2007 hírei

Nehéz helyzetből indult az Esztergomi Vitézek Kadet csapata a 2007. szeptemberi rögbi bajnoki rajtban. Az alapvető nehézséget az adta, hogy a már jól összekovácsolódott és sikeres csapatból 10 meghatározó játékos kiérett és felkerültek a junior együttesbe. Így a szeptemberi kezdés első feladata a játékos toborzás volt. Szinte minden helyi és környékbeli általános- és középiskolában jártak a Vitézek és a befektetett energiának eredménye születetett, mivel néhány héten belül 30-35 gyermek jelent meg a kadét edzéseken. 
A második feladat a gyermekek egyesületnél való megtartása volt, ami azt jelentette, hogy megfelelő motivációt, tetszetős edzéseket kellett tartani. Ennek a feladatnak a végrehajtása is sikeresnek mondható, hiszen a Vitézek kadét csapatának jelenlegi létszáma 30-32 fő.
Az őszi szezonra kitűzött harmadik feladat a játékosokból egy csapat építése volt, ahol a közösség építés volt a fő cél. Itt szintén teljes sikerről számolhatunk be, mivel a szeptemberben még egymást sem ismerő gyermekekből mostanra egy olyan közösség alakul, melyet bármely sportklub megirigyelhetne. A gyermekek a mérkőzéseken egymásért tudtak harcolni, a sikerek és kudarcok után is tudtak együtt csapatként viselkedni és ünnepelni, tudtak a hiányosságaikról egymással beszélni. Többször előfordult, hogy Vegera Olivér csapatkapitány vezetésével külön edzéseket szerveztek maguknak ( a heti három klubedzésen kívűl) és így készültek a hétvégi mérkőzésre. 

Az ősz mérlege a bajnokságban 1 győzelem, 1 döntetlen és 2 vereség.

A játékosok: Nagy Tamás, Mihalik Tamás, Sebestyén Mátyás, Karvai Kristofer, Kajtor Kristóf, Göbölös Gergő, Ónodi Patrik, Razovics Dániel, Bárczi Gábor, Szatmári Dániel, Róth Bence, Gelecsák Dániel, Kondor Sándor, Sabla Dávid, Rab Richárd, Kovács Lajos, Volentér Tamás, Szikszai Franciska, Mede Szabina, Mihalik Henriett, Sárközi István, Lakatos József, Lakatos Roland, Jászberényi Gergő, Bátkai Kristóf, Bátkai Zsolt, Szekercés Zsolt, Farkas Gergő, Vegera Gyula, Vegera Olivér (csk)
Edző: Koller Zoltán, Deli Róbert

Az év hátralévő része és a jövő évi alapozó edzések új feladatokkal várják a kadet legénységet. Erőnléti edzéseken erő- és állóképesség fejlesztés, technikai edzéseken alapvető technikai feladatok gyakorlása, valamint taktikai edzéseken a csapatjáték elsajátítása szerepel programjukban. 
Koller Zoltán edző a játékosai teljesítményével és az eltelt őszi szezonnal teljesen elégedett, tavaszra pedig a bajnoki mérkőzések megnyerését tűzte ki célul csapatának.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Az Esztergomi Vitézek számára véget ért az őszi szezon, és most is mint már annyiszor a csapat a dobogó első helyéről várja a 2007 – 2008-as rögbibajnokság tavaszi folytatását.

A 9. bajnoki aranyérem megszerzése után azt hihettük volna, hogy a fiúk elkényelmesednek, eltelve önmaguktól fásulttá válnak, de nem így történt.

A csapat szinte újjászületett és példaértékűen bizonyította, hogy képesek a megújulásra. A csapat az ősz folyamán bizonyságot tett arról is, hogy morálisan, mentálisan és fizikálisan is a toppon tudott maradni.

A csapat az ősz folyamán 11 mérkőzést játszott és 459 vitt cél ellen 52-t kapott. Az Extraliga  mérkőzéseken (4) 177:24 volt ez az arány, ami mérkőzésenként 44 pontos elért céllal 6 kapott cél ellenében a csapat igen eredményes volt.

A Vitézek játékosai több fronton is érdekeltek voltak, hiszen ők alkották a Neuzer András szövetségi kapitány irányításával szintén nagyon jól szereplő válogatott csapat gerincét.

Az év folyamán a Vitézek ismét megnyerték, immár sorrendben nyolcadszor a Magyar Köztársaság Kupát, ami minden csapat számára óriási bravúrnak számít.

A jövőt illetően a jubileumi 10. bajnoki aranyérem megszerzése a cél és ennek érdekében a csapat játékosai profi szellemben készülnek és élnek, hogy ezt az egyedülálló sorozatot magukénak tudják.

A csapat december 01-től tornatermi levezető edzéseken vesz részt, majd 2008. január 08-tól kezdődnek az alapozó edzések, valamint felkészülés a 2008-as év feladataira.  
 

Szőlősi László vezetőedző irányításával az alábbi játékosok kaptak lehetőséget az őszi fordulóban: Heckel Zoltán, Hock István, Sinkovics Richárd, Huszár Zoltán, Novák Péter, Nagy Roland, Koller Zoltán, Deli Róbert, Pfeiffer Tamás, Saimon Foster, Kontics Viktor, Bíró Gábor, Haspel Gergő, Kiss Kálmán, Molnár János, Suiogán Károly, Viola Ferenc, Bőhm Balázs, Mészáros Benjamin, Gódor András, Juhász István, Crestici Catalin, Marosi Tamás.  
 

Őszi tabella:

Extraliga 
 
 

  1. Esztergomi Vitézek 4  -  -  12
  2. Kecskemét  3  - 1 10
  3. Battai Buldogok  2 - 2   8
  4. Fehérvár   0 0 4   4
  5. Elefántok   1 - 3   2
 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Győzött a válogatott!!!

Bulgária : Magyarország 6: 32( 6:10)

Bulgária Mezdra 500 néző; vezette: Kaelis Sarkanu (litván)

Magyarország: Heckel, Máté, Madarász, Novák, Koller, Szőlősi, Baksza, Deli, Pfeiffer, Bíró, Garett, Sulyogán, Molnár, Kendi, Matthew, csere: Balogh, Mészáros, Lakatos, Surman, Tóth, Sinkovics, Bartus, szövetségi kapitány: Neuzer András, edző: Szőlősi László

Célok: Deli 10, Matthew 7, Heckel 5, Garett 5, Bartus 5

A magyar válogatott pénteken, mintegy 14 órás autóutat követően érkezett meg Bulgáriai Mezdrába, a mérkőzés helyszínére. Nem túl nyugodt éjszaka után, szombaton magyar idő szerint 13 órakor, mély talaj, szemerkélő eső és plusz 3 fok várte a pályára lépő csapatokat. Rögtön a magyar csapat lépett fel támadólag, és a kilencedik percben a nyomás célt eredményezett Deli révén. A vendéglátók szórványosan veszélyeztettek. A 20. percben egy javukra megítélt büntetőrúgást értékesítettek. A 25. percben újra a magyar csapat vezette a támadást, a labda az alapvonalon kívülre került, közben Novák megsérült, de rövid ápolás után a pályán tudott maradni. A jó bedobást Koller nagyszerűen húzta le, és tolongásunk szinte tankként tolta be a bulgárokat, melynek végén Heckel tette be a labdát a célterületre. Rögtön a célunk után a bolgár ellentámadást követően a játékvezető szabadrúgást ítélt a hazaiaknak, melyet értékesítettek. 

A második félidőben a beállt cserék felgyorsították az eddig is jól játszó magyar csapat játékát, és Sulyogán vezérletével szebbnél szebb támadásokat vezettünk. A 18. percben Matthew szabadrúgásával újabb 3 pontos célt sikerült elérnünk. A 22. percben Garett egyéni játékkal elért céljával szinte sokkolta a vendéglátókat. A 32. percben egy szép magyar támadást követően újra Deli volt eredményes. A mérkőzés lefújását követő utolsó percben a kecskeméti fiatal, Bartus lefutotta a teljes bulgár védelmet és szép céllal állította be a mérkőzés végeredményét.

Neuzer András: Ezen a délutánon is megérdemelten nyertünk, függetlenül a negatív körülményekre. A játékosaim, különösen a második játékrészben betartották taktikai utasításaimat. Külön öröm számomra, hogy a fiatal játékosok meghálálták a bizalmamat és nem okoztak csalódást. Gratulálok a csapatnak.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Bulgária - Magyarország 6 - 32


A magyar csapat kiegyenlített mérkőzésen kezdett Szófiában, sajnos a mérkőzés 58. percéig nem sikerült egyértelműen a kezünkbe venni az irányítást. Ezt követően azonban a papírforma érvényesült egyértelműen a szívós és vehemens bolgárok ellen.
Végül 32-6-ra diadalmaskodtunk!

