-------------------------------------------------------------------------------------

MEGHÍVÓ

 

Üdvözlet Neked Vitéz Rögbis!

 

Véget ér a nyári pihentető vakáció, ismét indul az újabb rögbi szezon! Mindenkinek felpezsdül a vére, hogy ismét várnak rá az izzasztó edzések, a kemény mérkőzések, az elkövetkező erőpróbák.

 

Legyél te az első az edzésen 2009-07-30-án csütörtökön, amikor kezdődnek az edzések a szokásos menetrendben:
 Kedd-Csütörtök-Péntek               Kölyök, Kadét, 1645-1800

                                          Junior 1645-1830 külön időpontokban a felnőttektől

                                           Felnőtt Extraliga NBI, 1800-2000

               Minden Péntek               Öregfiúk 1800-2000, és a két gárda elkülönült edzése

 

A hagyományos nyár végi évadnyitó gyűlés 2009. augusztus 08. szombat 1800 órakor lesz megtartva a klubházban, amin az alábbi napirendi pontok lesznek megtárgyalva!

 

q       A 2008/2009 szezon értékelése, Neuzer András elnök úr, és a korosztályos edzők

q       A 2009/2010 szezon tervei, őszi versenynaptár

q       Beach rugby fordulók

q       Öregfiúk szakosztály

q       Tagdíjak befizetése előre, de a hátralékokat haladéktalanul le kell róni az edzők felé 1000 Ft/hó/fő

q       - Rögbis bemutató Pálkövén (Balaton északi part), augusztus 5-6. részvételi díj kb 1500 Ft
- Edzőtábor augusztus 14-15-16,
- Edzőmeccs Brnoban felnőtt és U16 csapatainknak augusztus 22.-én,
- U20 EB Százhalombatta augusztus 19.-23.
- Magyar XV Kupa Döntő Esztergomi Vitézek Suzuki – gas.hu Battai Bulldogok RC a nagy revans ideje!
- Bajnokság, CEE kupa, Interliga, Válogatott mérkőzések, 7’s Kupa, XV Kupa,

 

Kérlek futótűzként ad tovább a hírt, augusztusban esztergomi rögbis gyűlés!

Esztergom, 2009.07.06.

 

                                                                                              Tisztelettel:

                                                                                                                 Bőhm Balázs

                                                                                                                    Titkár sk

 

-------------------------------------------------------------------------------------

Továbbra is harcban a 11-ért

 

Az elmúlt hétvégén nem sikerült az Esztergomi Vitézeknek, sorozatban 11. bajnoki címük begyűjtése. A Százhalombattán megrendezett bajnoki fináléban a Bulldogok 20-19 arányban legyőzték az esztergomi csapatot. A több száz esztergomi szurkoló előtt lejátszott mérkőzésen egy magas színvonalú, rendkívül izgalamas mérkőzést tekinthettek meg a rajongók, szinte 4-5 percenként változott az eredmény. Hol a Vitézek húztak el a Bulldogoktól, hol a hazai csapat borzolta az idegeket a jól kivitelezett büntetőrúgásaival. A mérkőzés lefújását megelőző néhány másodpercben a Bulldogok büntetőrúgáshoz jutatva állították be a a végeredményt.

Az esztergomi csapat tökéletesen felkészítve, jó fizikai és pszichikai állapotban érkezett a mérkőzésre. A Vitézek két játékosa Matt Ford és Takamitsu Saijo nem tudott részt venni a mérkőzésen, betegség illetve sérülés miatt.

 A mutatott játék képe elégedettséget okozott a szakmai stábnak, azonban a szerencse ezúttal az ellenfél csapata mellé állt.

Az elmúlt 10 éves periódust lezárva, augusztus végétől a Vitézek újra harcba szállnak a 11. bajnoki címükért, ezt a már a mérkőzést követően a játékosok egyhangúan megfogalmazták.

Az esztergomi csapat a mérkőzést követő díjkiosztó ünnepségen a rájuk jellemző egységességgel - az "Egy csapat, Egy család" jelmondatuknak megfelelően - büszkén akasztotta nyakába a második hely megszerzésért járó ezüstérmet, melyet a Magyar Rögbi Szövetség Elnöke, Túri Pál adott át.

 

Az Esztergomi Vitézek Suzuki összeállítása: Heckel, Sinkovics (Juhász), Nagy (Hock), Novák, Madarász (Marosi), Koller, Szöllösi (Princz), Deli, Bíró, Kontics (Nakao), Suiogan, Mészáros (Kiss), Haspel (Gódor), Ladányi, Bőhm

Edző: Szőlősi László

Célok: Bíró 14, Büntető cél 5

 

-------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------

Három ország a CEE Rugby-kupa dobogóján

2009-06-02 14:59:48

Román arany, magyar ezüst, cseh bronz – így, „igazságosan” osztoztak a népek a CEE Rugby-kupa első szezonjának végén. Óriási izgalmakat és kiélezett mérkőzéseket hozott a záróforduló. Aki kilátogatott a gálára, a borongós időjárás ellenére biztosan nem csalódott, sok pontot, kemény küzdelmet és nagy meglepetéseket láthatott a nagyérdemű.

 

Egy céllal voltak jobbak az Elefántok (fotó: Czinege János)

 

Az utolsó forduló első mérkőzését az Elefántok és a Donau Wien játszotta. Fiatalos, gyors és az utolsó percig izgalmas találkozón került ki győztesen a magyar csapat. A mérkőzés kezdetén az Elefántok nagy nyomás alá helyezték az osztrák csapatot, akik két bűntetőt szerezve tudták magukat a meccsben tartani, a félidőben 13-6-tal fordultak a csapatok. A második játékrész viszont már más képet mutatott, úgy tűnt a pályán megtartott taktikai megbeszélés sikeres volt a bécsiek részéről, akik a 60. percben át is vették a vezetést, 20-21-re módosítva az állást. Úgy tűnt azonban, hogy a Donau Wien csapata minden tartalékot mozgósított, hogy megszerezzék első pontjukat a tornán és végül a mérkőzés utolsó percére minden erejük elfogyott. Az Elefántok tökéletes taktikát választottak, tapasztaltabb és frissebb játékosaikkal tolongást tolongásra halmoztak, így teljesen kifárasztva ellenfelüket, és végül egy sikeres nyitás és hosszú passz után Belencsák céljával megnyerték a mérkőzést és így odaértek az ötödik helyre. A bécsiek sem mentek végül pont nélkül haza, és megígérték, hogy jövőre továbbadják a Fakanál-díjat egy arra „érdemesebb” csapatnak.

 

A csehek bírták jobban idegekkel (fotó: Czinege János)

 

Az idő romlása sem vethetett gátat az érezhető izgalomnak, mikor pályára lépett a két dobogóért küzdő csapat, a Vitézek és a Dragon Brno. Nagy küzdelemmel kezdődött a mérkőzés csepergő esőben és egy gyönyörű, 16 hullámos, ejtés nélküli cseh akció végén a vendégek megszerezték a vezetést. A Sárkányok mindenképpen bizonyítani akarták, hogy márciusi vereségük csak a véletlen műve volt és képesek megverni a magyar rekordbajnokot. Két szerencsétlen magyar sérülés után a félidőben már 12-3 volt a cseh előny, és elúszni látszott az esztergomi ezüst. A második félidő az elsőhöz hasonlóan magyar rohamokkal indult, de pontszerzés nélkül és ez megbosszulta magát, 19-3-as morva vezetésnél az eleredő eső végleg bebiztosította a cseh győzelmet. A 71. percben Deli Róbert megszerezte a becsületcélt, de a felázott pályán, zuhogó esőben semelyik csapat nem tudott már pontot szerezni, 19-8-as győzelmével ideiglenesen második helyre ugrott a Dragon Brno csapata.

 

A csúcsmeglepetés: a szünetben 10-0-s hátrányban a Temesvár (fotó: Czinege János)

 

Az utolsó mérkőzés előtt tehát kialakult a lehetőség, hogy a Bulldogok megelőzzék riválisaikat. A magyar csapat úgy léphetett pályára, hogy amennyiben pontot szereznek a Temesvár ellen, megszerzik az ezüstérmet is. Ennek megfelelően keményen kezdték a mérkőzést, amelyen még zuhogó esőben is példás taktikai fegyelmet mutatva pontos rúgásokkal és türelmes támadásokkal rendkívül meglepték román ellenfelüket. Magabiztos játékkal és tökéletesen kivitelezett taktikával a magyar csapat nemcsak tíz pontos vezetést szerzett, de a temesváriakat alig engedték át a magyar térfélre, mind a háromnegyed, mind a tolongás valóban jobb volt ellenfelüknél. 10-0-s félidei állásnál érett a torna legnagyobb meglepetése. A második játékrészre felpörgött az eddig minden meccsét legalább 30 pontos különbséggel nyerő román csapat és két gyors céllal átvették a vezetést, de bármilyen keményen is küzdöttek, nem tudták tovább növelni előnyüket. A Bulldogok tudták, hogy ezzel az eredménnyel és a vereségbonusszal megszerezhetik az ezüstérmet, de ennek ellenére nem álltak le a támadásokkal és megpróbálták megnyerni a mérkőzést. Végül ez nem sikerült, maradt a 14-10-es végeredmény, de ez a szoros vereség valójában győzelemmel ért fel a magyar rugby számára, és a Bulldogok megmutatták, hogy jövőre nem lesz sétagalopp a CEE Rugby-kupa a Temesvár számára.

