóbbi években lejtőn lévő skót rögbi nagy sikere ez a meccs, hiszen sikerült legyőzni a nagyon diszponáltan, pontatlanul játszó legnagyobb tornaesélyes gallokat.
2006/02/11 Franciaország-Írország 43-31. A franciák a múlt heti rosszul teljesítő csapatukból jó néhány játékost száműztek, és a nagy öreg, sok csatát megélt sztárok visszahívásával már az első félídőben elintézték az íreket, félidei eredmény 29-3 volt.
2006/02/11 Olaszország-Anglia 16-31(lásd feljebb)
2006/02/12 Wales-Skócia 28-18. A walsieknek sikerült feledtetni a nyitó forduló nem túl jó játékukat, és nagyon célra törően már az első percekben magukhoz ragadták az irányítást, és a meccset 14 emberrel befejező - a 80 percből 58 percet emberhátrányban játszó - skótoknak esélyt sem hagytak a győzelemre.
A következő hétvégéken megrendezendő fordulókra nagy vágyakozással tekintünk, hiszen a Világbajnokság előtti évben igyekszik mindenki összeállítani a VB csapatát. Láthatóan a tornagyőzelemre most leginkább Angliának van sansza, de az március 12.-i francia-angol párharc fog igazából mindent eldönteni.

2006.02.10. Míg az Öregfiúk Rómában "Vakációznak" addig az itthon maradtak tovább folytatják a felkészülést a tavaszra, ami egyenlőre igen távolinak tűnik, hiszen kitartóan havazik! A pálya most még használhatatlan, de két hét múlva már kint kellene készülnünk. A Kolozsvári edzőtáborból visszatérő juniorok már lejátszották ideji első edzőmeccsüket, ahol mellesleg 51-0 vereséget szenvedtek az erdélyi csapat hasonló korú csapatától. Az egyhetes felkészülési túra kemény alapozást jelenthet a 2006 évre, és reméljük meghozza gyümölcsét. A folyamatosan egyre keményebbé váló, most már ütközésekkel tarkított edzések megfelelően készít fel minket az egy hónap múlva rendezendő tavaszi első fordulóra!

Látjátok már beindult a rögbi szezon, hiszen minden este a városban köröznek a vitézek, legalábbis a felkészülés a hosszú téli alapozással már megkezdődött!
Az Öregfiúk Rómába látogatnak, míg válogatottjaink is felkészülési edzőtáborban készülnek ( január 20-21.), a maradék pedig a Sportbálon (január 28.) mulat!
A római út részletei az alábbiak:
Indulás:Február 9-e 14.45
Érkezés:Február 12  19.50
Szállás:Hotel Aqvarium Róma belvárosában aTermini pu. közelében.
szoba ár:francia ágyas fürdőszobás:66.-Euro/szoba reggelivel
             4-ágyas fürdős 24.-Euro/Fő reggelivel
Rep jegy:24.150.-Ft/Fő
Olaszország-Anglia 6-Nemzet Tornája jegy:25.-Euro/fő
Reptéri transzfer: 8+8=16.-Euro/fő
Program:Csütörtök:Szállás elfoglalása, utána szabadprogram,a Colosseum körüli tavernákban.

             Péntek:   városnézés lehetőleg csoportosan, egy előre elkészített útiterv szerint

             Szombat: utazás Calaferro-ba 11órakor öregfiúk mérkőzés, utána közös bankett ebéd.

                           Bankett után utazás a mérkőzésre (a bankett és a buszozás költségét szponzor fizeti)

             Vasárnap: városnézés, 16órakor utazás a reptérre.

Csüt.-Pént.-Szom. vacsorát és a Pént.-Vas. ebédet mindenki önállóan intézi, de ha van rá igény,

kérek rá ajánlatot a szállodától. Az utazás célja, hogy kötetlenül érezzük jól magunkat, és lássunk szép dolgokat. Tömören ennyi. Ha van kérdés, írd meg.

 

Üdvözlet Neked Vitéz Esztergomi Rögbis!
Ezúton szeretnélek meghívni a 2006. január 07.-én 17 órai kezdettel a Helischer utcai rögbis klubházban tartandó küldött közgyűlésre. Az egyesületünk legfőbb döntéshozó szerve a küldött közgyűlés, amelybe minden 20 fős csoport magából választ 8 küldöttet, akik szavazati joggal képviselik a csoportjukat. A határozatképes közgyűléshez legalább a küldöttek fele plusz egy küldöttnek kell jelen lennie, amennyiben határozatképtelen lesz a közgyűlés, abban az esetben az ugyanezen a napon 17.30 órakor megismételt közgyűlés a jelenlevő küldöttekkel határozatképes közgyűlést alkot. Ezért kérek minden küldöttet és egyesületi tagot, hogy igyekezzen megjelenni időben, és az alkalomhoz illően öltözve.

A gyűlés előtt alkalom nyílik az esetleges tagdíjhátralékok rendezésére, ami ugyebár évenként 4000 Ft, ami három havonta 1000 Ft részlettel is teljesíthető!

Megérkezésedkor, kérlek azonnal írd alá a jelenléti ívet és ellenőrizd a megadott adataid helyességét!
Napirendi pontok:
 

Kérlek ad tovább a hírt olyan régebbi rögbiseknek is, akik esetleg nem értesülnek a küldöttközgyűlésünkről!