A pontszerzőink:
Deli Róbert 2 cél
Heckel Zoltán 1 cél
Garreth Lloyd 1 cél
Barthus Gábor 1 cél
Matthew Holzl 1 büntető, 2 jutalomrúgás

from: mrgsz.hu

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Százhalombattai Bulldogok - Esztergomi Vitézek
7-19
Százhalombatta, 400 néző
Vezette: Töröcsik

Az elmúlt szombaton az Esztergomi Vitézek őszi utolsó bajnoki mérkőzésükön léptek pályára a Százhalombattai Bulldogok otthonában. 
A két örök rivális csapatot kegyetlen időjárási körülmények fogadták, mivel a nagyon hideg, szeles idő mellé folyamatos havazás társult. Ezek a körülmények alapvetően meghatározták az összecsapás színvonalát, mindkét csapat rengeteg hibát követett el.
A bajnokságban mentelő Vitézek azonban ezen a mérkőzésen sem hagytak esélyt ellenfelüknek, magabiztosan irányították a mérkőzést, szinte annak teljes ideje alatt birtokolták a labdát. 
Az esztergomi csapatnak három célt sikerült elérnie, még a Százhalombatta egy esztergomi hibát kihasználva egy célig jutott. A végeredmény 7-19 lett.
A Vitézek továbbra is száz százalékosok maradtak, a Bulldogoknak még a romániai profi élvonalba tartozó Arad csapatától újjonan igazolt irányító játékossal sem sikerült meglepetést okozniuk. 
Így az Esztergom, az őszi fordulókat befejezve bebiztosította első helyét a tabellán.
Vitézek: Sinkovits, Hock, Siroki, Heckel, Novák, Szöllösi, Koller, Deli, Pfeiffer, Foster, Suiogan, Mészáros, Bíró, Kiss, Molnár, Haspel, Bőhm

A felnőttek mérkőzése előtt a két klub kadét együttesei is összecsaptak egymással. Az ősz folyamán újjonan épített esztergomi csapat jó játékot mutatva nem maradt alul a magyarországi utánpótlásnevelés fellegváraként emlegetett Százhalombattával szemben, mivel a végeredmény 0-0 lett. Sajnos a rendkívűl kellemetlen időjárás ezen a mérkőzésen is rányomta bélyegét a játékra. Ennek ellenére a Vitézek élvezve a rögbi szépségeit sok szép támadást vezettek és újonc létükre egy igazán jó, egységes csapatként küzdöttek ellenfelükkel.
Az év hátralévő részében a kadétok sem lépnek már pályára, de ennek ellenére programjukban erőnléti és taktikai, technikai edzések szerepelnek, hiszen a csapat célja az év végén a dobogóra felállni. 
Esztergom: Karvai, Mihalik T., Sebestyén, Ónodi, Radovics, Szatmári, Basa, Gelecsák, Sabla, Kovács, Vegera O., Sárközi, Volentér, Bárczi, Mihalik H. Lakatos, Jászberényi, Szikszai, Bóna, Nagy, Vegera Gy., Kondor, Kajtor, Farkas, Virsinyszki

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Esztergomi Vitézek - Fit World Szeged
Esztergom
300 néző
Vezette: Priskin Cs.

Az elmúlt vasárnap a Vitézek utolsó hazai mérkőzésüket játszották. A Magyar Köztársaság Kupa keretében az NB I. tavalyi ezüstérmes alakulatát, a Fit World Szeged rögbiseit fogadták. A Vitézek magabiztos, jó játékkal, több kulcsjátékost nélkülözve győzték le fiatal ellenfelüket. A végeredmény 50-0 lett, ami azt mutatja, hogy az ellenfélnek pontot sem sikerült elérnie. Hazai csapatunk a mérkőzés teljes ideje alatt irányította a mérkőzést és birtokolta a labdát. A szegedi csapat is több jó helyzetet tudott kialakítani, szép támadásokat vezetni, azonban a kiváló esztergomi védekezés a pontszerzésüket minden esetben meghiusította.
A Vitézek győzelmükkel bejutottak a Magyar Köztársaság Kupa döntőjébe, ahol tavasszal a Kecskemét gárdájával harcolhatnak meg a végső győzelemért. 

Esztergomi Vitézek: Heckel, Sinkovics, Huszár, Hock, Novák, Nagy, Koller, Deli, Pfeiffer, Foster, Bíró, Haspel, Kiss, Kontics, Molnár, Szöllösi, Suiogan, Viola, Siroki,  

A Vitézek 11-én vasárnap Százhalombattán lépnek pályára a Bulldogok ellen, az utolsó hazai bajnoki mérkőzésen. A találkozó az őszi szezon legkeményebb összecsapásának ígérkezik. Így az esztrgomi fiúk teljes erőbedobással készülnek, hiszen számukra csak a győzelem elfogadható.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Diákolimpia Országos Döntő Kecskemét

Az elmúlt hétvégén Kecskemét adott otthont a Rögbi Diákolimpia Országos Döntőjének. A házigazda tökéletes, profi szinvonalú szervezésének köszönhetően, egy rendkívűl színvonalas sporteseményen vehetett részt a kb. 500 rögbijátékos. Az Esztergomi Vitézek junior-, kadet, kölyök- és mini kategóriában összesen 6 csapatot és közel 50 játékost nevezett a Diákolimpiára. 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------


Magyarország - Norvégia
5 -3

Szombaton a székesfehérvári Bregyó pályán játszotta felnőtt rögbi válogatottunk a soron következő Európa-bajnoki selejtezőjét Norvégia együttese ellen. A jelentős megfiatalításon átesett Magyar Válogatott ismét letudta győzni ellenfelét, bár az eredmény nem mutatta a két csapat közti különbséget. A svájci játékvezető által irányított mérkőzésen csak a hazaiak tudtak célt elérni, az ellenfél csak a rengeteg büntetőrúgásból tudott egyet érvényesíteni. Csapatunk nem hozta ezen a mérkőzésen igazi formáját, játékosaink a több száz nézőt nem tudták meggyönyörködtetni játéktudásukkal. 
A mérkőzés során végig a magyar csapat irányított, de egy-egy akció befejezése - kivéve az egy elért célt - soha nem járt sikerrel. 
A Magyar Válogatott tovább készül, hiszen Neuzer András szövetségi kapitány legénységének a következő ellenfele Bulgária lesz három hét múlva. A rendelkezésre álló időt a csapat több közös edzéssel és a mérkőzés előtt edzőtáborozással tölti. 
A válogatott összeállítása: Heckel, Lakatos, Nagy, Balogh, Madarász, Novák, Koller, Szöllösi, Pásztor, Bíró, Suiogan, Ódor, Molnár, Kendi, Loyd. Cserék: Máthé, Deli, Surmann, Pfeiffer, Belecsák, Szövetségi Kapitány: Neuzer András, edzők: Szöllösi László, Suiogan Károly

Hétvégi előzetes:

Az Esztergomi Vitézek felnőtt rögbi csapata a hétvégén, vasárnap Szegeden játszik kupamérkőzést a Fit World Szeged Rugby SE ellen. Amennyiben az esztergomi csapat győzni tud, úgy bekerült a Magyar Köztársaság Kupa döntőjébe. A Vitézek teljes erőbedobással küzdenek, edzésprogramjukban a hét első elében kondicionáló edzések, a hét második felében pedig taktikai edzések szerepelnek.  Feltehetően az esztergomi csapatba több fiatal, junior játékos is játéklehetőséget fog kapni. 

Szombaton a Vitézek mini-, kölyök-, kadét-, junior- és iskolai csapatai utaznak Kecskemétre, ahol a Diákolimpia országos döntőjén veszenk részt. A házigazda nagyszabású rendezvényén kb. 500 rögbis fog küzdeni a legjobbaknak járó díjak megnyeréséért. 
Az esztergomi fiatalokat az utánpótlással foglalkozó szakemberek Szöllösi László, Suiogan Károly, Deli Róbert és Koller Zoltán készítik fel. A korosztályos csapatok célja az első helyezések megszerzése.
 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Diákolimpia területi döntő
2007. október 20., Esztergom

Az elmúlt szombaton első ízben került megrendezésre az U8 és U10 korosztály számáráa kiírt rögbi diákolimpia Esztergomban.