 

Fáklyás lovasok hozták a kupát (fotó: Czinege János)

 

A mérkőzést követően megkezdődött a díjátadó ünnepség, melyen a dobogóról éppen lemaradó Vitézek csapatán kívül mind az öt egyesületnek volt oka ünnepelni. A három dobogós megjutalmazásán kívül díjat kapott a torna legjobb játékosa, Julian Bordacahar, aki legfőképpen márciusban kápráztatta el játékostársait és a nézőket. A csapatok szintén szavaztak a Fair Play díjról, melyet a Dragon Brno együttese kapott. A csapatok vezetői a nagy ünneplés közepette is fogadkoztak: „Jövőre még jobbak leszünk!”

 

A díjazottak:

Kupagyőztes: RCM Timisoara

2. helyezett: gas.hu Battai Bulldogok

3. helyezett: RC Dragon Brno

Fakanál-díj:  RC Donau Wien

Legjobb játékos: Julian Bordacahar (Bulldogok)

Fair Play-díj: RC Dragon Brno

 

-------------------------------------------------------------------------------------

Sikerült! Ljubljana- Esztergomi Vitézek 8-33


Az Esztergomi Vitézek csapata a balkán Interliga 12 csapatos mezőnyében az előkelő 3. helyet szerezte meg azáltal, hogy a több szlovén válogatottat felvonultató Ljubljana csapatát idegenben legyőzte 33-8 arányban.
A legjobb négy között a Pobednik Belgrád illetve a Nada Split ellen elvérző magyar és szlovén csapatok a bronzra hajtottak az elmúlt hétvégén, és a szoros hazai szezonvégre tekintettel megegyzetek abban, hogy egy mérkőzésen fog eldőlni a 3. hely sorsa. A felszabadult május 23.-i napon el is utazott az Esztergom a szlovén fővárosba, ahol a katlanhoz hasonlító rögbi pályán 40 fokos meleg fogadta a csapatokat. A nagy meleg ellenére hallatlan elánnal kezdtek a csapatok, és a szlovének léptek fel kezdeményezőbben, de a Vitézek védelme összeállt és nem engedett rést a pajzson, sőt Suiogan teret ölelő rúgásaival a célterülettől messze tartotta a házigazdákat. Egy büntető találattal 3-0 vezetést, majd egy gyors tolongás ellenakció végén Deli céljával a 20 percben már 8-0 volt ide. A szélvész gyors szlovénok nem találták az ellenszert, a tolongásuk erőben és taktikában is gyengébbnek bizonyult, míg a háromnegyednek semmi nem jött össze, mert nyomás alatt kellett volna egy ép kéz-láb támadást vezetniük, de csak rúgásokkal próbálkoztak, melyekből könnyű szerrel visszatámadhattunk, de egyelőre még nem tudtuk ponttal befejezni az akciókat. Majd a szlovén 10-es, egyben a szlovén válogatott írányítója dropp kísérletekkel próbálkozott, de a félpályáról nem járt sikerrel, ezért egy büntetőt célzott a kapura amivel a 35. percben megszerezték az első félidei ponjaikat, ezzel 40. perc sportszerű játék után 3-8 volt az eredmény az Esztergom javára.
A második játékrészre sem lankadt az iram, sőt szokásához híven felpörgött az Esztergom, míg a hazaiakon a fáradtság mellett a hitehagyottság is meglátszott. A vendég tolongás bedarálta az ellenfelet míg a felszabadultan játszó háromnegyed Mészáros Benjamin révén célokkal szórta meg a hazaiakat. Nem a megszokott csapatával állt ki a meccsre a Vitézek gárdája, hiszen a szokásos kezdőcsapatból 7 játákos hiányzott, de a helyükön játéklehetőséget kapó emberek megbabonázva játszottak, szivük-lelkük kitették és a 80. percig hajtottak és bizonyítást nyert, hogy mindig képes a csapat küzdeni és eredményesen játszani, így 8-33 eredménnyel zárult a mérkőzés, mely egyben azt jelenti, hogy klubunknak a 2001.-es a cseh Ricany ellen aratott győzelme után sikerült egy hasonlóan magas szinten jegyzett klubcsapatot legyőznie, és ezzel a 3. helyet megszerezni az Interligában.

Vitézek: Juhász, Ford, Sinkovics, Novák, Marosi, Koller, Princz, deli, Nakao, Kontics, Molnár, Suiogan, Mészáros, Remsik, Bőhm Cserék: Siroki, Hock, Gelecsák, Szöllösi,  Köbli

-------------------------------------------------------------------------------------

Vitézek – Battai Bulldogok alapszakasz derbi május 16.

 

A múlt szombaton a két örök rivális Esztergomi Vitézek és Százhalombattai Bulldogok csatájában dőlt el, hogy melyik magyar rögbis alakulat várhatja kedvezőbb pozícióból a rájátszást.
 
A kb. 500 nézőt vonzó rangadón, a kilátogatók egy látványos, sportszerű ugyanakkor nagyon kemény, küzdelmes és fordulatokban nem szűkölködő összecsapást láthattak. A vendég Bulldogok az elmúlt években nagy fejlődésen estek át, melyet mind a játékképükön, mind a sportszerű játékukban felfedezhettek a szakavatott szemek. A több külföldi - ukrán, argentin - játékost felvonultató Battai sereg sok fejtörést okozott az első félidőben az Esztergomi Vitézeknek. Több jól szervezett támadásból pontokat gyűjtöttek és előnyüket a második félidő elejéig tartani is tudták. Ezt követően a Vitézek, példás taktikai fegyelmet tartva a pontkülönbséghez felzárkóztak majd a vezetést is átvették.
Szöllösi László vezetőedző játékosai mindent megtettek a végső győzelem kikényszerítéséért, azonban egy utolsó percben elhibázott pontrugás miatt alulamaradtak a bajnoki címre törő Bulldogokkal szemben.
A végeredmény 19-21 lett. Esztergomi Vitéztek Suzuki: Heckel, Sinkovics, Nagy, Madarász, Marosi, Novák, Koller, Deli, Takkamitsu, Bíró, Böhm, Haspel, Kiss, Kontics, Gódor, Csere, Hock, Szőlősi, Ford. Edző: Szőlősi László. Célok: Bíró 14, büntető cél 5. Esztergom 500 néző, vezette: Chekál
Így a Százhalombatta a rájátszásban az első helyen várhatja a folytatást, ahol ellenfele a Budapest Exiles együttese lesz.
Az Esztergom második helyről a Kecskemét alakulatát fogadhatja. két hét múlva.
Mind két mérkőzésen a cél a döntőbe jutás.

A felnőttek előtt a kadet csapatok is megmérkőztek egymással.
A találkozó startja az esztergomi fiataloknak kedvezett jobban, a mérkőzés elején pontokat szereztek és magabiztos játékot mutattak. A második félidőben azonban teljesítményük nem bizonyult elegendőnek, a rendkívűl jó képességű és adottságú Battai kadetok folyamatosan elhúztak a Vitézektől. A hazai csapat az utolsó percig küzdött, azonban a mérkőzés eredményét megfordítani nem tudták, így a fiatalok frontján is vendég győzelem született.

-------------------------------------------------------------------------------------

2009. május 9 – 10. Brno utánpótlás kupa

 

Helytálltak az Esztergomi Vitézek utánpótlás csapatai a Csehországban megrendezett nemzetközi tornán.  Két korcsoportban, öt ország 19 csapata vett részt. Szombaton és vasárnap is mindkét korosztályos csapatunk 3 – 3 mérkőzést játszott.

Az U15-ös csapat első mérkőzését a torna toronymagas esélyesének számító francia Olympic Lyon csapatával játszotta, akik nagyarányú győzelmet arattak a megilletődött esztergomiak felett. A mérkőzésről – mérkőzésre egyre jobban játszó fiatalok, helyenként látványos játékot produkálva kivívták az ellenfelek elismerését. A nagyobb utánpótlással rendelkező klubok csapataiban csak 14 – 15 évesek szerepeltek, míg nálunk az átlagéletkor nem érte el a 13 évet sem. Másik jelentős hátrányunk abból adódott, hogy a kölyök korosztály csapatai itthon csak kispályán játszanak, így szokatlan volt a nagypályás taktika. A résztvevő csapatok erősségét mutatja az is, hogy a fél tucat magyarországi klubokból összeverbuvált – Székesfehérvár néven induló válogatott, csak minket legyőzve végzett a 11-dik helyen.    

I.                    Olympic Lyon I         (francia)

II.                  Ostrava                       (cseh)

III.                Ricsany                       (cseh)

       XI.           Székesfehérvár

       XII.          Esztergom

 

Az U17-esek a szombati napon szoros mérkőzéseket játszottak, szigorúan betartották az edző - Deli Róbert utasításait. A cserék nélkül felálló esztergomiakon vasárnapra a fáradság jelei mutatkoztak. Kisebb sérülések miatt, az utolsó meccsen több kölyökkorú játékossal felálló csapat, a torna későbbi győztese ellen is elfogadható arányú vereséget szenvedett.  Végül a csapat a hetedik helyen végzett. (A mindvégig jól játszó székesfehérvári kadétoknak az előkelő negyedik hely jutott!)