Az Esztergomi Vitézek RSE által megrendezett sporteseményen 9 csapatban mintegy 80 (7-10 éves) gyermek vett részt. 

Az első helyet az Agárdról érezett Gémek csapata szerezte meg, mivel magabíztosan arattak győzelmet minden mérkőzésükön. De a tornán remekül szerepeltek az esztergomi általános iskolák rögbi csapatai is, valamint az Esztergomi Vitézek felnőtt csapatát erősítő Kiss Kálmán Dágon alapított két csapata is. 

A torna lebonyolítását a Vitézek remek szervezőmunkája és a résztvevő gyermekek szüleinek aktív segítsége magas színvonalra emelete. 

A mérkőzéseket követően a gyermekek Neuzer Andrástól - mint az Esztergomi klub elnőkétől és a Magyar Felnőtt Rögbi Válogatott szövetségi kapitányától - vehették át az okleveleket és díjakat. Ezt követően a versenyzők a szülők által a rögbi pálya melett készült finomságokat fogyaszthatták el. 

Végeredmény:
1. Agárdi Gémek
2. Esztergomi Lovagok (Gyakorló Általános Iskola)
3. Esztergomi Vitézek (Gyakorló Álatlános Iskola)
4. Esztergomi Solymok (Petőfi Sándor Általános Iskola)
5. Dági Varázslók (Csolnok és környéke Általános Iskola)
6. Esztergomi Tigrisek (József Attila Általános Iskola)
7. Esztergomi Oroszlánok (Babits Mihály Általános Iskola)
8. Esztergomi Keselyűk (Mindszenty József Katolikus Általános Iskola)
9. Dági Óriások (Csolnok és környéke Általános Iskola)
Magyar Utánpótlás Kupa
2007. 10. 23., Vác

Kedden Vácon az Elefántok rögbi klub szervezésében került lebonyolításrat az utánpótlás magyar kupa. Szinte minden magyarországi egyesület és klub utánpótláscsapatai résztvettek a tornán, továbbá részt vettek a hazánkban működő egyetemi és főiskolai csapatok is.

Az eseményen az Esztergomi Vitézek 3 korcsoportban indultak: junior, kadét és kölyök. 

A csapatoknak az ellenfelükön kívűl a hideg időjárással és szakadó esővel is meg kellet birkózniuk. 

A Vitézek junior csapata a III. helyen, a kadét- és a kölyök csapata a II. helyen végzett. 


Magyar Felnőtt Rögbiválogatott felkészülési hétvégéje

október 20-22 között Esztergomban készült fel a Magyar Felnőtt Rögbiválogatott a szombaton Székesfehérváron megrendezésre kerülő Rögbi EB selejtezőre. Az ellenfél ezúttal Norvégia lesz. A magyar capat számára csak a győzelem elfogadható ezen a mérkőzésen, mivel Neuzer András szövetségi kapitány a csoportgyőzelem megszerzését tűzte ki célul legjobb rögbiseinknek. Egy évvel ezelőtt a Magyar Válogatott a norvégokat legyőzte otthonukban, akik azóta minden mérkőzésüket megnyerték. 
A felkészülés során főként a taktikai edzéseké volt a főszerep, valamint vasárnap délután a vendéglátó egyesület ellen egy teszt meccs lejátszására is sor került. 
Az elmúlt évekhez hasonlóan most is az Esztergomi Vitézek adják a válogatott gerincét, mivel Heckel, Nagy, Deli, Novák, Koller, Pfeiffer, Bíró is meghívást kapott. Valamint a válogatott két térnere Szöllösi és Suiogan szintén a hazaiakat erősíti. 
A norvégok elleni összecsapásra szombaton 15.00. órakor kerül sor Székesfehérváron, a Bregyó Közi Stadionban.
A Vitézek, esztergomi klubházuk elől (ingyenes) szurkolói buszt indítanak szombaton 12.00. órai indulással.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

ESZTERGOM NYERTE A 7'S KUPÁT - NYOLCADSZOR

2007. szeptember 29-én Székesfehérvár adott otthont a Magyar Köztársaság 7's Rugby Kupának. A rangos eseményen minden, a Magyar Extraligában szereplő csapat képviseltette magát, valamint az első osztályból is több csapat érkezett. A 7's rugby a hagyományos 15 fős játék egy speciális fajtája, amikor egy-egy csapatban 7 játékos játszik a teljes játéktéren és a játékidő 2x7 perc. A rugby ezen változtata speciális felkészülést igényel, hiszen itt a közel negyedóra alatt rengeteget kell futniuk a játékosoknak. Az Esztergomi Vitézek bajnokcsapata az elmúlt években sorozatosan nyerte a Magyar 7's kupákat, ezért idén is a kupagyőztes cím megszerzésére törekedett. A lehető legerősebb összeállításában készültek a Kupát megelőző héten és utaztak Székesfehérvárra a Vitézek. A csoport mérkőzések során előbb az Elefántok gárdáját győzték le 33-0 arányban, majd ugyanilyen eredmény született a Kecskemét csapata ellen is. Ezt követően a döntőben az esztergomi csapat az NB I-ben szereplő Szentesi 91-esek elnevezésű csapattal küzdhetett meg. Ez a mérkőzés is csak a Vitézek óriási erőfölényét mutatta, mivel az eredmény 43-7 lett.Az eredmények ismét azt mutatták, hogy az Esztergom legyen szó a rugby bármelyik válfajáról nem talál legyőzőre hazánkban. Érdekessége a mérkőzéseknek, hogy mindhárom összecsapáson a Vitézek a 30. másodpercben érték el első 5 pontot érő céljukat.

Az Esztergomi Vitézek csapta: Heckel, Nagy, Deli, Koller, Suiogan, Bíró, Foster, Haspel, Kiss, Molnár, Mészáros, Szöllösi

A 2007-es Magyar Köztársaság Rugby 7's Kupa megnyerésért járó serleget a csapat Székesfehérvár főterén vehette át a város vezetőitől és a rendezvény díszvendégétől, Magyarország legerősebb emberétől Fekete Lászlótól, akinek külön örömöt jelentett, hogy egy â01Ehazainakâ01D mondható csapatnak gratulálhatott elsőként.A hétvégén királyvárosi csapatunk ismét Székesfehérvárra utazik, ahol a Magyar Rugby Extraliga következő fordulójára kerül sor. Szombaton a Vitézek négy csapata - kölyök, kadét, junior, felnőtt - fog pályára lépni.

HÉTVÉGI ELŐZETES

    2007. szeptember 29-én Székesfehérváron kerül megrendezésre a Magyar Köztársaság 7’s Rugby Kupa.

Az Esztergomi Vitézek 7’s csapata az elmúlt 8-évben zsinórban nyerte meg a Magyar Kupát, egyetlen egy alkalommal sem talált legyőzőre.

    Az idén a Vitézek ismételten elszeretnék hódítani a győztesnek járó serleget, ezért egész héten a Suiogan-Szöllösi szakember páros vezetésével készülnek.

A 7’s rögbi különleges felkészülést igényel, hiszen itt a hagyományos rögbiben szereplő 15-15 játékos helyett egyszerre csak 7-7 játékos küzd meg egymással a teljes játéktéren. A mérkőzések ideje kétszer 10 perc, ami folyamatos sprintelésekből, ütközésekből és fogásokból áll, így a játékosoknak rendkívül jó állóképességgel, erőnléttel és dinamikával kell hogy rendelkezzenek.

Bár egy-egy csapatba csak 12 játékost lehet nevezni, de az Esztergomi Vitézek teljes felnőtt csapata elutazik a Vadkanok otthonába, hogy a csapatszellemet, összetartást erősítve győzelemre segítsék majd a pályán küzdő társaikat.

    A házigazda Székesfehérvár 12 csapat nevezésével, délelőtt 10.00. órától fogja lebonyolítani a színvonalas tornát, ezt követően a város főterén ünnepélyes ceremónia során fog sorkerülni a díjátadásra és a győztes kihirdetésére.

Az Esztergomi Vitézek készülő kerete: Heckel, Deli, Nagy, Novák, Suiogan, Koller, Bíró, Foster, Mészáros, Haspel, Kiss, Molnár

 

 

Túl a Magyar Köztársaság Kupa (15-ös) első fordulóján

Vitézek –  Buldogok

22 – 7

 Esztergom, 350 néző

Vezette: Lukács Csaba

             2007. 09. 15-én elindult a szezon az Esztergomi Vitézek Rugby SE-nél. Szombat délután a Vitézek kilencszeres bajnokcsapata a Százhalombattai Bátor Buldogokat fogadta a Magyar Köztársaság Rögbi Kupa első fordulójában. A hazaiak, mint ismeretes jól sikerült alapozáson vannak túl, aminek hatása már megmutatkozott az őszi szezon első tétmérkőzésén.

 Az első játékrészben nagyszerűen kezdtek a Vitézek, mind a tolongás, mind a háromnegyed csapatrész szinte tökéletesen kivitelezte Szöllösi edző elképzeléseit. A mérkőzés 5. percében egy szép háromnegyed variációt követően Kiss tört át a Bulldogok védővonalán, majd a totális nyomás alatt tartott százhalombattai full-back hibázott és a megszerzett labdát Koller juttatott túl az alapvonalon.

Az összecsapás 17. percében ismét a Vitézek háromnegyede támadásából Kissnek is sikerült 5 pontot elérnie.

A Buldogok nem találták a hazai csapat ellenszerét, akik folyamatos támadásaikkal és labdabirtoklásukkal felőrölték a Százhalombattát.

Az első félidő vége előtt egy Suiogan által megjátszott büntetőrúgásból - a csapatba külföldről visszatérő - Deli „Octopus” Róbert is 5 pontot érő célt csinált.  

A második félidő szintén a Vitézek fölényével telt, akik azonban a tempóból egy kicsit visszavettek és az első félidőben mutatottakhoz képest szegényesen játszottak.

A második félidőben is szültettek azonban pontok, egy remek akció végén Nagy passzolta a labdát Heckelnek, aki azt a célterületre juttatta. Majd a jutalomrugást Suiogan értékesítette.

 A mérkőzésen bemutatkozott a csapat új játékosa az angliai – nemzeti III. osztályban szereplő – Canterbury csapatától érkezett Simon Foster.

 A Vitézek összeállítása: Heckel, Hock, Nagy, Marosi, Deli, Novák, Koller, Szöllösi, Pfeiffer, Bíró, Suiogan, Mészáros, Haspel, Kiss, Molnár, Siroki, Sinkovics, Huszár, Foster, Gódor, Viola

 

Hétvégi előzetes:

     Szeptember 22-én, szombaton a Vitézek ismét hazai pályán játszanak. Most a Magyar Bajnokság keretében az Elefántok csapatát fogják fogadni. 13.00. órakor a sok új játékost felvonultató kadét Vitézek, 14.00. órakor a kilencszeres magyar bajnok és 15 óra 30 perckor a junior Vitézek fognak pályára lépni. Izgalmas összecsapásnak ígérkezik a mérkőzés, hiszen az elmúlt hétvégén szintén a Magyar Kupa első fordulójában játszó Elefántok magabiztos győzelmet arattak a kiváló játékerőt képviselő Exiles csapata ellen.

 Esztergom, 2007. szeptember 17.

Indul a szezon!

Hétvégén, 2007. szeptember 15-én, szombaton végre pályára léphet az Esztergomi Vitézek felnőtt csapata, mivel a Magyar Kupa küzdelmeivel kezdetét veszi az őszi szezon. A Vitézek augusztus elejétől gőzerővel készülnek a 10. bajnoki cím megszerzésére, valamint a Magyar Kupa - 15-ös és 7-es - ismételt elhódítására.

A felkészülési szakasz megkoronázását jelentette, hogy az elmúlt hétvégén nagyarányú győzelmet aratott a csapat, a Kecskemét alakulatával szemben. Szöllösi László játékosai azonban helyén kezelik az elmúlt heti győzelmet és teljes koncentárcióval tréningeznek ezen a héten is.

    Jó hír a csapat háza tájáról, hogy vasárnap megérkezett az angliai Canterbury RFC csapatától Simon Foster, aki feltehetően az egész 2007/2008-as szezonban a Vitézek mezét fogja magára ölteni. Simon 10-es ként és centerként játszik, kiváló taktikai érzékkel, jó rúgótechnikával rendelkezik és inteligens játékerőt képvisel, mindenképpen nagy erőssége lehet a csapatnak.

Bizonyára mindenki emlékszik még arra, hogy az elmúlt két évben két esztergomi játékos Heckel Zoltán és Koller Zoltán egy szezont töltött Angliában, ahol a National Leauge III-ban szereplő Canterbury csapatában játszottak.  

Visszatérve a közeledő hétvégi mérkőzésre az Esztergomi Vitézek a Százhalombattai Bulldogok csapatával csapnak össze a Magyar Köztársaság Kupa első fordulójában. Igazi rögbi csemegének ígérkezik a mérkőzés, hiszen mint ismeretes a Bulldogok az elmúlt évben a bajnoki fináléig meneteltek, ahol bár kikaptak - a 9. bajnoki címűket begyűjtő Vitézektől -, de újjonan szerződtetett edzőjük - Ovidiu Serban - munkájának jellemzői már játékukban felfedezhető volt. 

    Szöllösi edző a hétvégén a következő keretből állíthatja össze csapatát: Heckel, Hock, Siroki, Huszár, Juhász, Sinkovics, Marosi, Deli, Novák, Crestici, Nagy, Koller, Pfeiffer, Viola, Bíró, Foster, Suiogan, Mészáros, Haspel, Bőhm, Kontics, Kiss, Lakatos

 

Felkészülési mérkőzés:

Esztergom - Kecskemét 99-14

-------------------------------------------------------------------------------

2007. 08. 05-én 17.00. órai kezdettel, Bőhm Balázs titkár vezetésével tartotta az Esztergomi Vitézek Rugby SE a 2007/2008-as évadnyitó közgyűlését a Prímás-szigeti klubházában. A nagyszámú játékosok és egyesületi tagok előtt Neuzer András, mint az egyesület elnöke és korábbi kíváló játékosa értékelte az elmúlt bajnoki évadot és megfogalmazta minden korosztályos csapat részére a következő szezonra szoló céljait, elvárásait, terveit. Ismertette az egyesület anyagi helyzetét és beszélt a csapatok leendő új szponzori lehetőségeiről. Ezt követően a kadét csapat edzője Koller Zoltán, majd a junior csapat vezető szakembere Suiogan Károly, végül a Magyar Extraligában szereplő felnőtt csapat elismert trénere, Szöllősi László értékelte a csapatok teljesítményét az elmúlt szezonra vonatkozóan és fogalmazta meg az újjonan kitűzött célokat. 2007. 07. 31-től az Esztergomi Vitézek minden korosztályos csapata megkezdte a felkészülést a következő bajnoki szezonra. A heti három pályaedzésen jelenleg kondícionáló, hosszú futóedzéseké a főszerep, ez mellett a Vitézek heti két alkalommal edzőteremben súlyzós edzésekkel is készülnek. Az Esztergomi Vitézek kadét, junior és felnőtt csapata jelentős létszámmal augusztus 24-től háromnapos edzőtáborba vonul Szokolyára. A szezonnyitány szeptember 2-án lesz, a Vitézek a Magyar Köztársaság Rögbi Kupában fognak pályára lépni.

Közgyűlés

Üdvözlet Neked Vitéz Esztergomi Rögbis!

 

Ezúton szeretnélek meghívni a 2007. augusztus 05.-én 17 órai kezdettel a Helischer utcai rögbis klubházban tartandó küldött közgyűlésre. Az egyesületünk legfőbb döntéshozó szerve a küldött közgyűlés, ezért külön kérek minden küldöttet, hogy jelenjen meg ezen az évadnyító ceremónián. A határozatképes közgyűléshez legalább a küldöttek fele plusz egy küldöttnek kell jelen lennie, amennyiben határozatképtelen lesz a közgyűlés, abban az esetben az ugyanezen a napon 17.30 órakor megismételt közgyűlés a jelenlevő küldöttekkel határozatképes közgyűlést alkot.

 

A gyűlés előtt alkalom nyílik az esetleges tagdíjhátralékok rendezésére, ami ugyebár havonta 1000 Ft!

 

Megérkezésedkor, kérlek azonnal írd alá a jelenléti ívet és kérlek add meg az esetlegesen adataidban történt változást!