I.                    Ricsany                       (cseh)

II.                  Poznan                        (lengyel)

III.                Petrovce                    (cseh)

IV.                Székesfehérvár

V.                  Dragon Brno             (cseh)

VI.                Havirov                       (cseh)

VII.              Esztergom

 

A francia csapat játéka élményszámba ment, minden akciójukat taps követte. A rendkívül gyorsan és hatalmas taktikai fegyelemmel játszó O. Lyon csapata ellen még a fizikailag jóval erősebb cseh együtteseknek sem volt esélyük (pedig a hazai játékvezetők is őket támogatták).

Sok élménnyel gazdagodva, taktikai téren rengeteget fejlődve, Esztergom hírnevét öregbítve tértek haza a fiatal Vitézek Csehországból.

-------------------------------------------------------------------------------------

Egy félidőnyi előnyt engedélyeztek a Vitézek a Belgrádnak

2009. április 27. 15:44 Kovács Eszter

Esztergom | Huszonegy ponttal kellett volna győznie a királyvárosi rögbiseknek ahhoz, hogy az európai kupa döntőjébe jussanak.

Már az ötödik percbe egy szabadrúgás révén vezetést szerzett a tízszeres magyar bajnok, de a 10. percben céllal válaszolt a Belgrád. A szünetig a hazaiaknál még Heckel eredményes volt, de a vendégek jelentős előnyt harcoltak ki maguknak a félidőre 08-24.
A pihenőt követően egy egészen más szemléletű Esztergom lépett pályára, a 60. percben megyénk rögbisei vezettek, 25-24. Ezután kettős kiállítás, majd a sokadik verekedés következett, így a játékvezető lefújta a meccset. Rövid szünet után a csapatkapitányok jobb belátásra bírták a sípmestert, folytatódhatott a játék. A lefújásig a Belgrád még két célt ért el, de a vendéglátónak is maradtak tartalékai. A második felvonásban jól teljesítettek a Vitézek, ha az első perctől így lett volna, akár a fináléba jutás sem lett volna elképzelhetetlen.
A hét végén, szombaton az Elefántok ellen az extraligába lépnek pályára Kollerék az újabb győzelem reményében.

Szuperkupa, férfi – a döntőbe jutásért
Esztergomi Vitézek Suzuki – Pobednik Belgrád 32-34 (8-24)
Esztergom, Vasas-pálya, 800 néző, vezette: Bartolic (horvát).
Esztergom: Heckel, Juhász, Nagy, Novák, Marosi, Koller, Szőlősi, Bíró, Kontics, Mészáros, Viola, Bőhm, Haspel, Takamitsu, Gódor. Csere. Suiogan, Ford, Princ, Köbl, Madarász, Hock, ifj. Siroki. Játékos-edző: Szőlősi László.
Esztergomi célok: Bíró 12, Heckel 10, Bőhm, Madarász 5-5.
 

-------------------------------------------------------------------------------------

Nagy Roland fegyelmi ügyének rendezése

 

 

Az írásos bocsánatkérésről a 2009.04.23-i edzésen résztvevő felnőtt játékosok szavaztak.

 

A bocsánatkérés elfogadásra került. Az egyesület egy éves próbaidő kikötése mellett elfogadja, hogy Nagy Roland egyesületi tagsága ne kerüljön felfüggesztésre.

 

A próbaidő alatt Nagy Roland meg kell hogy feleljen az alábbi elvárásoknak:

 

  1. Az egyesület alapszabályát teljes mértékben betartja
  2. Megfelel az írott és íratlan erkölcsi normáknak
  3. Tagtársaihoz fűződő viszonyát rendezi, tartózkodik a mérkőzéseken való durva véleménynyilvánításoktól
  4. Vállalt kötelezettségeit egyesületi tagként és játékosként egyaránt betartja
  5. A közös utazásokon csapattársaival közösen vesz részt az indulástól az érkezésig
  6. Tiszteletben tartja az edzők és az egyesületi vezetők utasításait, döntéseit
  7. A rögbi szellemiségétől idegen viselkedést azonnali hatállyal beszünteti
  8. Igyekszik jó példát mutatni a fiatalabb tagtársaknak

 

 

Nagy Roland tudomásul veszi, hogy az egyesület belső törvényeinek ismételt durva megsértése esetén az egyesületi tagok őt végleges kizárással büntetik.

 

A fenti feltételek teljesítését az alábbi egyesületi tagok ellenőrzik:

 

megbízott tagok:

                                   

 

 

Neuzer András elnök

Juhász István elnökségi tag

 

 

Bőhm Balázs titkár

Novák Péter

 

 

Koller József elnökségi tag

Bíró Gábor

 

 

Heckel Zoltán elnökségi tag

Deli Róbert

 

 

Esztergom, 2009.04.24.

           

Tisztelt Csapattársaim, Klubtagok!

 

 

 Elnézéseteket szeretném kérni az elmúlt hétvégén történt mulasztásom miatt, amivel szégyent hoztam a klub hírnevére, csalódást okoztam a futóversenyen résztvevőinek és kellemetlen helyzetbe hoztam a szervezőket. A döntésem meghozatalakor nem gondoltam bele, hogy milyen súlyos következményei lesznek a tettemnek. Tisztában vagyok vele, hogy az Esztergomi Vitézek S.E. letiltotta az általam képviselt Mazsi Kft további szponzori tevékenységét, ennek ellenére amennyiben a klubvezetés lehetőséget ad rá szeretném valamilyen módon, ha nem is jóvátenni, de legalábbis kompenzálni az általam okozott kárt. A keddi megbeszélésen és az edzőmmel történt beszélgetésem során szembesítve lettem további vétkekkel, melyeket nem mint szponzor, hanem mint csapattag követtem el a klub kárára. Ezek a következők:

-         Mérkőzésen való meg nem jelenés, amely önmagában nem lett volna

probléma, ha előre jelzem a klub vezetőségének.

Ezt én elmulasztottam, figyelmen kívül hagyva a csapat szabályait.

A felelőségemet elismerem és ezennel megígérem, hogy a jövőben

időben fogom tájékoztatni a kompetens személyt, amennyiben betegség,

vagy más halaszthatatlan elfoglaltságom miatt nem tudok részt venni a soron-

következő mérkőzésen.

-         Mérkőzésekre történő utazásaim során előfordult, hogy nem a csapattársakkal

együtt, hanem külön, saját autóval mentem.

Ezt a rossz szokásomat a jövőben igyekszem levetkőzni.

-         Az edzések során történő nem megfelelő magatartás, mellyel hátráltattam

az edző és az edzésen jelenlévő játékosok munkáját.

Elismerem, hogy elő szokott fordulni olyan eset, amikor bizonyos

renitens személyekkel túlzásba visszük a poénkodást és a nevetgélést,

de ezentúl komolyabban fogom venni az edző figyelmeztetését és

azon leszek, hogy a hasonszőrű csapattársaimat is a jó irányba tereljem.

-         Illetlen (bunkó) viselkedés a klub tagjaival szemben.

Elismerem, hogy a mérkőzések alatt annak hevében

szitkozódom és megjegyzéseket teszek bizonyos emberek játékstílusára.

Ez betudható az ilyenkor fennálló felfokozott idegi állapotnak, de

tisztában vagyok a káros hatásaival, így a jövőben mellőzni fogom

a hasonló megnyilvánulásokat.

            Amennyiben a mérkőzéseken kívül bárki úgy érzi, hogy nem megfelelő

            a vele szemben tanúsított magatartásom kérem jelezze felém és beszéljük

            meg baráti hangon.

            Szánt szándékkal senkit sem áll szándékomban megbántani.

 

 Úgy érzem, hogy a fent említett pontokban sikerült összefoglalnom a személyem ellen felróható legsúlyosabb bűnöket, de szívesen meghallgatok minden további kritikát és azon leszek, hogy kijavítsam azokat. A mérkőzésen való hozzáállásommal úgy gondolom nincs gond, mindent megteszek azért, hogy legjobb formámat hozzam és a csapat nyerjen. Szörnyű érzés volt, amikor szembesültem azzal a ténnyel, hogy önhibámból, ha nem is örökre, de legalábbis egy jó időre eltiltanak a játéktól és az edzéseken való részvételtől. Rögbis pályafutásom alatt talán most döbbentem rá először, hogy mennyire fontos számomra ez a sport, jobban fogalmazva ez a közösség.Minden erőmmel azon leszek, hogy a továbbiakban mind a hozzáállásommal mind pedig a viselkedésemmel a klub előremenetelét szolgáljam.  

 

                                                                  Tisztelettel

                                                                                 Nagy Roland!

-------------------------------------------------------------------------------------

Schmitt Pál a rögbiről és politikáról Esztergomban

A MOB elnöke szerint 2020-ban bemutatkozhat a rögbi az olimpián

2009-04-26 08:48:00

Schmitt Pál múlt szombaton Esztergomba látogatott Meggyes Tamás polgármester és Neuzer András az Esztergomi Vitézek Suzuki Rugby SE elnökének, a válogatott szövetségi kapitányának meghívására, hogy megtekintse a magyar–osztrák világbajnoki selejtező rögbimérkőzést. A Magyar Olimpiai Bizottság elnökét, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség európai parlamenti listájának vezetőjét az összecsapást követően a rögbiről, az olimpiai bizottság mai közgyűléséről, valamint június 7-ei európai parlamenti választásokról kérdeztük.

– Rögbimérkőzésen még nem találkozhattunk elnök úrral, annak ellenére, hogy jó néhányszor járt már Esztergomban…

– Közel áll a szívemhez Esztergom. Ezúttal Meggyes Tamás polgármester úr, Neuzer András és a rögbiszövetség, valamint a Suzuki gyár igazgatójának, Hisashi Takeuchi-nak meghívására érkeztem a városba, hogy sok kedves kötelességemnek tegyek eleget. De mint sportember és az olimpiai bizottság elnöke mégis csak tudnom kell belülről, hogyan is néz ki a rögbisport. Őszintén bevallom, most biztosan kikapok az olvasóktól, de ez idáig még sohasem láttam élőben rögbimeccset.

 

– Elnök úr akkor éppen egy izgalmas és magyar győzelemmel végződő világbajnoki selejtezőn debütált a rögbiben. Hogyan látja a mai magyar sportéleten belül ezt a sportágat?

– Az esztergomi csapat híre már eljutott hozzám, és amit most láttam, hogy ezzel a rendezvénnyel is sikerült a sportágnak megmozgatnia a négyéves óvodásoktól kezdve a felnőtteket, nagyon jó hírverése a rögbinek, nemcsak itt Esztergomban és a régióban, hanem országszerte. Minden alkalmat meg kell ragadnunk, hogy a fiatalokat a sportpálya felé tereljük, jelenleg az a helyzet, hogy a magyar gyerekek hatvan százaléka egyáltalán nem űz semmilyen sportot. Csak az iskolai testnevelőórán, az viszont édes kevés. Ezért úgy gondolom, hogy minden sport fontos, így a rögbi is. Láttam, hogy a sportág nagyon népszerű a kicsik, a felnőttek körében, legyen akár lány vagy fiú. A szülők, pedig ha felfogják, hogy milyen nevelő erő van ebben a sportágban is, akkor a rögbi is hozzájárulhat ahhoz a törekvéshez, hogy mozgassuk meg a magyar gyerekeket. Egy átlagos magyar gyerek két és fél órát tölt el a televízió előtt, szintén ennyit a számítógép előtt, öt órát ül bent az iskolában, két órát utazik ide-oda, két órát eszik – reggeli, ebéd, vacsora – még tanul is, így már nem szán időt sportolásra, pedig az egészséges életmód, egészséges táplálkozás és mozgásgazdag életvitel alapszükséglet.

– Ebben szerepet játszhat a rögbi is?

– Ez egy nagyon jó nevelő sport, férfiaknak, nőknek egyaránt fegyelmet, komoly felkészültséget igényel. Úgy gondolom, hogy a rögbi világszerte nagyon népszerű sportág, a nevelés egyik fontos eszköze.

 

– A Magyar Rögbi Szövetségnek, illetve a nemzetközi szervezetnek nem titkolt célja, hogy a rögbi bekerüljön az olimpiai sportágak közé, mennyi esélyt lát ön erre, mint a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és mint a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, protokollfőnöke?

– Van rá esély, bár az olimpiai programok közé nem olyan könnyű bekerülni, mert limitálva van, 303 aranyérem találhat gazdára minden ötkarikás játékon. Így ahhoz, hogy a rögbi bekerüljön, ki kell kerülnie valaminek a műsorműsorból. Hogy ki kerüljön ki, veszélyes ilyet mondani, de az az érzésem, hogy a baseball és a softball – női és férfi labdajáték – nem annyira népszerűek, így ha kikerülnek, akkor egy következő csapatsportág bejut a helyükre, ez pedig lehet a rögbi. Zárójelben hozzáteszem, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, Jacques Rogge is belga válogatott rögbijátékos volt. A döntést azonban majd London után hozzuk meg, újravizsgáljuk a programot, de úgy gondolom, hogy 2020-ban bemutatkozhat a rögbi az olimpiai játékokon.

– A Magyar Olimpiai Bizottság most szombaton tartja közgyűlését, ahol egyebek között a költségvetést is tárgyalja az elnökség, a MOB anyagi feltételeire mennyire hat a gazdasági válság?

– Mi is érezzük hatását, amellett, hogy az állam mintegy 40 százalékkal csökkentette a támogatását, amely nagyon fájdalmas a magyar sportnak. Egyébként is a magyar állam az egyik legkevesebbet fordítja a gyerekek sportjára. Emellett a szponzorok is nehéz helyzetben vannak, ezért nem számíthatunk arra sem, hogy ugyanúgy jönnek majd a támogató pénzek, mint korábban, így nekünk is meg kell húzni a nadrágszíjat, ahogy azt szokás mondani. Ezzel együtt, azért vagyunk sportemberek, hogy ne adjuk fel. Akadt már nehezebb időszak is például 1952-ben, amikor a háború után a legnehezebb helyzetben volt az ország, mégis akkor érték el legnagyobb olimpiai sikerüket, 16 arannyal a magyar sportolók. Úgy gondolom, hogy példát kell mutatnunk, takarékosságból, kitartásból, fegyelemből, akaraterőből és szolidaritásból. Az emberi erőre és a magyar virtusra kell számítanunk, mintsem csodálatos létesítményekre, fantasztikusan támogatott sporttudományra, oktatásra, egészségügyre. Nincs könnyű helyzetben egyáltalán a magyar sport.

– A jelenlegi recessziós helyzetben pedig, legyen szó akár a világgazdaságról, vagy akár a még alakulófélben lévő Bajnai-kormány megszorító intézkedéseiről, úgy tűnik, ez nem is változhat kedvezőbb irányba. Mi a véleménye a Gyurcsány-Bajnai miniszterelnöki váltásról?

– Erről a technikáról órákat lehetne beszélni, de már eleve Gyurcsány Ferenc kormányra kerülése is elég érdekes körülmények között történt egy belső puccsal, ez pedig egy különleges változata annak, hogy a miniszterelnök önként távozott. Úgy gondolom, hogy az igazi megoldás az nem az, hogy kézről kézre adják a stafétabotot, mint egy monarchiában, hanem azt mondani, hogy emberek döntsétek el, hogy ti mit akartok, és az vegye át a kormányrudat, akiben a többség bízik, úgy gondolom, az előre hozott választásnak nincs alternatívája.

 

– Június 7-én lesznek az európai parlamenti választások, mint a Fidesz listájának vezető jelöltje, mit vár, mire számít ezzel kapcsolatban?

– Leginkább azért drukkolok, hogy széles körű legyen a részvétel, szokták mondani, hogy hát ez kit érdekel, az európai uniós választás nem mozgatja meg az emberek fantáziáját, de úgy gondolom, hogy most nagyon közel az országgyűlési választásokhoz – hiszen azt a köztársasági elnök bármikor kiírhatja – ez az európai parlamenti választás egyfajta bizalmi szavazássá változik át. Nyolcmillió választó polgár mondhat ugyanis véleményt a kormány munkájáról, ezért abban bízom, hogy sokan elmennek, és támogatni fogják a Fidesz listáját.

Lenger Varga Péter / Hídlap

-------------------------------------------------------------------------------------

 

Rögbi mérkőzés, találkozás a Suzuki vezetőivel - Schmitt Pál Esztergomban járt (04.19)

.

           

                 
Szívélyes esztergomi  meghívásnak tett eleget a hét végén Schmitt Pál, a MOB elnöke.
A Magyar Rögbi Szövetség kérésére megtekintette a magyar-osztrák válogatott mérkőzést, majd a lehetőséggel élve találkozott a város polgármesterével és az olimpiai csapat gyémánt fokozatú támogatójának,  a Magyar Suzuki Zrt vezetőivel.
Fehérvári Tamás a szövetség korábbi és Turi Pál, a  jelenlegi elnöke, valamint Neuzer András, a válogatott szövetségi kapitánya  rövid tájékoztatással szolgált a világszerte és így hazánkban is egyre jobban fejlődő rögbi sport helyzetéről.
Az elsők között, még a 19. század végén megalakult nemzetközi szövetség jelenleg már 116 tagországot számlál. Magyarországon idestova négy évtizede szerveződtek meg az első csapatok és ma már több, mint háromezer játékost tartanak nyilván. Rendszeres bajnokság folyik, a korosztályok is lehetőséghez jutnak. 

További  jelentős fejlődés várható, hiszen a szövetség a Testnevelési Főiskolával együttműködve iskolai tanfolyamokon igyekszik megismertetni és népszerűsíteni ezt a fizikai képességeket kiválóan fejlesztő sportágat. A válogatott is mind jobban szerepel. A nemzetközi szövetség hivatalos világranglistáján a csapat a 61. helyen áll és a hétvégi mérkőzésen, az osztrákok ellen is értékes győzelmet aratott. (25-13)
A fejlődést rendkívül segítené, ha a rögbi felkerülne az olimpiai játékok műsorára. A legutóbbi reform során az öt ajánlott sportág között volt, de a másik négyhez  hasonlóan a rögbi sem kapta meg a szükséges többséget. 