 

Napirendi pontok:

 

·       A napirendi pontok elfogadása

·       A 2007/2008 év célkitűzései Neuzer András elnök úr elmondásában, új tervek, pályamunkák, közösségi élet kiemelt fontossága

·       A korosztályos edzők  iránymutatása, edzés időpontok megbeszélése, várható csapatok kialakítása

·       A 2007/2008 versenyévad ismertetése, eseményei, minden korcsoportra kitérve, és a nemzetközi megmérettetések ismertetése

·       A 2007. augusztusi edzőtábor, várható időpont: 2007-08-24-től 26.-ig, Szokolya, Ifjúsági tábor, előzetesen kalkulált költség 7000,-Ft/fő

·       Öregfiúk szakosztály tervei, egyéb egyesületi rendezvények, Világkupa túra Franciaországba

 

Kérlek ad tovább a hírt olyan régebbi rögbiseknek is, akik esetleg nem értesülnek a küldöttközgyűlésünkről!

 

Esztergom, 2007.07.27.

 

                                                                                              Tisztelettel:

                                                                                                                 Bőhm Balázs

                                                                                                                         titkár

 

-------------------------------------------------------------------------------

Rádiófelvétel a Klub Rádión

A Klub Rádió vendége Neuzer András volt, akit főleg a magyar rugby mikéntjéről faggatott a riporter. A felvétel innen letölthető:

RUGBY.MP3

-------------------------------------------------------------------------------

Bratyó-emlékmeccs 2007

Idén is megrendezésre került a Bratyó (Liget SE) emléktorna, ahol az Esztergomi Vitézek öregfiúk vegyes csapattal vett részt. A fergeteges hangulatú mérkőzés döntetlen eredménnyel zárult. A harmadik félidő a szokásos evéssel, ivással és ajándékok átadásával folytatódott, majd zárult.

 

-------------------------------------------------------------------------------

Nyáron is tornák

Az esztergomi csapat most pihenőt tart, de ennek ellenére máshol javában folynak a küzdelmek. Például a "The 1st Europan Club 7's Circuit" néven fut, (nevezhetjük Közép-Európai csapatok 7-es rugby bajnokságának)  folyik most júliusban, ahol 3 magyar csapat is részt vesz több román, cseh, lengyel, szerb, litván csapat mellett. Az első állomáson már túl vannak a csapatok, még Kolozsvár, illetve Dunaújváros van hátra. Magyarországot a következő csapatok képviselik: Gyöngyösi Farkasok, Budapest Exiles, illetve Budapest Bears, ahol az Esztergom Vitézek bajnokcsapatából is részt vesz egy játékos, név szerint Huszár Zoltán, aki a döntőn nem tudott résztvenni játékosként bokasérülés miatt, de erre a tornára már rendbe jött a sérülés.

További információk a tornával kapcsolatban a Budapest Bears honlapján:

medvek.rugby.hu

-------------------------------------------------------------------------------

Mitől jó egy rögbi bajnoki döntő? Mert egy varázslatos élményben részesíti mind a játékosokat, mind a szurkolókat, de nem csak arra a kétszer 40 percre, hanem az eseményt megelőző és az azt követő napokra is. Persze mégis csak a döntőn játszani az óriási érzés, és a Százhalombattai Bátor Bulldogok csapatának, valamint az Esztergomi Vitézek játékosainak idén megadatott ez az érzés, mellyel méltóképpen zárhatták le a Magyar Rögbis társadalom 2006/2007-es bajnoki évét.

A feszültség már több mint egy héttel a finálé előtt kézzel tapintható volt, nagy várakozás előzte meg a mérkőzést, találgatások láttak napvilágot, ki milyen formában érkezik, lesznek-e sérültek valamelyik oldalon, hoz-e változást ez az év a végső győztes kilétében vagy immáron kilencedszer nyer az Esztergom? Mennyit képes kihozni magából a vérszemet kapott battai csapat, tudják-e produkálni az elődöntőben mutatott taktikus játékukat, vagy a több éles helyzetben edződött esztergomiak begyűrik az éppen aktuális ellenfelet, esetleg elbízzák magukat és meglepetés születik. Mindenestre az előzetes latolgatások a mérkőzés egyértelmű esélyesének az Esztergomot kiáltották ki, persze a szakemberek elismeréssel szóltak Ovidiu mester tanítványainak látványos fejlődéséről, pszichikális felkészültségükről, elszántságukról. A szép számú közönség egy vérbeli döntőre volt kíváncsi, ahol a két ősi rivális csapot össze, játékstílusuk hasonló, az erőteljes tolongás játékot erőltetve, több hullámot vezetve feltörni a védővonalat és azokból célt elérni.

Lássuk mit hozott a mérkőzés: a csapatok felvonulnak az öltözőfolyosóról indulva a pályaközepére, himnuszt énekelnek, saját csataüvöltésükkel köszöntik egymást és a nézősereget, még egy utolsó fogadkozás és máris kezdődhet a mérkőzés. Battai kezdeményezés és egy gyors 30 méteres előrefutás a háromnegyed csapatrészben, esztergomi térfélen marad a labda, felszabadító rúgásokkal operál a címvédő, de visszahordják a tojáslabdát a Bulldogok a 22-es vonalig. Egy elhibázott akció és hosszú rúgással fordul az Esztergom, amely a védelem első hibáját rögtön ki is használja Bíró révén, aki egy 35 méteres büntetőt vág a kapu közepébe (3-0). Következő 3-4 percben megint aktívan játszik a Batta, de újabb megingás a védelemben, újabb büntetőt értékesít az egomi irányító (6-0). Taktikus játék a címvédő részéről, minden adódó lehetőséget ponttal fejez be, és 15 perc játék után már 9-0 az eredmény, ezzel nagy megnyugvást ad saját magának és a szurkolóinak. Azt várná az ember, hogy most még erőteljesebb nyomás várható a trónkövetelő részéről, de semmi nem sikerül nekik, többször labdát vesztenek technikai hibákból eredően. Persze iszonyatos erővel védekeznek a Vitézek, és a nyílt tolongásból való rövid kezdeményezéseket csírájában fojtják el, vajmi kevés lehetőséget adva a tipikus Battai tolijátékra, még a saját labdáikat is csak nagy nehézségek árán sikerül megtartaniuk. Droprúgással újabb 3 pontra törekszik Bíró, de ezúttal célt téveszt. Érezni lehet, hogy érik a cél,  a nyolcszoros bajnok magabiztosan kézben tartja a mérkőzést és többször is átszakítja a védelmet, de hol egy pontatlan átadás, vagy éppen az egyedül kitörő Szölössit az ötméteresen hátulról gyönyörűen szerelő Kendi Gábor akadályozza meg a célszerzésben az Esztergomot. Aztán az első játékrész dereka táján sérülés következik be center poszton, és a japán Ippei Nakao lép pályára az Esztergom oldalán, így Suiogan Károllyal együtt rendkívüli játéktudással megáldott centerpárost alkotnak, és megindítják a rohamot a futó csapatrészen, amely meghozza gyümölcsét és célt érnek el (Suiogan 14-0, Bíró 16-0). A sok csatát megélt Tóth Györgyöt is cserélni kell a battai oldalán, az amúgy is - Kendi Géza combsérülése okán - lyukassá vált tízes poszton, de a félidei sípszó esélyt ad a csapatoknak a sorok újrarendezésére.

Cserék mindkét oldalon, és máris folytatódik a meccs, de kérdés hogy hogyan, ott ahol abba maradt, vagy talpra áll a trónkövetelő? Nyitó és irányító poszton is változtat a Batta (Tatai irányítja a játékot), ha lehet fokozni, akkor még erőszakosabban támad a toli, több métert haladnak az esztergomi célterület felé, de az ötméteresen gyökeret vernek. 10 perces kiállítás (Szöllösi sárga lap) és ember előnybe kerülnek a Bulldogok, cseles büntetővariáció, de Harmat Ákosnak sem sikerül túljutni a védővonalon, felszabadító rúgás után kiszabadul a nyomás alól az Esztergom, pedig a közönség is rendkívül szorított a trónkövetelő pontszerzéséért. A mezőnyben újra kialakul az esztergomi dominancia, és a fáradó Battai védelem mellett szép akciók végén szereznek a Vitézek további pontokat. Előbb Bőhm hasal rá egy megrúgott labdára a célterületen (21-0), majd Suiogan újra eredményes (26 + 2 pont jutalom), és Koller is áthalad a célvonalon (35-0). Közben a spanyol játékvezető előbb megad egy célt Bírónak, majd az oldalbíró jelzésére – jogosan - visszafújja az akciót és Battai büntető rúgásra változtatja a döntését. Az utolsó 10 percre mindkét csapat pályára küldi a nevezett játékosait és végül a magabiztos 35-0 eredmény születik.