         Neuzer András,  Hisashi Takeuchi és Schmit Pál a mérkőzésen

"A NOB őszi, koppenhágai ülésén kínálkozik a következő lehetőség, hogy 2016-ban sportágunk műsorra kerüljön, ehhez kértük Schmitt Pál elnök úr támogatását és segítségét " – mondta  többek között Turi Pál, a szövetség elnöke.

                           Schmitt Pál, Hisashi Takeuchi adja át a díjakat

Schmit Pál, a korosztályos bajnokságokban jól szerepelt csapatoknak díjakat nyújtott át és elismeréssel nyilatkozott a szövetség tevékenységéről, elsősorban a fiatalok körében végzett népszerűsítő munkáról és sok sikert is kívánt a nemzetközi erőfeszítésekhez.
Meggyes Tamás polgármesterrel folytatott baráti eszmecserén, a városban működő Magyar Suzuki Zrt vezetői Hisashi Takeuchi vezérigazgató és Urbán László vezérigazgató helyettes is jelen voltak.
A MOB elnöke ismételten köszönetet mondott a londoni olimpiára készülő versenyzők és szakvezetők nevében a gyémánt fokozatú támogató Suzuki segítségéért. Hangsúlyozta, hogy versenyzők teljes mértékben elégedettek a kiváló gépkocsikkal, amelyek első cseréjére a héten kerül sor. 

-------------------------------------------------------------------------------------

Köszönet nyilvánítás

Kedves Önkéntesek!
Tisztelt Támogatók!

Egyesületünk hálás köszönettel tartozik mindazoknak, akik önkéntes és anyagi segítséget nyújtottak a 2009. április 18.-i Esztergomi Diákolimpia területi döntő és a
 Magyarország – Ausztria
világbajnoki selejtező rögbi mérkőzés
 megrendezésében.

Rendkívül fontos egy sportesemény lebonyolítása során az önkéntesek munkája, akik mindenfajta ellenszolgáltatás nélkül áldozatos munkával veszik ki részüket a rendezvényből, és megbízhatóságukon kívül egységes stabil rendezői csapatot alkotnak, melyben úgy gondoljuk, hogy mindnyájan örömünket leljük!
Szeretnénk név szerint kiemelni azon személyeket, akik az elmúlt évekhez hasonlóan idén is önzetlenül nyújtottak segítséget:


 

-         Bábszki Dóra, Óvódás futás szervező

-         Fülöpné Ujvári Ildikó, protokoll fogadás

-         Koller Edina, Óvódás futás szervező, protokoll fogadás

-         Novákné Mónika, óvódás futás szervező

-         Suiogan Gyöngyi, Óvódás futás szervező

-         Szaller Izabella, Óvódás futás szervező

-         Balajti József, pályamunkálatok

-         Bőhm Balázs, Diákolimpia főszervező

-         Csákvári Gábor, Diákolimpia szervezés

-         Fülöp József, pályamunkálatok

-         Hock István, pályamunkálatok

-         Juhász István, Diákolimpia szervezés

-         Juhász István 2., Diákolimpia szervezés

-         Koller József, média kontakt

-         Koller Zoltán, főszervező

-         Krebsz Tibor, pályamunkálatok

-         Markó Béla, pályamunkálatok

-         Siroki András, ugráló vár, pályamunkálatok

-         Somogyi Sándor, pályamunkálatok

Kérem tisztelettel fogadja el szívből jövő gratulációnkat és az igazolást a leírtak szerint!

-------------------------------------------------------------------------------------

Ausztria ellen vonul a Vitéz-had

Világbajnoki selejtező a Vasas pályán

2009-04-17 11:04:00

Az osztrákok ellen lépnek pályára a Vitézek legjobbjai szombat délután, a magyar válogatott ugyanis Esztergomban a Vasas stadionban fogadja Ausztria nemzeti csapatát világbajnoki selejtezőn.

A Suzuki Rugby Invázió idei első kiemelkedő rendezvényén a válogatottak délután négykor csapnak össze, ám előtte 10 órától a diákolimpia területi döntőjét játsszák le a fiatal rögbisek, majd délután fél négytől az esztergomi óvódások váltófutásban mérik össze tudásukat.

Végül a Négymuskétás tánccsoport előadását követően pályára vonulnak a válogatott játékosok. Az rögbis esemény fővédnöke Meggyes Tamás polgármester, díszvendége pedig Schmitt Pál a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

-------------------------------------------------------------------------------------

Visszavert kecskemétiek

2009-04-07 09:09:00

A tavaszi nyitányon elszenvedett kecskeméti vereség után, a visszavágón nullára verte a Vitéz-sereg a KARC rögbiseit. A tízszeres bajnokcsapat szinte már az első félidőben eldöntötte a mérkőzést.

Nagy várakozás előzte meg a találkozót, hiszen a tavaszi első mérkőzésen a Kecskemét megverte a Vitézeket. A hétvégi meccset viszont azonnal a Vitézek lendültek támadásba és már a második percben az előretörő Mészáros előnyhöz juttatta a hazaiakat. A Vitéz-sereg ezt követően vesztett lelkesedéséből, folyamatosan támadtak az esztergomi rögbisek, akik Bőhm révén értek el újabb célt, ráadásul jutalomrúgásokat is értékesítette az együttes. A második félidőben játéklehetőséget kapott a Vitézek csapatában az angol Ford Matt, Hock István cseréjeként. Ebben a játékrészben az első félidővel ellentétben főleg a kecskemétiek támadtak, de a kőkemény házigazda védelmet nem tudták megtörni. A második félidő 26. percében ráadásul Ladányi labdát szerezve lefutotta a teljes kecskeméti csapatot és beállította a végeredményt. Így végül Esztergom 19-0-ra vágott vissza a Kecskemétnek. 

A felnőttek előmérkőzésén a két klub kadétcsapata találkozott egymással, melyen a kecskeméti gárda nyert 19-50 arányban. A hétvégén az extraligás együtteseken kívül az NB I-es felnőtt esztergomi alakulat is pályára lépett. A fiúk Szeged ellen 15-7-es vereséget szenvedtek. A rögbisek legközelebbi az Extraligában szombaton játszanak a romániai Nagyváradon.
 Esztergomi Vitézek Suzuki – Kecskemét 19:0 (14:0)
Esztergom: Heckel, Hock, Sinkovics, Novák, Marosi, Koller, Mészáros, Deli, Bíró, Kontics, Nakano, Haspel, Takamitsu, Ladányi, Bőhm. Csere: Ford Matt, Szőlősi, Gódor, Kőbl, Csépke Célok: Mészáros 5, Ladányi 5, Bőhm 5, Bíró 4. Edző: Szőlősi László

-------------------------------------------------------------------------------------

Esztergomi Vitézek Suzuki – Wien 27:3 (17:3) 
 

Budapest BVSC pálya, 1200 néző, vezette: Stefan Chekel (cseh bíró). 
 

Esztergom:

Heckel, Sinkovics, Nagy R., Novák, Marosi, Mészáros, Koller, Deli, Bíró, Kontics, Ladányi, Haspel, Bőhm, Takamitsu, Gódor.

Csere: Suiogan, Madarász, Nakao, Juhász, Viola, Kőbli

Edző: Szőlősi László

Célok: Nagy R. 5, Haspel 5, Deli 5, Ladányi 5, Koller 5, Bíró 2. 
 

Nagyon jól kezdtek a Vitézek a szépszámú közönség előtt. Szép támadások után érték el a céljaikat. Az osztrák játékosok főképp védekezésre szorultak és csak egy-egy ellentámadással tudták veszélyeztetni az esztergomi védelmet, melyből egy 3 pontos büntetőrúgással szépíteni tudtak. A második játékrészben főként az esztergomiak domináltak és újabb két céllal biztosították be a győzelmet, mely teljesen megérdemelt a 11 osztrák válogatott játékost felvonultató Donau Wien ellen.

Kezdőjátékosként most mutatkozott be az első csapatban a japán Takamitsu, aki nagyon jó benyomást tett. A Vitézeknek 3 győzelem mellett egy vereségük van a CEE Ligában, még egy mérkőzés van hátra a cseh Brno ellen, mely májusban lesz lejátszva. Győzelem esetén akár szerencsés esetben a kupát is elnyerhetik a Vitézek csapata.

Vasárnap újra otthon játszik a csapat, ellenfél a kitűnő játékerőt képviselő Kecskemét csapata lesz.

Robognak a Vitézek az ezüstéremért

http://picasaweb.google.hu/rugbyjani/EsztergomBecs?feat=email#

Magabiztos győzelemmel próbálta szurkolóival feledtetni a temesvári verést az Esztergomi Vitézek csapata. A CEE Rugby-kupa vasárnapi fordulójának második mérkőzésén a magyar csapat az osztrák Donau Wien-t verte 27-3-ra.
A Vitézek játékosai két idegenbeli vereség után újra szerették volna érezni a győzelem ízét a BVSC-stadion gyepén, ahol az RC Donau Wien volt az ellenfelük. A bécsi csapat a tabella utolsó helyén állt a mérkőzést megelőzően, és az előző három meccsen összesen egy célt sikerült vinniük. Minden adott volt egy nagyarányú esztergomi győzelemhez.
Az első játékrész tapogatózással kezdődött, de a szeles, hűvös idő ellenére a stadionba látogató szurkolók legnagyobb örömére a Vitézek gyorsan megszerezték a vezetést egy 13. percben szerzett céllal, melyet öt percre rá még egy követett. A félidő végén már csak egy célra volt a magyar csapat a cél-bónusz megszerzésétől, mivel a 38. percben egy céllal és egy értékesített jutalomrúgással 17-3-ra módosították az eredményt.
A második félidő hasonlóan kezdődött, mint az első, két esztergomi céllal, ám, mint végül kiderült, ezzel ki is alakult a végeredmény és az utolsó 25 percben nem esett több pont. A cseh játékvezető, Stepan Cekal a meccs után megjegyezte, hogy, ugyan az első félidő izgalmasabb volt pontok szempontjából, de nagyon sok volt a szabálytalanság mindkét részről.
Az osztrák együttesnek ugyan csak egy büntetőrúgásból sikerült pontot szereznie, ám játékosainak nem feltétlenül kell a mérkőzés miatt búslakodniuk. Csapatkapitányuk, Andreas Gaul nem volt megelégedve az eredménnyel, de kiemelte, hogy sokszor gondot okoztak az Esztergomnak sikeres szélsőjátékukkal. „A megszerzett labdákból általában jól felfejlődtünk és gyors akciókat tudtunk vezetni a szélen, de sajnos nem használtuk ki a lehetőségeinket és ilyen szintű ellenféllel szemben ez mindig vereséghez vezet.” Az osztrák második soros hozzátette, hogy annak ellenére, hogy csapata utolsó helyen áll a CEE Rugby-kupában, nagyon élvezik a nemzetközi küzdelmeket, főleg a magyar csapatok ellen, és megígérte, hogy jövőre sokkal erősebb csapattal kell szembenéznie annak, aki a Donau Wiennel játszik.
Sőlősi László, a magyar bajnoki címvédő csapat edzője meg volt elégedve az eredménnyel, és különösképp kiemelte, hogy a cél-bonuszért kapott egy pont nagyon fontos lehet még a végelszámolásban, mikor eldől, hogy ki lesz a kupa ezüstérmese. „Az eredménnyel meg vagyok elégedve, de a fiúk a taktikai utasításokat csak a meccs 80%-ában hajtották végre sikeresen, a maradék húsz százalékban azt gondolták, hogy megy máshogy is. Nem ment” – mondta a Vitézek edzője. „Nagyon nehéz mérkőzésünk lesz a Brnóval és a százhalombattai csapat is eléggé felrázta magát és nagyon jól játszanak, így az utolsó fordulóra marad minden döntés.” 

 

-------------------------------------------------------------------------------------

 

Meghívó
Rugby Invázió 2009 kiemelkedő rendezvényére
Magyarország – Ausztria
rögbi világbajnoki selejtező mérkőzésre

 

Egyesületünk és a Magyar Rögbi Szövetség szeretettel meghívja Önt és kedves családját 2009. április 18.-án 16 órakor kezdődő sporteseményre, melyet Esztergomban a Vasas stadionban rendezünk meg!

 

A nap programja:

10.00 órától 15.00 óráig Diákolimpia Területi döntő

15.30 Diákolimpia eredmény hirdetés

15.45 Esztergomi óvódások rögbis váltófutása

15.50 óra nemzeti csapatok bevonulása

15.55 óra Himnuszok

16.00 órakor kezdőrúgás, meglepetés sztárvendég

 

Reméljük e kiváló hangulatú sporteseménnyel élvezetes szórakozási lehetőséget kínálunk mindenki számára, és Ön is lelkesen buzdítja majd válogatottunkat az eredményes szereplésre!

 

A mérkőzés ideje alatt VIP páholyban foglalhatnak helyet, ahol lehetőség nyílik étel-ital fogyasztásra és a rögbi alaposabb megismerésére.

A Magyar Rögbi Válogatott soha nem látott siker küszöbén

 

A 2011.-ben Új-Zélandon megrendezésre kerülő 7. Rugby Világbajnokságra való kijutáshoz Magyarországnak vajmi kevés esélye van, de az út nyitva áll. A nagy rögbi kultúrájú nemzetek szinte biztosan ott lesznek, de a kicsiknek is lehetőség nyílik kijutni, ha több kvalifikációs kört lefutva a 4 év alatt egyre inkább előre lépnek. Az európai országok különböző erősségű divíziókba lettek besorolva, melyek csoport győztesei juthatnak, be a világbajnoki selejtező 2. körébe, ahol a felsőbb csoport győztesével megmérkőzve további 2 kört kell fussanak, hogy végül elérjék a Világbajnoki szereplést. Mi magyarok a 3 divizió B csoportjában szerepelünk és egy kis szerencsével, még megnyerhetjük az első helyet, ami nem csak a további selejtezős szereplésre jogosít, hanem a következő idénytől már a 3 A csoportban folytathatnánk, ami minimum azt jelentené, hogy a világranglistán stabilan az első 60.-ban lehetnénk, de reális cél lehet akár az 50.-be kerülés.

 

Team

No

W

D

L

Diff.

Pts

1

Slovenia

3

3

0

0

21

9

2

Hungary

3

2

0

1

32

7

3

Norway

2

1

0

1

-3

4

4

Austria

2

0

0

2

-17

2

5

Denmark

2

0

0

2

-33

2

Ehhez szinte kötelező a sógorok legyőzése, majd a következő két évben a mérkőzések hiba nélküli abszolválása. Annál is inkább muszáj visszavágnunk az osztrákoknak, mivel 2008. tavaszán Bécsben 9-6 vereséget szenvedtünk tőlük, mellyel ők bent maradtak a 3B divízióban, mi pedig ekkor kezdtük el felépíteni a jövő csapatát. Az a csapatot amelynek a bő 30 keretében már 10-15 húszon éves fiatal játszik, kiegészülve a nagy öregekkel, akik megteremtették a magyar csapatot stabil középcsapatnak. A ranglista helyezés és az eddig a csoportban elért eredmények alapján is elvárható a győzelem a magyaroktól:

HUN 64.                                         AUT 91.

Slovenia 

32

-

26

  Hungary

Norway 

15

-

26

  Hungary

Norway 

11

-

3

  Austria

Denmark 

19

-

25

  Slovenia

Austria 

9

-

18

  Slovenia

Hungary 

39

-

12

  Denmark

Denmark 

11/04/2009

  Norway

Hungary 

18/04/2009

  Austria

Austria 

25/04/2009

  Denmark

Slovenia 

25/04/2009

  Norway

Az elmúlt évben Dánia nagyarányú 39-12 legyőzésével Európa és a világ is felfigyelt a feltörekvő magyar rögbire, ez az eredmény nagy lendületet adhat a csapatnak a továbbiakra. Igazi vezéregyéniségek alkotják a nemzeti csapatot, 10-es poszton Zsitvai Péter Dél-Afrikában tanulta a rögbit, a gyors mozgású harmadik sor Koller Zoltán, Réfi Attila, Deli Róbert hármasra nagy szüksége van a csapatnak védekezésben és támadásban egyaránt, míg a bivaly erős első sorunkat rettegett ellenfélnek tartják Európa szerte. A megfiatalított háromnegyedben, pedig Gyurcsik Achilles, Bartus Gábor, Gódor András tengely kaphat kiemelkedő szerepet. Persze a rutint is képviselni kell Heckel Zoltán, Suiogan Károly, Madarász Viktor, Sölössi László révén, és ebből a vegyes korösszetételű csapatból gyúr Neuzer András egy ütőképes együttest.

Az Oslóban győztes együttes:

Gódor András, Suiogan Károly, Koller Zoltán, Madarász Viktor, Sölössi László, Haspel Gergő, Bőhm Balázs, Nagy Roland, Pongrácz Zoltán, Benkó Lászlóné, Kendi Gábor, Matthew Holzl, Bíró Gábor, Neuzer András, Gareth Lloyd, Deli Robert

Alsó sor: Mészáros Benjamin, Gyurcsik Achilles, Becsei Tamás, Balogh Tamás, Heckel Zoltán, Zsitvai Péter, Batus Gábor, Pásztor Tibor, Dr. Hidas Péter

 

-------------------------------------------------------------------------------------

Az elmúlt szombaton Belgrádban játszotta soron következő Interliga mérkőzését az Esztergomi Vitézek Suzuki Rugby SE felnőtt csapata. Az oda-vissza vágós mérkőzésnek a tétje a döntőbe jutás. Sajnos nem sikerült jól az esztergomi fiúk első mérkőzése, mivel 28-7-es vereséget szenvedtek. A mérkőzésen a labdát nagyobb arányban birtokolva sem sikerült az akciókat pontokra váltani, hol egyéni hibák, hol a játékvezetői sípszó törte félbe a Vitézek támadásait. Sem a tolongás, sem a háromnegyed csapatrész nem működött jól ezen a hétvégén. A hosszú utatazás, a rossz időjárás és a nehéz talajú pálya is rányomta bélyegét a játék képére.
Az elmúlt hétvége tapasztalatai alapján van mit javítani a bajnokcsapat munkáján Szöllösi és Suiogan edzőknek. Hogy a hibákat sikerül-e kijavítani, erre a március 29-én, vasárnap a budapesti BVSC stadionban megrendezendő CEE Liga elődöntő adhat választ, ahol az Esztergomi Vitézek az osztrák bajnok RC Donau (Bécs) ellen küzdenek meg. 
A rendezvényen két másik színvonalas mérkőzést is láthatnak a kilátogató szurkolók. 11.00. órától az Elefántok-Temesvár mérkőzésre, majd 15.00. órakor a Százhalombatta-Dragon Brno mérkőzésre kerül sor. A Vitézek 13.00. órakor lépnek pályára.
Március 28-án szombaton a Kadet Vitézek is bajnoki mérkőzést játszanak Székesfehérváron a Vadkanok legfiatalabbjai ellen.