A pályáról levonuló játékosok gratulálnak egymásnak és a csapatokat Kecskemétig kísérő szurkolóikkal közösen hatalmas ünneplésbe kezdenek. A díjátadón Hock István esztergomi csapatkapitány immáron kilencedszer emelhette magasba a bajnoki serleget, amelyet az összes királyvárosi játékos, vezető, szurkoló végig csókolt és hatalmasat kortyolt a győztesnek járó pezsgőből. Kétségkívül a jobb csapat győzött ezen a napon, melyet a kiváló felkészülésnek és csapategységnek köszönhetett, nyilatkozta Koller Zoltán a mérkőzés legjobbjának választott játékos.

A lelkes szurkolósereg tovább élvezhette a kellemes szombat esti rögbi fiesztát, mert az első ízben kiírt Rögbi Szuperkupa 19.30-kor kezdődött, ahol a hazai Kecskeméti A.R.C., és a budapesti Exiles csapatai mérkőztek meg, mely 24-5-ös látványos Hírős városi diadalt hozott. A csapatok játékosai a mérkőzések utáni banketton vettek részt, melyet hajnalig tartó utcabál és éjszakai fürdőzés követett. Gratulálhatunk a résztvevő csapatoknak a színvonalas játékért, a szurkolóknak a hihetetlen hangulatért, és a szervezőknek a hibátlan rendezésért.

 

-------------------------------------------------------------------------------

Bajnok az Esztergomi Vitézek

A döntőben a Százhalombattát 35-0-ra legyőző esztergomiak lettek a bajnokok.
A bajnok csapat tagjai: Hock István, Heckel Zoltán, Siroki András, Juhász István, Koller Zoltán, Marosi Tamás, Novák Péter, Crestici Catalin, Nagy Roland, Szőlősi László, Pfeiffer Tamás, Bíró Gábor, Suiogan Károly, Mészáros Benjamin, Kiss Kálmán, Haspel Gergő, Molnár János, Sinkovics Richárd, Huszár Zoltán, Kontics Viktor, Csákvári Gábor, Köbli István, Bőhm Balázs, Ippei Nakao

Képek a döntőről hamarosan!

-------------------------------------------------------------------------------

 

Két örök rivális csap össze 2007. június 23. este 17.30-kor a Kecskeméti Széktói stadionban, ahol megrendzésre kerül a 2007. évi Rögbi Extraliga Bajnoki döntő az idény legjobban várt eseménye. A soha nem látott hosszúságú 3 fordulós alapszakaszt megnyerő nyolcszoros bajnok Esztergomi Vitézek csapata, azzal az óriási bravúrt végre hajtó Battai Bátor Bulldogok csapatával játszik, akik erős pszichikai felkészültségüknek, és a két hónapja a vezető edzői titulust betöltő román szakembernek, Ovidiunak köszönhették, hogy az elődöntőben sikerült borsot törniük a Hírős városiak orra alá, és ezzel jegyet váltottak a fináléba. Soha ilyen kiélezett küzdelemsorozat nem várt a magyar rögbis társadalomra, és a tavalyi kíváló szervezésű, nagyszerű hangulatú döntő után ismét elérkezett ez a nap, amely remélhetőleg méltó ékköve lesz a 2007. szezonnak.
A csapatok már hosszabb ideje készülnek a végs
ő küzdelemre, az esztergomi Söllösi László játékos-edző az elmúlt 2-3 hétben a legerősebb kerettel tudott készülni, kemény edzésprogrammal indított és az utolsó napokra könnyebb labdás edzéseket vezényel Vitézeinek. A Bulldogok ezzel ellentétben a felkészülés végére hagyták az erőteljes edzéseket, majd az Eszetrgomhoz hasonlóan ők is edzőtáborban töltődnek fel a hétvégi döntőre.
Biztosak lehetünk abban, hogy a csapatok felkészültsége és az eddigi mérk
őzéseik színvonala kíváló össszecsapást hoz majd, de akinek ez sem elég az a szurkótáborok hatalmas hangerejű buzdításában lelheti örömét, ugyanis az előrejelzések szerint rengeteg néző kíváncsi a mérkőzésre. Esztergomból szurkoló buszokat indítanak, akik hangorkánukkal végig kísérik a kedvenceiket az alföldi városig. Szintén ezen a napon kerül megrendezésre az első ízben kiírt Szuperkupa kezdőrugás: 19.30, ahol a hazai K.A.R.C. csapatáért is kilátogatnak a nézők, akik az NBI-et az elmúlt hétvégén megnyerő Exiles csapatával mérkőznek. Mindezek után igazi fiesta ígérkezik a Kecskeméti élményfürdőben, ahol a mérkőzésekre kilátogató nézők is részt vehetnek.

-------------------------------------------------------------------------------

A 2006/2007 évi Magyar Nemzeti Bajnokság Extraliga Döntőjére, valamint a 2007 évben alapított Rögbi Magyar Szuperkupa Döntőjére 2007, június 23.-án (szombat) kerül sor, a Kecskeméti Atlétikai és Rugby Club rendezésében.
A rendezvény színhelye: Kecskemét, Széktói Stadion 1-es pálya, Csabai Géza krt.1.

A mérkőzések időrendje:
17.30 óra, a Nemzeti Bajnokság Extraliga Döntője
Esztergomi Vitézek Rugby SE – SZVISE Battai Bulldogok RK
Játékvezető: Jose Juega Garcia (ESP)
Partjelzők: Steigerwald Alajos
Priskin Csaba

19.00 óra, ünnepélyes eredményhirdetés
- a Rögbi Magyar Nemzeti Bajnokság Vándorserlegének átadása
- a Döntő játékvezetőinek tiszteletdíja
- az NB Felnőtt, Junior és Kadett Extraliga érmei, oklevelei
- az Extraliga Döntő 2 legjobb játékosa
- a Sevens, a Női, az U 20, U 18, U 17es válogatottak legjobb játékosainak tiszteletdíjai

19.30 Rögbi Magyar Szuperkupa Döntő
Kecskeméti Atlétikai és Rugby Club – EXILES Rögbi Egyesület
Kezdőrúgó: Zombor Gábor Kecskemét Város Polgármestere
Játékvezető: Suiogan Károly
Partjelzők: Törőcsik Sándor
Baranyi Gábor

- Túri Pál a 2006 év legjobb rögbi játékosa tiszteletdíja
- a 2006/2007 év kiemelkedő játékvezetők tiszteletdíjai
- a Felnőtt Extraliga pontvadászat legjobbja

21 óra, a Rögbi Magyar Szuperkupa Vándorserlegének átadása
21.30 óra, Bankett, Klubház-avató, Utcabál

jegyárusítás a Rögbi Fiestára:

június 23-án a Széktói Stadion jegypénztárai 16.30-órától tartanak nyitva.

Felnőtt jegy 800 Ft, diák 400 Ft, mely egyben a rendezvény utáni STRANDPARTY-RA is belépésre jogosít!

A stranddal szemben nyíló utcában (sportpálya és volt orosz laktanya között lévő lezárható úton.)
ORSZÁGOS RÖGBI DÖNTŐ UTÁNI - UTCABÁL JELLEGŰ - ZENÉS KÉPZŐDMÉNY
Evés-ivás, esetleg ívás, dance hajnalig!!!

"H.TURUL" KONCERT Kb. 21:00-től (2x vagy 3x 45 perc)
 
 
 
-------------------------------------------------------------------------------

 

 
 
 
 
 
 
 
Elődöntő eredménye:
 
Kecskemét - Százhalombatta 14-17
 
Ezzel eldőlt a június 23-ai bajnoki döntő másik résztvevője az Esztergom mellett.
 
-------------------------------------------------------------------------------
 
Litvánia - Magyarország 36 - 7
 
-------------------------------------------------------------------------------

Esztergom döntős
 
Pótvizsgára kényszerül a Kecskemét a Battával, mivel hazai pályán minimális vereséget szenvedett a Vitézektől drámai körülmények között. 
 
Rögbi Extraliga 15. forduló
Kecskemét, Széktói Stadion 4-es pálya, 200 néző
Játékvezető: Törőcsik Sándor

 Nem más volt a rögbi Extraliga záró fordulójának tétje, minthogy ki kényszerül pótvizsgára egy elődöntő formájában és ki jut egyenes ágon a bajnoki fináléba, amelyet valószínűleg éppen Kecskeméten rendeznek. A magyar mezőny jelenleg két legjobb csapatának párharca kemény csatát ígért, hiszen eddig fej-fej mellett haladt a felvidéki és a Hírös városi alakulat. Eddigi két találkozójuk alkalmával Esztergomban a Vitézek nyertek 1 ponttal, míg Kecskeméten márciusban a KARC diadalmaskodott 2 ponttal tehát ezúttal sem számíthattak pontesőre a szép számban kiérkező nézők.
A mérkőzés előjelei nem voltak túl biztatóak a hazaiak számára, hiszen csapatkapitányuk Kiss Balázs hetekre kidőlt a sorból, míg a maródiak listáját szaporító Asztalost, Sütőt és Baranyit úgy-ahogy szombatra sikerült összedrótozni.
Rendkívül nagy elánnal vetette harcba magát a két alakulat. Az ellenfelet és sokszor még magukat sem kímélve küzdöttek a játékosok, a mérkőzést néha már-már inkább gladiátorküzdelemmé alakítva. Élet-halál harc folyt a pályán, a Vitézek vállat vetve rohamoztak, míg a térfelére beszorult KARC-osok hősiesen állták a sarat. Szusszanásnyi pihenőt sem engedélyeztek a felvidékiek a hazaiaknak, akik csak percekre tudtak kijönni a szorításból egy-egy jól irányzott felszabadító rúgás után. A félidő derekán azonban a ritka kecskeméti portyázások egyikén büntetőhöz jutottak a hazaiak, amit Nagyhegyesi 30 m-ről küldött a kapu közepébe (3-0). Így, ha hajszálnyival is, de maga felé billentette a KARC a mérleg nyelvét, aminek kiegyenlítésére volt lehetősége az esztergomiaknak is, azonban kecsegtető helyzetből Bíró Gábor büntetőt hibázott, így bár maradt a nyomasztó esztergomi fölény, mégis kecskeméti előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.
A második játékrészre frissítő cserékkel futottak ki a csapatok, hiszen a magyar pályán szokatlanul nagy iram és a hatalmas küzdelem gyorsan felőrölte a tartalékokat. A játék képe is változott, jóval kiegyenlítettebbé vált, mint az első negyven perc esztergomi mezőnyfölénye. A KARC-nak is sorra adódtak lehetőségei, bár gyors futóinak az elmúlt mérkőzésekkel ellentétben ezúttal alig volt lehetőségük a támadásra. A kecskemétiek nem tudták kihasználni emberelőnyös helyzetüket az esztergomi Nagy Roland 10 perces kiállítását követően sem. A második félidő hajrájához érve egyre inkább látszott, hogy nem bír egymással a két csapat, Bíró ismét büntetőt hibázott, így maradt a vékony kecskeméti előny. A 70. percben aztán furcsa szituációból fordította meg az eredményt az esztergomi csapat: egy szokásos �brusztolós� támadását követően a célvonalukra visszanyomott kecskeméti kezek között a kapufavédő szivacshoz érintették a labdát, ami a rögbiben 5 pontos (!) akciót jelent. Hiába vitatkoztak a KARC-osok a játékvezetővel, átvette a vezetést a célterületen át sem jutó Vitézek csapata, amit Bíró jutalomrúgásával négy pontosra alakított (3-7). [A vita teljesen felesleges volt, mivel a szabálykönyv 2007-es kiadásában képpel is bemutatja ezt a célszerzési lehetőséget; Laws of the Rugby Union Game 22.4b pont. A szerk.] A kecskemétiek mindent egy lapra feltéve kezdték meg a véghajrá perceit, teljesen beszorítva a vendégeket, azonban kétszer is óriási helyzetben hibáztak, így nem tudták visszafordítani az eredményt.
A 70 percen át őrizgetett soványka előnyt nem nem sikerült a végéig megtartania a KARC-nak és bár az elmúlt két mérkőzés tapasztalata alapján ezúttal hárompontos különbségű eredménynek kellett volna születnie, a Vitézek egyel megtoldották azt és 7-3 arányban győzték le a házigazda kecskemétieket. Ezzel a győzelmével megváltotta a jegyét az Esztergomi Vitézek csapata a június 23-i kecskeméti Bajnoki Döntőre, míg a KARC-osok egy elődöntő formájában pótvizsgára kényszerültek. A Bajnoki Fináléba jutásért június 9-én, szombaton mérkőzik majd a KARC a Battai Bulldogok együttesével.
 

 

Túri Pál
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
Esztergom ismét győzött a királyvárosban
 
Puha pályák, kemény csaták

Az eső jót tett a világ legérdekesebb rögbipályájának. A fű is kizöldült rajta és a platánok is erőre kaptak, hogy jótékony árnyékot vessenek a megizzadt gladiátorok fölé. Bár valószínűleg nem ezért kezdte az esztergomi célvonal előtt a meccset a vendégcsapat, hanem mert a múlt heti kecskeméti lebőgés után alaposan összekapták magukat, valamint nyitott fülekkel hallgatták Ovidiu Serban úr intelmeit. Több vehemens roham után a vendégek több büntetőt is kaptak a hazai térfélen, végül Pongrácz Zoltán nyomult a célterületre. Az Esztergom kissé egysíkúan játszott, de egyre gyakrabban késztette hibára a Bulldogokat. Egy kirúgott büntetőt hosszan íveltek Szölősi kezébe, aki bekocogott a célterületre. A 28. percben Suiogan rúgott egy 70 métereset a Batta célvonala elé, ráadásul a vendégek bedobása furára sikeredett, és Heckel betáncolt a célterületre. Aztán Heckel vitt egy célt a saját bedobásukból is, ezzel 17-7-re alakította az eredményt. De nem következett be a battai összeomlás! Sőt a félidő vége előtt egy büntetőt kirúgtak, hátsó emelésre dobtak, és a csomagot benyomták a célterületre. Máté és Balogh zuhant együtt a labdával a földre. A félidei eredmény így 17-14 volt, és sokaknak eszébe jutott a márciusi meccs, amikor is hasonlóan szoros első játékrész után katasztrofálisan összeomlott a battai védelem. A 45. percben aztán Heckel bevitte harmadik célját is egy csomagból leforgás után (24-14), de nem a feltételezett forgatókönyv szerint következtek az események. 5 perc múlva egy büntetőből indultak a vendégek, és Becsei vitt célt egy résen. 21-19 után azonban csak a Vitézeknek volt a tarsolyában még valami. Egyre többször nyílt rés a battai vonalban, egy ilyennél Roósz lépett át a vonalon, jobbra Haspelnek passzolt, aki a fogót becsapva a kapuba vitte a célt. A két fiatal egomi remek akciójának csak a vendégek nem örültek. Hosszú tuszkolódás követte ezt a célt. A Battának nem volt ereje a tüzet átvinni a hazai térfélre, de nem is zuhantak meg. A 78. percig nem is esett több pont, akkor Heckel a negyedik céljával tekergett a célterületre. A vendégek az eredménnyel nem voltak elégedettek (36-19), de a játékuk sokat javult egy hét alatt. A hazai gárda meg töprenghet azon, mivel lepje meg a jövő héten a Kecskemétet; annak a meccsnek a tétje az alapszakasz első helye, meg az, hogy melyik csapat fog még egyet hancúrozni a Bulldogokkal az elődöntőben.
Az extraligás meccs előtt mérkőztek a kadétok, itt 34-0-ás vendégsiker született, majd a battai juniorok ünnepelték a bajnoki címet az esztergomi vetélytársuk feletti 43 pontos győzelem után.