-------------------------------------------------------------------------------------

Felemás siker Temesváron

 

A múlt szombaton Temesváron léptek pályára az Esztergomi Vitézek a CEE Interliga keretében. A hazai csapattal több alkalommal mérkőztek már az esztergomiak - korábban Szöllösi László is a Temesvár csapatát erősítette - azonban az utolsó néhány alkalmommal mindig a Román I. osztályban szereplő Temesvár diadalmaskodott.


A Vitézek az egy héttel korábbi Regionális Interliga mérkőzésen elért sikerekkel zsebükben érkeztek meg már péntek este Temesvárra.


A helyszínen szurkoló négy - ötszáz néző remek összecsapást láthatott. A Vitézek magabiztosan kezdték a mérkőzést, láthatóan meglepetést okoztak tolongásuk játékerejével a profi játékosokból álló hazai csapatnak, akik védekezésükkel és kontratámadásaikkal borzolták az Esztergomnak szurkolók idegeit.

A Vitézeknek a mérkőzés teljes ideje alatt sikerült fegyelmezetten, Szöllösi edző taktikai utasításait betartva játszaniuk.

Az összecsapást remekül levezénylő Ír játékvezető munkája is nagyban hozzájárult a magasszínvonalú mérkőzéshez.

Az eredmény 45-10 lett, ami azonban a mutatott játékot és a két csapat közti különbséget nem mutatta.

A Vitézek összeállytása: Heckel, Hock, Madarász, Novák, Szöllösi, Mészáros, Koller, Deli, Bíró, Kontics, Suiogan, Bőhm, Haspel, Viola, Gelecsák, Juhász, Marosi, Siroki. Pontok: Madarász (5), Novák (5) Edző: Szöllösi László

 

Az esztergomi csapat március 20--án pénteken ismét Regionális Liga keretében Belgrádan lép pályára a Pobednik Beograd ellen. Az oda-visszavágos mérkőzés célja a Regionális Liga döntőjébe való kerülés. A Vitézek ezévi céljai között a 11. Bajnoki Cím bezsebelése mellett a Liga megnyerése, ezért a hétvéig mérkőzés kiemelt fontosságú 

 

 

Temesváron a felnőttek előtt a Kadet Vitézek is pályára léptek. A hideg időjárás és a teljesen felázott saras pálya mindkét csapat játékát megnehezítette. A mérkőzésre kilátogatók a nehéz játékkörülmények ellenére is remek akciókat láthatott mind a temesvári, mind az esztergomi fiatalok részéről. A hazai csapat jó fizikumú játékosainak agresszív támadásait a vendégek taktikus akciókkal ellensúlyozták. A rendkívűl fordulatos mérkőzésből az utolsó percben megszerzett pontokkal az Esztergom került ki győztesen, megérdemelten. Az eredmény 17-15 lett. 

Az Esztergom összállítása: Sebestyén, Nagy, Göbölös, Hertlik, Ónodi, Mihalik, Róth, Juhász, Szatmári, Rab, Vegera, Hock, Volentér, Basa, Válent, Mayer, Ágotai, Kiss A., Varga, Kiss Z. Pontok: Rab (10), Basa(5), Volentér (2) Edző: Koller Zoltán, Deli Róbert

 

A román Temesvár csapata megerősítette vezető helyét a CEE kupában, ugyanis az elmúlt hétvégén 45-10 arányban legyőzte a magyar bajnok Esztergomi Vitézek Suzuki csapatát. Ezzel a győzelemmel szinte már csak a kupa második helyéért megy a küzdelem a Drgaon Brno, az Esztergom és a gas.hu Battai Bulldogok csapatai között.
A maréknyi Esztergomi csapat ( 18 játékos) az első 20 percben teljesen egyenrangú ellenfele volt a román első osztály 6. helyén tanyázó vendéglátó csapatnak, de végül a 29. 31. 33. és a 40. percekben elért könnyű célokkal 26-0 eredmény mutatkozott a félidőben. Úgy látszott, hogy a magyar csapat fizikálisan erősebb, de kondicióban igen fáradtnak mutatkoztak. A második játékrészben meglepő módon újra erőre kapott az Esztergom, és a borzasztó erős tolongás csapatrész kemény küzdelem árán haladt előre, de sajnos az utolsó passzoknál nem volt kellő koncentráció. A szükség teremtette hátsó alakzat nem működött éppen a legjobban, és a temesvári ellentámadások alkalmával több ajándék célhoz juttaták az ellenfelet. Azért a nagyiram meglátszott a román csapat játékosain is, akik kétszer is kapituláltak a Vitézek támadójátéka következtében, az utolsó percben szerzett pontokkal kialakult a 45-10 végerdemény, amely nem teljesen mutatja a mérkőzés képét. A teljesen megérdemelt Temesvár győzelemhez nem fér kétség, de négy egyéni hibára visszavezethető cél levonásával kimondhatjuk azt, hogy a magyar bajnok pariban volt a jóval magasabb rögbikultúrával rendelkező román csapattal.
Volt időszak, amikor az esztergomiak odaszegezték a vendéglátókat a saját célterületükhöz, és több ször is kecsegtető célhelyzeteket alakítottak ki. A jövő egyértelműen az lehet, ha minél több hasonló szinvonalú mérkőzést játszanak a magyar csapatok, és erre a CEE liga kiválóan alkalmas, jövőre még több csapattal. A játékvezető Londonból érkező ír származású úriember volt, aki kiválóan vezette le a mérkőzést, egyik csapat részéről sem lehetet egy szót sem szólni rá. Sőt a csapatkapitányunk - Bíró Gábor -viccesen megjegyezte, még azt se hagyta, hogy megkérdezzem, mennyi idő van még hátra mérkőzésből, mert azt is magától bemondta.
 

 

 

 

 -------------------------------------------------------------------------------------

CEE Rögbi 
 
 

Szombaton Temesváron lép pályára az esztergomi Vitézek Suzuki 10-szeres Magyar Bajnok csapata a közép-és kelet-európai rögbi kupa sorozat keretében. 
 

A Vitézek ebben a kupasorozatban 19:12-re nyertek a Battaiak 59:17-re az Elefántok csapata ellen. A Temesváriak akik a román profi bajnokság 4-ik helyén állnak a bécsieket 31:0-ra még a Cseh bajnok Dragon Brno 41:11-re verték. Így a két veretlen csapat találkozóján óriási mérkőzésre van kilátás. A Vitézek heti felkészülése jól sikerült, Szőlősi edző szerint, ha egy-két kisebb sérüléssel bajlódó játékosunk rendbe jön szoros eredmény várható.

A Vitézek már pénteken utaznak a mérkőzés helyszínére a romániai Temesvárra.

A főmérkőzés előtt az előmérkőzést a két klub kadét csapatai játsszák.  
 

 -------------------------------------------------------------------------------------

Esztergomi Vitézek Suzuki – RC Zenica 39:13 (22:0) 
Esztergom, 250 néző, vezette: Leskovar (Slovén) 


Esztergomi Vitézek Suzuki: Heckel, Suiogán, Nagy R., Szőlősi, Marosi, Mészáros, Koller, Deli, Bíró, Kontics, Bőhm, Molnár, Kiss, Haspel, Gódor Csere: Madarász, Nakano, Sinkovics, Kőbli, Hock, Csákvári

Pontszerzők: Koller 10, Deli 10, Bíró 6, Nagy R. 5., Gódor 5, Haspel 5. Edző: Szőlősi László 
 

Feledtetni akarták a múlt heti fiaskót a Vitézek, rögtön a mérkőzés elején támadólag léptek fel. A sorozatos támadások a 10. percben hoztak eredményt. Suiogán gyönyörű egyéni játékkal hozta helyzetbe Nagy Rolandot, aki értékesítette a célt. Támadásban maradtak a Vitézek és a félidőig 22:0-ás előnyre tettek szert. A II. félidő egy vendég szabadrúgással kezdődött, majd egy vendég célt is láthatott a közönség. A Vitézek tolongása Deli és Koller vezérletével jól muzsikált és a mérkőzés végéig irányítva a játékot szinte sokkolták az ellenfelet. A Vitézek megérdemelten nyertek. A következő mérkőzést az Interligában Pobednik Belgrád csapatával játsszák március 21.-én, Belgrádban.

 -------------------------------------------------------------------------------------

Rögbi Interliga 


Szombaton 14 órás kezdéssel az esztergomi Franka pályán az Esztergomi Vitézek csapata visszavágó mérkőzésen fogadja a bosnyák bajnok Celik Zenica csapatát. Az első mérkőzést a Bosnyákok nyerték 31: 24-re, megvan a lehetősége annak, hogy a Vitézek visszavágjanak és az Interliga elődöntőjébe kerüljenek.Előmérkőzésen a Női Magyar 7-es rögbi B válogatott találkozik a Zenica 7-es női rögbi csapatával. A fő mérőzést a szlovén Leskovar vezeti. A mérkőzés FIRA játékellenőre a horvát Denis Velickovic lesz.  

-------------------------------------------------------------------------------------

Kecskemét – Esztergomi Vitézek Suzuki 15 - 7 (15 - 0) 
Kecskemét 200 néző, vezette: Törőcsik. 
Esztergomi Vitézek:

Hock, Sinkovics, Nagy R., Novák, Heckel, Koller, Suiogán, Deli, Bíró, Kontics, Kiss K., Nakano, Mészáros, Haspel, Gódor.

Csere: Siroki, Csákvári, Molnár J., Kőbl, Bőhm, Juhász.

Célok: Suiogán 5, Bíró 2

Edző: Szőlősi László 


Tavalyi évről elmaradt mérkőzést játszották a csapatok. A Vitézek felkészülése viszonylag sikeres volt, de az utóbbi hetek havas időjárásának köszönhetően edzőmérkőzésre nem volt lehetőség. Ez meg is látszott a mérkőzésen, fáradtan, tompán játszottak a játékosok, különösen az I. félidőben ahol is az ellenfél ellentámadásaikkal három célt tudott elérni. A II. játékrészben Szőlősi edző fejmosása jót tett a csapatnak, szinte végig támadták a félidőt, de a befejezésébe egy kivételével mindig hiba csúszott. Az utolsó negyed órát végig támadták a Vitézek, de a hősiesen védekező Kecskemétiek megakadályozták az újabb esztergomi célok elérését.  Az előmérkőzésen kadét csapatok találkoztak, melyet a Kecskemétiek nyertek meg 27:0-ra.  2009.03.07-én szombaton pályára lépnek a Vitézek Esztergomban a CEE kupa keretén belül. Zsenica lesz az ellenfél, akiktől a csapat egy céllal kapott ki az első mérkőzésen. A Vitézeknek lehetősége lesz, hogy jó játékkal nyerni tudjanak.  Múlt hét pénteken a Komárom Megyei Önkormányzat díjazta az elmúlt esztendőben kiemelkedő teljesítményt nyújtott sportolókat és sportvezetőket. A díjátadó ünnepségen kiváló nevelőmunkáért Szőlősi László a Vitézek vezetőedzője.  Az Esztergomi Vitézek Suzuki rögbicsapata a Komárom-Esztergom Megye legeredményesebb csapatának járó díjat vehette át. A díjakat Dr. Völner Pál a Megyei Közgyűlés elnöke adta át.  

 

-------------------------------------------------------------------------------------

Talán többen nem értesültetek arról, hogy 2009. január 31-én szombaton, 18.00. órától a Prímás-pince Étteremben kerül megrendezésre az idei Sportbál. A belépőjegyek ára 4.000,- Ft/fő., melyet jövő hétfőig Heckel Zoltán Úrnak kell befizetni.

A program mellékelve.

Kérek mindenkit aki jönni szeretne, hogy a megadott időpontig Heckel úrnak jutassa el az összeget, és ha már Ő vállalta azt a nem túl hálás feladatot, hogy begyűjti a pénzt és megvásárolja a jegyeket a rendezőktől. Tehát legyünk a segítségére és ne kelljen neki mindenki után szaladgálnia.

-------------------------------------------------------------------------------------

Szombaton tartotta tisztségviselő választói évadnyitó közgyűlését az Esztergomi Vitézek – Suzuki tízszeres rögbi bajnok csapata.

   Elöljáróban Neuzer András a club elnöke üdvözölte a nagyszámú megjelenteket és beszámolt a 2008. év eredményeiről, az elvégzett feladatokról, majd tájékoztatást adott a 2009. év terveiről , várható eseményeiről. Az elnöki pénzügyi illetve szakmai beszámolót egyhangúlag elfogadta a közgyűlés. Az elnöki beszámoló után a korosztályos edzők , Deli Róbert , Koller Zoltán , Suiogán Károly és Szőlősi László számoltak be csapataik szerepléséről . A beszámolók után kiosztották a 2008. év legjobb játékosainak járó díjakat.

 

Mini korosztály     : Suiogán Tímár

Kölyök korosztály : Szikszai Franciska

Kadét korosztály   : Gelecsák Dániel

Junior korosztály   : Mogyorósi Donát

Felnőtt korosztály  : Novák Péter

 

   A díjkiosztó után a közgyűlés megválasztotta két évre a club tisztségviselőit :

 

A club elnökének Neuzer Andrást , club titkárának Bőhm Balázst , míg elnökségi tagoknak Koller Józsefet, Heckel Zoltánt és Juhász Istvánt.

  A Felügyelő Bizottság Elnökének Dr. Magyarovics Gyulát , tagjainak Fülöp Józsefet és Siroki Andrást választották.

-------------------------------------------------------------------------------------

Újabb siker a Vitézeknél.

2007-es év után 2008-ban is az Esztergomi Vitézek Suzuki csapata adta az év legjobb magyar rögbi játékosát, Novák Péter személyében.

Novák Péter az Esztergomi Vitézek Suzuki tízszeres magyar bajnok, kilencszeres magyar kupa győztes és sokszoros magyar válogatott érdemelte ki e megtisztelő címet 2008-ban. Novák Péter 1970. január 15-én született Esztergomban. Fiatalabb éveiben az esztergomi evezősök aktív versenyzője volt, majd 86-87-ben az esztergomi kick - boksz klubban tevékenykedett. 1987-ben Neuzer András hívó szavára átigazolt az esztergomi rögbi klubba, ahol azóta is meghatározó játékosa a csapatnak. 1995, 1997 után 2008-ban harmadszor nyeri el az esztergomi Vitézek legjobb játékosa címet, melynek megkoronázása a 2008-as év legjobb Magyar Játékosa megtisztelő cím elnyerése.

Tagja volt a 2007-es évben az Esztergom Közösségéért kapott díj kitüntetett csapatának ( Esztergom Város Önkormányzatától). 2008-as évben csapattagként nyerte el az igen megtisztelő Komárom –Esztergom Megyei Prima Primissima díjat.

Novák Péter azon játékosok közé tartozik akit példaképként állítunk az Esztergomi Vitézek játékosai elé, különösképp az utánpótlást illetően. Ő az a játékos, akire mindenki hallgat és tanácsait mindenkor megfogadja. 

Novák Péter aki 39 évesen a klub erősségei közé tartozik álljon példaképként minden rögbit szerető sportoló előtt.

Reméljük még sokáig erősíti a Vitézek bajnok csapatát.

 

-------------------------------------------------------------------------------------

 

MEGHÍVÓ
Tisztújító Küldött közgyűlésre

 

Üdvözlet Neked Vitéz Esztergomi Rögbis!

 

 

Ezúton meghívlak a 2008. január 17.-re 17 órai kezdettel a Helischer utcai rögbis klubházban tartandó küldött közgyűlésre!

 

Mindazt már remélem tudjátok, hogy ezek az összejövetelek – különösen a tisztújító küldöttközgyűlések – legalább annyira fontosak az egyesületünk életében, mint a döntőben való játék, vagy a sorsdöntő mérkőzésen való részvétel, segítség. Szóval ennek fényében kérek minden magát rögbisnek tartó tagunkat, hogy tisztelje meg jelenlétével a gyűlést, és a pontos érkezést betartva szánja rá ezt a szombat délutánt, hogy beleszóljon a jövőnkbe és aktívan vállalja fel azt, hogy nem csak a pályán rögbis, hanem a társadalmi életben is. Természetesen elvárt az alkalomhoz illő ing, nyakkendő viselete!

 

A gyűlés előtt alkalom nyílik az esetleges tagdíjhátralékok rendezésére, ami ugyebár havi 1000 Ft!

 

Megérkezésedkor, kérlek aláírásoddal jelezd a jelenléti íven, hogy megjelentél, majd a küldött közgyűlésen kérlek aktívan vegyél részt!

 

Napirendi pontok:

 

ˇ       17.00-17.20 Küldöttek választása, 20 fős csoportok közül 8 küldött választható, akik szavaznak majd a későbbiekben.

ˇ       Az alábbi napirendi pontok elfogadása

ˇ       A 2008 év értékelése, Neuzer András elnök úr, és a korosztályos edzők  beszámolója

ˇ       A 2008 év szakmai és pénzügyi beszámolója majd elfogadása

ˇ       Tisztújító közgyűlés, szavazat számláló bizottság, választási bizottság felállítása

ˇ       A 2008/2009 évi bajnokság előzetes programjai, tervei, célkitűzései

ˇ       Edzőtábor tervezése

ˇ       Öregfiúk szakosztály

ˇ       A 2008. év játékosai díj átadó

 

Az edzések január 5.-én kezdődnek, és a szokásos téli beosztásban zajlanak majd.

 

Kérlek ad tovább a hírt olyan régebbi rögbiseknek is, akik esetleg nem értesülnek a küldöttközgyűlésünkről!

Esztergom, 2008.01.04.

 

                                                                            Sporttársi üdvözlettel:

                                                                                                                 Bőhm Balázs

                                                                                                                         titkár