 

TS

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kemény, küzdelmes és hallatlanul sportszerű mérkőzésen:
Elafántok RK - Esztergomi Vitézek RK
       12          -            55
A mérkőzésre mindkét csapat remekül felkészült.
Az I. félidő elején úgy tűnt, hogy a bajnokcsapat nagyarányú győzelmet
arat, de az  Elefántok ekkor megrázták magukat és két céllal szorossá
tették a mérkőzést. Az I. félidő végeredménye: 12-29.
A második félidő elején kissé nagyobb sebességre kapcsolt az Esztergom
és újabb célokat vitt, alapvetően a bizonytalan Elefántok védekezésnek
köszönhetően. Ezzel eldőlt a mérkőzés sorsa.
A folytatásban kiegyenlítettebb lett a küzdelem, mindkét csapat egyre
többet cserélt.
A végén az Elefántoknak voltak helyzetei, de pontszerzésre már nem futotta.
Az esztergomi győzelem megérdelemelt, de figyelemre méltó, hogy az
Elefántok fiataljai és válogatott kerettag játékosai remekül helytálltak.
Dr. M. Gy.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

III. Wilkinson Cup in Esztergom

Vasárnap (április 29-én) kerül megrendezésre a 3. Wilkinson Kupa, amely délután fog kezdődni. Az esztergomi játékosoknak 12 órára kell megjelenni.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Magyarország - Ausztria EB selejtező rugbymérkőzés

Eredmény: 27- 5

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tripla győzelem Székesfehérvár ellen

A hétvégén mindhárom esztergomi csapatunk  (felnőtt, junior, kadet) nyert a Fehérvári Vadkanok csapatai ellen
 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ismét egy új csapattal bővült a hazai rugby : Gödöllői Ördögök Rugby Csapat (GÖRCS)

http://www.rogbi.extra.hu/

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sajnos a hétvégi Pozsony elleni mérkőzés a pozsonyiak létszámhiánya miatt elmaradt. Pótlásra valószínűleg a Wilkinson Cup keretében kerülhet sor.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A 3. alapszakaszban Esztergom mérkőzéseinek a listája:

március 31.  Vitézek - Pozsony !!!!
április 14.    Vitézek - Vadkanok
május 5.       Elefántok - Vitézek
május 12.     Vitézek - Bulldogok
május 19.     KARC - Vitézek

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kecskemét - Esztergom

extraliga: 10-8
junior: 7-10
kadett: 15-5

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Az Esztergomi Vitézek extraligás csapata hatalmas fölénnyel nyerte meg a tavaszi forduló első mérkőzését, amelyet a Battai Bulldogok csapata ellen vívott. Szőlősi László játékos edző okító szavainak köszönhetően (no meg a csapategységnek) nem fordult elő az, hogy a bíróval, vagy egymással és nem a játékkal foglalkoztunk volna. Az első félidő első felében még bele kellett rázódnia a csapatnak a mérkőzés ritmusába, de kb.: a 20. perctől már az Esztergomé volt az irányítás. A mérkőzés elején egy büntetőt értékesítve 3-0 volt az eredmény a Vitézeknek, majd ezt követően a Bulldogok szereztek vezetést egy cél elérésével (3-5). Ezután ismét egy értékes büntetőrúgás (6-5), majd a vendég battaiak is eredményesek voltak (6-12). Ezután beindult az esztergomi "szekér" és meg se állt 68 pontig. Így alakult ki a 68-12-es hazai győzelem.
Játékosok: Heckel Zoltán (Huszár Zoltán), Hock István (Juhász István), Sinkovics Richárd (Siroki András), Novák Péter, Marosi Tamás, Szőlősi László (Crestici Catalin), Koller Zoltán, Deli Ernest Róbert, Pfeiffer Tamás, Bíró Gábor, Suiogan Károly, Mészáros Benjamin, Haspel Gergő (Kontics Viktor), Kiss Kálmán (Viola Ferenc), Bőhm Balázs

Az esztergomi juniorok 11-14-re, míg kadettjaink 0-67-re kaptak ki a százhalombattaiaktól.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hétvégén - március 17-én - kezdődik az esztergomi csapatnak a bajnokság.
A százhalombattai csapatokat fogadjuk a Kolping pályán.
13 órakor kezdenek a kadettok, 14 órakor a felnőttek, majd 15:30-kor a juniorok lépnek pályára.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Magyarország - Arad    0-90 (0-50)

"Emlékeim szerint 12 célt kaptunk, amiből kb.: 6-ot rúgtak be. Az első
félidőben helyezkedési problémák voltak a szélsők és a fullback között,
emiatt a rövidoldali szélső nem mindig ért időben át a hosszú oldal végére.
Ezt a hibát a második félidőre sikerült kijavítani és utána talán nem is
kaptunk egyértelmű szélső célt. A második játékrészben a 22. percben
jutottak először be a célterületünkre.

A meccs nagyon hasznos volt, mert még a tapasztalt válogatott játékosok is
ritkán játszanak ilyen sebességű mérkőzést, ráadásul sok olyan fiatal volt a
válogatottban, akinek ez volt élete leggyorsabb meccse. Ezekre a nagy
csatákra csak úgy lehet felkészülni, ha ilyen komoly intenzitású terhelést
kapnak a fiúk. Szerintem fejben hamarabb elfáradtak a játékosok, mint
fizikailag, ráadásul erre nem lehet a konditeremben, a futópályán
felkészülni, ehhez játszani kell.

Az első félidőben volt olyan időszak, amikor komoly esélyünk volt akár több
célt is vinni. Haladtunk szépen előre 5-6 hullámmal, de a végén -általában
egy csomagból- elvesztettük a labdát.

Fejlődnünk kell:
            - Szellemi és fizikai állóképesség
            - Egy az egyes fogás
            - Összehangolt csapatrész mozgásokba                    

Harmath Ákos "Mao", a válogatott  egyik szakmai segítőjének összegzése a meccsről
 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A felkészülési mérkőzésen Esztergom csapata 29-22-re megverte az Ex-Yetik csapatát.

Ismét megalakult egy rugbycsapat hazánkban. Ők a Pusztaszabolcsi Golden Lion's. Jelenleg alakulóban vannak, de úgy tűnik kezd egy 10 - 15 fős mag kialakulni és még viszik egymást az emberek. A nevükről annyit, hogy azért Golden Lion's, mert Pusztaszabolcs címerállata egy oroszlán, és van itt egy futócsapat, amelynek a jelszava "fuss az oroszlán erejével".
JÓ FELKÉSZÜLÉSEKET ÉS ALAKULÁST KÍVÁNUNK NEKIK!!!
Honlapcímük:
http://www.goldenlions.extra.hu 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Március 17-én kezdődik a magyar bajnokság. Csapatunk egyből egy kemény ellenféllel, a Battai Bulldogok csapatával küzd meg. Az ország csapatai az alábbi tabellák szerint folytatják a mérkőzéseket:

EXTRALIGA

NB1

NB2

 

JUNIOR-EXTRA

 

JUNIOR-NB1

 

KADET

 

 

 

NŐK

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Elmarad a székesfehérvári edzőmeccs utánpótlás-csapatainknak, ehelyett egymással fognak megmérkőzni az esztergomi fiatalok. Ez a pénteki edzés helyett lesz!!!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A bajnokság még csak március 17-én kezdődik, de a csapatoknak már edzőmeccs lesz március 3-án. Míg a junior, illetve kadet csapatainknak Székesfehérvárott, a felnőtt csapatunknak Esztergomban lesz megtartva. Az esztergomi mérkőzés valószínűleg 14 órakor fog kezdődni a Kolping pályán.

Az edzések immáron kint vannak megtartva a Kolping pályán az alábbi időpontokban:

Felnőtt: Kedd-Csütörtök-Péntek 18-20

Junior: (jelenleg) Hétfő-Csütörtök-Péntek 15-17

Kadet: Kedd-Csütörtök-Péntek 17-18

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Küldött közgyűlési meghívó

Helyszín: Esztergom, Helischer utcai székház
Időpont: 2007.01.13. 17.00 óra

Tisztelt EVRSE választott küldött!
Kedves rögbis társ!

Ezúton szeretettel meghívlak aktuális soron következő tisztújító küldött közgyűlésünkre, melynek időpontja 2007. január 13. szombat 17. óra, megjelenésedre feltétlenül számítunk!
Az ülés megkezdése előtt lehetőség nyílik az elmulasztott tagdíjak rendezésére, és a következő évi tagdíjak befizetésére.

A javasolt napirendi pontok:
1. A napirendi pontok felvázolása és elfogadása
2. A 2006. évi tagdíjak elszámolása
3. A 2006. év szakmai és pénzügyi értékelése és elfogadása – Neuzer András elnök úr beszámolója, majd az edzők értékelik az elmúlt évet
4. Öregfiúk szakosztály 2006. évi beszámolója – Siroki András, Dr. Magyarovics Gyula, Fülöp József évértékelője
5. A régi-új küldöttek megválasztása, és a következő 2 évre szóló vezető tisztségviselők választása
6. A 2007. év szakmai és pénzügyi tervei, és a költségvetés elfogadása – Neuzer András és a vezetőség előterjesztése
7. A 2006. év játékosai cím díjátadó ceremónia ( Fokozottan felhívom azok figyelmét, akik a tavalyi vándor serleget elnyerték, hogy azt időben, január első hetében hozzák vissza a klubba!)

A hagyományainkhoz híven, alkalomhoz illő öltözetben mindenkit szeretettel és forró teával várunk!
Addig is mindenkinek Kellemes Ünnepeket és tartalmas kikapcsolódást kívánunk!

Esztergom, 2006-12-22

Köszönettel:
Bőhm Balázs
titkár